Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αυστηρότερος "ηθικός κώδικας" για τα μέλη του Κ.Κ. Κίνας

Μέλη του ΚΚΚ σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του, το 2011
Tα επτά θανάσιμα αμαρτήματα –ή κάπως έτσι– επαναπροσδιόρισε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας απαγορεύοντας στα μέλη του να «τρώνε και να πίνουν υπερβολικά», να διατηρούν «ανάρμοστες σεξουαλικές σχέσεις» και να παίζουν γκολφ, ανακοίνωσε χθες το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υιοθέτησε νέους κανόνες για τη διαφάνεια και την πειθαρχία στις αρχές του μήνα, ενώ τα νέα μέτρα, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, αποτελούν έναν «ηθικό κώδικα με τον οποίο τα μέλη θα πρέπει να συμμορφωθούν». Ολα αυτά, βέβαια, δεν είναι και εντελώς καινούργια για τους Κινέζους αφού και στο παρελθόν τούς απαγορευόταν να διατηρούν «παράνομους εραστές και να προχωρούν σε σχέσεις μοιχείας». Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που απαγορεύονται το γκολφ και το υπερβολικό φαγητό και ποτό. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ανέκαθεν είχε μια αμφίρροπη σχέση με το γκολφ, καθώς το συσχέτιζε με το χρήμα και τις δυτικές ελίτ.
Οι κεντρικές αρχές είχαν επιβάλει εθνικό μορατόριουμ στην κατασκευή νέων γηπέδων του αθλήματος από το 2004, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι εισακούστηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους, που συχνά έδιναν φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ. Ενδεικτικά, σήμερα η Κίνα διαθέτει περισσότερα από 600 τέτοια γήπεδα.

Οι νέοι κανονισμοί αυτοί, ανάμεσα στα άλλα, απαγορεύουν τη δημιουργία κλικών στο εσωτερικό του κόμματος (φραξιονισμός) και τον νεποτισμό. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το έγγραφο με τους νέους κανόνες δεν περιλαμβάνει τις ποινές που θα επισύρει η τυχόν παραβίασή τους, αλλά ομολογουμένως το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει εσωτερικούς πειθαρχικούς μηχανισμούς ιδιαίτερα αυστηρούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν μεγαλύτερη ισχύ από το ποινικό δίκαιο. Από τη στιγμή που κράτησε στα χέρια του τα ηνία ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προσπάθησε να πατάξει τη διαφθορά, με αποτέλεσμα χιλιάδες αξιωματούχοι να καθαιρεθούν από τα αξιώματά τους.
Πηγή: Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Η Πληρης κατασυκοφαντηση καθε Κομμουνιστικης αξιας εφαρμοζοντας καραμπινατο καπιταλισμο και θα παταει λεει την διαφθορα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.naftemporiki.gr/mobile/story/856721

    Εν τω μεταξυ Παναγιωτη, το γεγονος οτι η "κουμουνιστικη" κινα ,οχι μονο εχει εκατομμυριούχους αλλα τους αυξανει κιολας, που το πας; Το γκολφ τους εφταιξε μετα....

    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γ.:
      Το ότι η Κίνα έχει κάποιο "κομμουνιστικό" κοινωνικό σύστημα, δεν το ισχυρίζεται ούτε το ΚΚΚ πάντως.
      Οστώσο έχουν για μένα ένα ενδιαφέρον κάποιες δειλές προσπάθειες του Σι Τζινπίνγκ από τότε που ανέλαβε, να μαζέψει κάπως τα ασυμαζευτα, και κυρίως εντός του ΚΚΚ.
      Για το εάν υπάρχει ελπίδα για την ίδια την Κίνα, δεν θα ήμουν καθόλου αισιόδοξος ούτε εγώ.

      Διαγραφή
  3. προσπάθεια να συμμαζέψουν το εποικοδόμημα κάνουν οι "σύντροφοι",μιας κ με τις σχέσεις παραγωγής έχουν ξεμπερδέψει.....
    κ η Κίνα,πασοκ είναι τελικά.....
    IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.