Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι εξελίξεις στην Τουρκία επιβάλλουν επαγρύπνηση

Η «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην Ιστορία της Τουρκίας» (όπως χαρακτηρίστηκε το μακελειό του περασμένου Σαββάτου) σημειώθηκε σε μια γεωγραφική περιοχή, αλλά και μια χρονική περίοδο, που εντείνονται σφοδρά οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο τη Συρία, συνολικά τη Μέση Ανατολή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να παρακολουθήσουμε τα όσα θα ακολουθήσουν το θάνατο (κι άλλων) δεκάδων αθώων ανθρώπων, που, από την πρώτη στιγμή, έδωσε νέα «τροφή» στη συζήτηση περί «ασφάλειας» και «ανάγκης για πάλη κατά του εξτρεμισμού και των τζιχαντιστών», εντός και κυρίως εκτός των συνόρων της συγκεκριμένης χώρας.

Το ποιος κρύβεται πραγματικά πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας το Σάββατο, δύσκολα θα αποκαλυφθεί. Το σίγουρο είναι ότι χύθηκε αίμα στο πλαίσιο μιας λαϊκής κινητοποίησης. Αυτό, ελάχιστες βδομάδες πριν από τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές, ενώ η Τουρκία υψώνει τους τόνους (και τα όπλα) απέναντι στους Κούρδους, σε συνθήκες υποδαύλισης και εθνοτικών ή θρησκευτικών αντιθέσεων στο φόντο των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Η τουρκική αστική τάξη συνεργάζεται και ανταγωνίζεται με μια σειρά δυνάμεις στην περιοχή, ενώ και μεγάλοι «παίκτες», όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με επίκεντρο τη Συρία και γενικά τη Μέση Ανατολή. Ετσι, τα γεγονότα του Σαββάτου αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για το πώς θα κατακτηθεί η «σταθερότητα» στην περιοχή, με την έννοια φυσικά που της δίνουν οι ιμπεριαλιστές: Δηλαδή με βάση το συσχετισμό δυνάμεων και τις συμμαχίες που κάθε μερίδα του κεφαλαίου εκτιμά ότι ευνοεί την προώθηση των σχεδιασμών της.

Πίσω από τη συζήτηση για την «ικανότητα» της τουρκικής κυβέρνησης, να εγγυηθεί την «ασφάλεια» και την ιμπεριαλιστική «ειρήνη» στη χώρα, αποτυπώνεται ο προβληματισμός στην ντόπια αστική τάξη να διαμορφώσει τακτική για την υπεράσπιση της θέσης της, ως δύναμης με ιδιαίτερα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή που διαπλέκονται με τα διάφορα και διαφορετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά και ο προβληματισμός ισχυρών ιμπεριαλιστικών επιτελείων για τις σημερινές «ισορροπίες» στην περιοχή.
Να θυμίσουμε κόντρες με τις ΗΠΑ για την υπόθεση της Συρίας, τη μετέπειτα μεταστροφή της, αλλά και το άνοιγμα τελευταία στην ΕΕ και τη Γερμανία.

Ετσι, για παράδειγμα, μια σειρά διεθνείς αντιδράσεις στο μακελειό έχουν τη δική τους σημασία, όπως για παράδειγμα η ανακοίνωση της επίσκεψης Μέρκελ στην Αγκυρα (για την οποία δεν ξεκαθαρίστηκε αν ήταν προγραμματισμένη από πριν), με βασικό θέμα στην ατζέντα της και τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αλλά και το προσφυγικό. Στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν αρχίσει η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών επέλεγε να θυμίσει στην Αγκυρα ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ μοιραζόμαστε μια κοινή ατζέντα όταν πρόκειται για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» και ο γγ του ΝΑΤΟ επισήμανε πως η Τουρκία «έχει το δικαίωμα να αμυνθεί», συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι περιμένει «η απάντησή της να είναι αναλογική». Τα ερωτήματα αυξάνονται, αν σκεφτεί κανείς ότι η πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε σχεδόν παράλληλα με την ανακοίνωση στελεχών του ΡΚΚ ότι η οργάνωση είναι έτοιμη για εκεχειρία, ενώ τουλάχιστον ένα μέρος όσων εμπλέκονται σε μια από τις πιο μακρόχρονες αντιπαραθέσεις της περιοχής εμφανίζονται διαθέσιμοι για νέες «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».

