Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η σωτηρία των στοιχείων του παρελθόντος είναι ταυτόχρονα βήμα για το μέλλον

Απόσπασμα από  την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του Π. Μαυραντώνη στο ΕΜΠ για τη συντήρηση του Αρχείου του ΚΚΕ, την περασμένη Τετάρτη.
Ολόκληρη θα την βρείτε στον σημερινό Ριζοσπάστη.
__________
[...]

Με τη δύναμη των ιδεών και τη δυναμική της πάλης να εμπνεύσουμε


Το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά στο γιορτασμό 100 χρόνων ανιδιοτελούς, ακατάπαυστης προσφοράς στην εργατική τάξη, στο λαό και τη νεολαία, στην πατρίδα μας, προς τους λαούς όλου του κόσμου.

Η σωτηρία των στοιχείων του παρελθόντος είναι ταυτόχρονα βήμα για το μέλλον, για το συνειδητό σχεδιασμό του εργατικού και λαϊκού αγώνα, για να έρθει πιο κοντά η δυνατότητα να ζήσουμε σε μια καλύτερη κοινωνία, αφού γίνουμε πιο ικανοί, μελετώντας την πείρα του παρελθόντος.

Τα χαρτιά του Αρχείου του ΚΚΕ άνοιξαν κουβέντα με όλους μας. Δεν είναι μόνο τα μακρινά, τα πρώτα ξεκινήματα, αλλά κοντά σε αυτά είναι και τα ντοκουμέντα που καθρεφτίζουν και τις ώρες του καθένα μας ξεχωριστά.

Τις μάχες που έχουμε μπροστά μας θα τις κερδίσουμε. Θα συνεχίσουμε, θα ολοκληρώσουμε τη διάσωση και την τελική ψηφιοποίηση του Αρχείου μας, για την αξιοποίησή του στην επιστημονική μελέτη και έρευνα πτυχών της ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας.

Για να βρουν την επιστημονική απάντηση που τους αρμόζει και μέσα από τις σελίδες του οι διάφοροι παραχαράκτες της Ιστορίας, οι αρνητές της ιστορικής αλήθειας. Ολοι όσοι θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία με τη διαστρέβλωση, με την ανιστόρητη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο συγχωροχάρτι στα εγκληματικά ναζιστικά τέρατα της Ιστορίας, που πατάνε πάνω σε αυτά για να ξανασηκώσουν κεφάλι στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Οπως, επίσης, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες (σε συνεργασία με φορείς, ιδρύματα, επιστήμονες) προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού, για τη σωτηρία αρχείων (ακόμη και κρατικών) που σήμερα αργοπεθαίνουν, χάνεται έτσι πολύτιμη πολιτιστική αρχειακή κληρονομιά, με πολλά και ανεκτίμητα ιστορικά ντοκουμέντα.

Θέλουμε να συνεχιστεί η συνεργασία με το ΕΜΠ και τα αρμόδια τμήματά του, όμορφα, απλά, αποτελεσματικά, όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Η βοήθειά σας, η συμβολή σας, άλλωστε, μέχρι τώρα, υπήρξε πολύτιμη.

Θέλουμε να δρομολογηθούν και άλλες εργασίες (διπλωματικές, μεταπτυχιακές, διδακτορικά κ.λπ.) που θα βαθύνουν ακόμη περισσότερο στο επιστημονικό κομμάτι της συντήρησης.

Θέλουμε να αξιοποιηθεί στην ιστορική έρευνα από περισσότερους ερευνητές το αρχειακό μας υλικό.

Με τη δύναμη των ιδεών και τη δυναμική της πάλης, να εμπνεύσουμε τους επιστήμονες, καλλιτέχνες, όσους νοιάζονται για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, όσους και όσες αντιστέκονται στον ατομισμό και τη σήψη, να έχουν ανοιχτό το βλέμμα και τη σκέψη στη δυνατότητα ενός ανθρώπινου, ανώτερου τρόπου οργάνωσης της κοινωνικής παραγωγής, που να ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Είμαστε πεισμένοι ότι η μάχη για τη σωτηρία των Αρχείων του Κόμματος, που κερδήθηκε χάρη στη συνεισφορά και ανιδιοτελή προσφορά όλων, συμβολίζει ταυτόχρονα την ακλόνητη πεποίθηση, την ακλόνητη απόφαση να φτάσουμε έως το τέλος του στόχου μας, του λόγου ύπαρξής μας, για το καλό και την τελική νίκη της εργατικής τάξης, του λαού μας.

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, για μια ακόμα φορά.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικα πολυ σημαντικη αυτη η αναφρα στην χρησιμοτητα του αρχειου και στην σωτηρια του απο την καταστροφικη πλημμυρα του 1994. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.