Οι συνολικότερες εξελίξεις στην περιοχή, με τη στρατιωτική «εμπλοκή» της Ρωσίας στη Συρία, με μια σειρά άλλες δυνάμεις να διεκδικούν θέση ευρύτερα σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο (όπως οι πετρελαιομοναρχίες, π.χ. Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, το Ιράν, αλλά και η Κίνα) με «κινητικότητα» στο Κουρδικό, με ορατά τα σχέδια για αλλαγές στα σύνορα διαφόρων χωρών, αλλά και εξελίξεις σε «προβλήματα» με το δικό τους ειδικό βάρος στο γεωπολιτικό χάρτη όπως είναι και το Κυπριακό, ένα πράγμα φανερώνουν: Οτι το αυξανόμενο «ενδιαφέρον» πολλών και συχνά αντίπαλων μερίδων του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων για την περιοχή μεγαλώνει διαρκώς τους κινδύνους για τους λαούς, διευρύνει τα πεδία των συγκρούσεων και την αποφασιστικότητα όσων συμμετέχουν σε αυτές να προστατέψουν τα συμφέροντά τους.

Καθόλου τυχαία το ΚΚΕ στην ανακοίνωση, με την οποία καταδίκασε το μακελειό, σημείωνε ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών». Γιατί είναι ολοφάνερο ότι τα αντιλαϊκά σχέδια πολλαπλασιάζονται διαρκώς, ιμπεριαλιστικές (δηλαδή θανάσιμες για τους λαούς) συμμαχίες αναθεωρούνται. Σε αυτό το πλαίσιο θα δυναμώσει και η προσπάθεια κάθε μερίδας των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού να στρατεύσουν τους εργαζόμενους πίσω από τα δικά της σχέδια, ενάντια στα δικά τους ταξικά συμφέροντα με διάφορα κάθε φορά προσχήματα, αλλά και ενάντια στα ταξικά τους αδέλφια, τους εργαζόμενους άλλων χωρών. Οι λαοί όμως δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν βορά στα σχέδια κανενός ιμπεριαλιστή. Πρέπει να οργανωθούν και να δράσουν κόντρα σε όλα τα στρατόπεδα όσων ταυτίζουν την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα» με την ικανότητα των μονοπωλίων να τους γονατίζουν και να κλέβουν το μόχθο τους.

Α. Μ.
Πηγή: Ριζοσπάστης

18 σχόλια:

  1. "Γιατί είναι ολοφάνερο ότι τα αντιλαϊκά σχέδια πολλαπλασιάζονται διαρκώς, ιμπεριαλιστικές (δηλαδή θανάσιμες για τους λαούς) συμμαχίες αναθεωρούνται (@trash: comprendes?). Σε αυτό το πλαίσιο θα δυναμώσει και η προσπάθεια κάθε μερίδας των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού να στρατεύσουν τους εργαζόμενους πίσω από τα δικά της σχέδια, ενάντια στα δικά τους ταξικά συμφέροντα με διάφορα κάθε φορά προσχήματα, αλλά και ενάντια στα ταξικά τους αδέλφια, τους εργαζόμενους άλλων χωρών. Οι λαοί όμως δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν βορά στα σχέδια κανενός ιμπεριαλιστή (@Trash: ΚΑΝΕΝΟΣ). Πρέπει να οργανωθούν και να δράσουν κόντρα σε όλα (@ TRASH διαβάζεις;) τα στρατόπεδα όσων ταυτίζουν την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα» με την ικανότητα των μονοπωλίων να τους γονατίζουν και να κλέβουν το μόχθο τους."

    http://www.youtube.com/watch?v=bg92QpjRcJk

    υγ. Με είπες πράκτορα, προβοκάτορα και δε ξέρω 'γω τι άλλο. Τα αντιπαρέρχομαι. Εξάλλου, πίσω από την ανωνυμία του ΒΧ όλα πιθανά είναι. Δε σε κατηγορώ για αυτό.
    Αλλά, σκέψου τα όσα λέει ο Ρ και το Κόμμα. Δες τα σε αντιπαράθεση με όσα λένε άλλοι, στα τουήτερ τις τελευταίες ημέρες.
    Πχ κάποιος προχτές "χλιδάτος" με λοιδορούσε διότι άκουσον άκουσον είπα ότι "μέγιστο καθήκον όλων των εργαζομένων αν θέλουν να αγωνιστούν κατά του ιμπεριαλισμού είναι να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσία της δικής μας α-τ".
    BX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @BX:
      Σε κάλεσα επανειλειμένα να εξηγήσεις τι ήθελες τελικά να πεις τόσες ημέρες άλλο από το ότι η Συρία δεν πρέπει να τύχει καμμίας βοήθειας εφόσον δεν είναι σοσιαλιστική και εφόσον δεν υπάρχει σοσιαλιστικό μπλοκ για να την βοηθήσει.
      Δεν μπήκες ποτέ στον κόπο, όχι να εξηγήσεις τι άλλο ήθελες να πεις, αλλά να διαψεύσεις καν ρητά μια τέτοια ανάγνωση των λεγόμενων σου.

      Επί του ειδικού έχεις πρόβλημα και όχι επί του γενικού. Το πως μεταφράζονται στην πράξη όλα τα παραπάνω. Η "δημιουργική ασάφεια" είναι εξάλλου εύκολη όταν δεν μεταφράζεται σε άμεσα πρακτικά καθήκοντα.

      Και φυσικά ο αγώνας ο αντιμπεριαλιστικός δεν μπορεί να περιορίζεται ή να υπερκαλυπτεται από τις ενέργειες που κάνουμε για την ανατροπή της δικής μας Α-Τ. Αυτό είναι εξώφθαλμα λάθος.
      Στην πράξη σήμερα αυτό αποτελει εγκατάλειψη της αντιιμπεριαλίστικής πάλης, εάν το πάρουμε τοις μετροιτοίς.

      Αν ήταν έτσι, γιατί να διαδηλώνουμε για την Γιουγκοσλαβία αφού είχαμε κάνει απεργία (για τα δικά μας ζητήματα) την προηγούμενη εβδομάδα;

      Ελπίζω τουλάχιστον πως δεν εκφράστηκες καλά, γιατί διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ μαύρα...

      Διαγραφή
    2. Ιδού το μαργαριτάρι του Β.Χ αυτολεξεί, γιατί ως προβοκάτορας, μικρόνοος και ψεύτης δεν έχει την τιμή ούτε να το γράψει ακριβώς.

      "Λέω ότι αλληλεγγύη στη Συρία και το λαό της είναι πάλη πρώτα και κύρια για ανατροπή της αστικής εξουσίας στην Ελλάδα. "

      Σοσιαλσωβινισμός σε υπερεπαναστατικό περιτύλιγμα.

      Την θέση την δικιά μου την έγραψα πεντακάθαρα, δεν καταγγέλλω την αποδοχή της στρατιωτικής βοήθειας από την κυβέρνησης της Συρίας, διότι στους παρόντες συσχετισμούς είναι η μοναδική που υπάρχει για να αποκρουστεί η αποικιοποίηση της Συρίας και ο μόνος τρόπος να μη σφαγεί ο λαός της , καθώς και για να μην αφαιρεθεί η διατήρηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του.

      Επίσης έγραψα πεντακάθαρα, η βοήθεια αυτή είναι γελοίο να θεωρείται διεθνιστική,μιας και οι Ρώσοι σαφέστατα εκκινούν απ' την υπεράσπιση των αστικών τους συμφερόντων.

      Η όποια κριτική και καταγγελία για μένα στην κυβέρνηση της Συρίας και η όποια αποτίμηση των επαναστατικών καθηκόντων των εκεί Κ.Κ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την απελευθέρωση απ' τον τζιχαντικό στρατό κατοχής των Αμερικάνων που εύχομαι να γίνει σύντομα.

      Εσύ τελικά μεγάλε αυτόκλητε υπερασπιστή [γέλια] του κόμματος,για πες μας τι υποστηρίζεις?

      Decadent7

      υ.γ Να θυμίσω οτι η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την κριτική σε άρθρο του “Ημεροδρόμου” που μάλιστα περήφανα αναδημοσίευσαν τα σκατά του Εργατικού αγώνα.
      Γιατι τέτοια κάψα υπεράσπισης του άρθρου αυτού κύριοι μεγάλοι “υπερασπιστές”του κόμματος?

      Διαγραφή
    3. Το αντιλαμβανεσαι οτι η φραση δεν καταγγελω την αποδοχη βοήθειας απο τη Συρία στερείται καθε νοηματος; Καταρχην σιγά μη ρωτούσε ο Ασαντ ενα ακαουντ στο τουητα. Δεύτερο σιγά μην ενδιαφερόταν οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος για το τι λεει η ψυχωσικη διαδικτυακή περσονα σου. Τριτον δε μας χεζεις ρε Νταλάρα που βρίζεις ολημερίς το κομμα που θα συζητήσω και πολιτικά μαζί σου; Ξεσκεπαστηκες πληρως, ώρα για νέο ακαουντ μαλλον.
      Υγ. Μάλλον δε τα παρακολουθεις καλα τα αρθρα του ΕΑ. Ουτε μια σωστή προβοκάτσια δεν εισαι ικανος να κανεις. Ο εα τις "απόψεις" σου στηρίζει. Και κανείς δεν υπερασπιστηκε το άρθρο του ημεροδρομου. Τις θέσεις του κόμματος οπως τις εκφράζει ο κατ'εσε χοντρός που πρέπει να μαζέψει καποιος... Rings a bell?
      BX

      Διαγραφή
    4. Τωρα εμενα ολο αυτο που περιγραφεις γιατι μου θυμιζει το πως χασαμε την Εξουσια με το ΕΑΜ τον Οκτωβρη του 1944. Ιμπεριαλιστη διαλεγεις οπως τοτε...................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Απελευθερωση απο τους Τζιχαντιστες και τους Αμερικανους με την βοηθεια της Ιμπεριαλιστικης Ρωσιας και της Χεζμπολαχ και μετα θα καταγγειλουμε ταχα τον Ασαντ και το Κ.Κ θα βαλει στοχο τον Σοσιαλισμο στην Συρια. ΟΥΦ..................... Ζουμε στιγμες τρελας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Β.Χ Μια χαρα τα Παρακολουθει. Απλα πουλαει τρελιτσα.....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Φυσικά και δεν στερείται νοήματος εκτός αν είναι κάποιος ψυχάκι σαν και σένα που γράφει σε μπλογκς με 2-3 διαφορετικά ψευδώνυμα και νομίζει οτι δεν τον έχει πάρει γραμμή κανένας.Γελάει ο κόσμος προβοκάτορα της πλάκας.Σε έτσουξε που λες τα ίδια με τον Ε.Α ε?

      Ο ψεύτης, o κατά φαντασίαν εκπρόσωπος του κόμματος, ο γλύφτης με τα "συντροφικά σύντροφε σύντροφοι" κι ο παρανοικός που νομίζει οτι το κόμμα είπε αφήστε να τους σφάξουν αφού δεν έκαναν επανάσταση ή οτι πρέπει να πολεμήσουν οι εκεί κομμουνιστές ταυτόχρονα εναντίον του ΝΑΤΟ του στρατού της Συρίας και των Ρώσων.
      Αυτά τα λες εσύ,ο Εργατικός Αγώνας,οι τροτσκιστές κι οι αμερικάνοι, όχι το ΚΚΕ.
      Γκέγκε?

      Τράβα σε κανά γιατρό ρε προβοκάτορα της πλάκας που θα μας το παίξεις και υπερασπιστής του κόμματος γελοίε.

      Decadent7

      Διαγραφή
    8. Ψεύτη προβοκάτορα Β.Χ για πες αλεύρι για κοίτα τι αναδημοσιεύει ο Ε.Α http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/diethni/705-oi-sotires-tis-syrias

      Το άρθρο που μας λες δεν υπερασπίστηκες απλά τυχαία άρχισες να γράφεις σχόλια στην κριτική του Τρας οτι τσουβαλιάζει και είναι σε λογική ίσων αποστάσεων.

      Ευχαριστήθηκες ξεβράκωμα γελοίε προβοκάτορα?

      Decadent7

      Διαγραφή
    9. O Λαος της Συριας δενπρεπει να διαλεξει με ποιο τμημα της αστικής του ταξης θα παει. ουτε μεταξυ ΗΠΑ και Ιμπεριαλίστικης Ρωσιας. Πρεπει να παλεψει κατω απο την Δικη του Ταξικη σημαια για την Ανατροπη του Καπιταλισμού. Η Καλυτερη βοηθεια ειναι να παλεψουμε μεσα στην χωρα μας για την ανατροπη του καπιταλισμου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Προς Παναγιώτη

      Δεν είχα αμφιβολία οτι θα σου θυμίσει σίγουρα το πως χάσαμε την εξουσία το '44 ή πως μας έριξαν οι αστοί την ΕΣΣΔ. Άλλωστε και ταξιδιωτικό οδηγό να διαβάσεις,είμαι σίγουρος οτι ένα από αυτά τα δύο θα θυμηθείς.

      Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά,μας αρέσει δεν μας αρέσει,τα 2 Κ.Κ της Συρίας επέλεξαν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και καλώς ή κακώς τα ίδια αποφάσισαν να δώσουν γραμμή για εθνο-απελευθερωτικό αγώνα.
      Εδώ πρόσφατη ανακοίνωση,http://solidnet.org/icalrepeatdetail/2015/10/29/194/326325327/ymrhmdljnwu2ntezzgfhztvmmjm2zje1zde3mgmynwm=

      Όπως και το κόμμα δεν έκανε καμία υπόδειξη ούτε και σήκωσε το δάχτυλο στους συντρόφους εκεί,[άσχετα αν κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως άθλιοι,έγραψαν μέχρι και ύβρεις για τους κομμουνιστές που πολεμούν τις ΗΠΑ στη Συρία], έτσι και γω δεν θα κάνω τον υπερορθόδοξο κριτή όταν ο άλλος δίνει τη ζωή του και εγώ είμαι στο σπίτι μου.Το κόμμα έχει την ανάλυση του σαφώς, όμως ουδέποτε χυδαιολόγησε, ούτε κατήγγειλε τους συντρόφους στη Συρία.Αυτά τα κάνουν κάτι προβοκάτορες.

      Οι σύντροφοι, συμφωνούμε διαφωνούμε μαζί τους, έκαναν τις επιλογές τους, λάθος σωστές θα δείξει.
      Έκριναν να δώσουν γραμμή για απελευθερωτικό αγώνα, τους εύχομαι το συντομότερο να τον πετύχουν.

      Αν εσύ από όλα αυτά καταλαβαίνεις οτι διαλέγω Ιμπεριαλιστή είναι δικαίωμα σου, όπως και δικαίωμα μου να κρίνω το αντίθετο.
      Άλλωστε ο κάθε λαός κρίνει ο ίδιος τη μοίρα του κι όχι οι εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς υποδείξεις του κάθε σχολιαστή σε μπλογκς.

      Decadent7

      Διαγραφή
  2. @Trash
    Από την αρχή και για τελευταία φορά, με την πολλοστή επισήμανση ότι αν και πράκτορας/προβοκάτορας/κατάσκοπος του Λάνγκλει (!), δεν έχω πολύ χρόνο για ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ λόγους.

    Η Συρία πρέπει να τύχει πρακτικής βοήθειας από όλους τους λαούς της περιοχής. Αυτό σήμερα μπορεί να φαίνεται ανεδαφικό αλλά είναι μονόδρομος. Πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα ζητήματα στρατηγικής στα κινήματα τα αντιιμπεριαλιστικά (βλ. Κούρδοι, Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι, Ιράκ, Τουρκία) γύρω από τον χαρακτήρα του ιμπεριαλισμού, διότι θα φτάσουν να φαγωθούν μεταξύ τους οι λαοί (Διόρθωση: ήδη γίνεται αυτό, βλ. Κούρδοι κατά Σύριων, μαζικότητα συμμετοχής σουνιτών στα κατασκευάσματα των ΗΠΑ στην περιοχή κλπ), για το ποιο μονοπώλιο θα κάνει κουμάντο.

    Επίσης, ναι το σημαντικότερο καθήκον κάθε κομμουνιστή είναι το εθνικό, δηλαδή η ανατροπή της δικής του α-τ. Αυτό σημαίνει αντίστοιχο πρόγραμμα, δράση κλπ. Έτσι, σπάζοντας τον κρίκο του ιμπεριαλισμού αδυνατίζει και πρακτικά αυτός. Όχι βοηθώντας τον αντίπαλο ιμπεριαλιστή. Διότι έτσι βοηθάς τον εχθρό του ρώσικου λαού. Παρέκβαση, ο Λένιν αναγκάστηκε να υπογράψει το Μπρεστ Λιτόφσκ. Δεν είχε άλλη επιλογή. Δεν ήταν όμως πράκτορας των Γερμανών, όπως τον κατηγορούσαν οι μενσεβίκοι κλπ.

    Το ΚΚΕ σαφώς και υποστηρίζει την ύπαρξη του Συριακού Κράτους και αν θες παραδέχομαι ότι η επέμβαση των Ρώσων αντικειμενικά σήμερα (αύριο μάλλον όχι) έρχεται σε σύγκρουση με τα Αμερικανικά σχέδια. Αυτό όμως δεν αποτελεί αυτό που το ΚΚΕ λέει εκμετάλλευση των ενδοιμπ. αντιθέσεων διότι δεν υπάρχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι λοιπές προϋποθέσεις που χτες σου επεσήμανα (πρβλ άρθρο Ε.Β. στο Ρ, να μην κάνω copy paste πάλι). Κατά συνέπεια, δε μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος για την τροπή του Συριακού, με δεδομένη την όξυνση γενικότερα αλλά και στην περιοχή των αντιθέσεων. Δεν αποκλείεται οι αντιθέσεις αυτές να οδηγήσουν και σε άλλες, να το πω κομψά, γενικότερες συγκρούσεις ή ακόμα ακόμα να έχουμε προσωρινό συμβιβασμό στη Συρία με αντάλλαγμα αναγνώριση πχ της προσάρτησης της Κριμαίας (προσωπική άποψη). Να κάνουν πέρα Άσαντ κλπ, να αναλάβει η "αντιπολίτευση" και να δοθούν κάποια ανταλλάγματα.

    Σε κάθε περίπτωση επομένως, απαιτείται αν θες ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ να αξιοποιήσεις τις αντιθέσεις των σκύλων ιμπεριαλιστών, να έχεις την ανεξαρτησία σου και να επιδιώκεις την ανατροπή της δικής σου α-τ.
    Γίνεται αυτό στη Συρία; Υπάρχει από κάπου; Όχι.
    Επομένως, δε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να χαιρετίζουμε τις εξελίξεις όπως θέλουν κάποιοι. Κάτι τέτοιο θα γεννούσε αυταπάτες για το ρόλο της Ρωσίας και θα αδυνάτιζε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα να αποκτήσει έστω συνεπή αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά το κ.κ., ώστε να αποφύγουμε την αλληλοσφαγή που δυστυχώς τώρα φαντάζει ως πιθανότερη κατάληξη. Διότι επιτυχία-αποτυχία πρακτικά μεταφράζεται σε εκατόμβες θυμάτων διότι τα πράγματα ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ πια...
    ΒΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΒΧ:
      Νομίζω πως καταλαβαίνεις και μόνος σου πως αυτό που λες τώρα ("δε μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος για την τροπή του Συριακού, με δεδομένη την όξυνση γενικότερα αλλά και στην περιοχή των αντιθέσεων. ") από το "καταγγέλουμε την Ρώσικη επέμβαση όπως και την αμερικάνικη" απέχει όσο η γη από την σελήνη...

      Διαγραφή
    2. @ΒΧ:
      Όση η απόσταση από "χαιρετίζω τις εξελίξεις" μέχρι το "δεν εχω και λόγο να τις καταγγείλω", αν θες...

      Διαγραφή
    3. @ΒΧ:
      Δεν σου ζήτησε κανείς να πεις "τι λέει το ΚΚΕ". Αυτό στόμα και μιλιά έχει. Τον εαυτό σου εκφράζεις εδώ και κανέναν άλλο (όπως όλοι μας εξάλλου).
      Υ.Γ.
      Από ότι γνωρίζω πάντως το ΚΚΕ είναι αρκετά αυστηρό απέναντι σε διαδικτυακές περσόνες που μιλούν εκ μέρους του....

      Διαγραφή
  3. παιδιά, τα πράγματα για την Τουρκια είναι για πρώτη φορα τόσο οριακά και όλα κρέμονται από μια κλωστή πριν παρασυρθεί το καθεστώς Ερτογάν σε μια ολομέτωπη επίθεση σε Κουρδικές περιοχές με το πρόσχημα ότι «πολεμα»το ISIS. Δείτε τον παρακάτω χάρτη ο οποίος δίνει μια καθαρή εικόνα για τις περιοχές και τις δυνάμεις που τις κατέχουν στην σκακιέρα της Συρίας τωρα:

    http://nayabchohan.com/tag/idlib-and-hama-fighting/

    Επιπλέον, εδώ μια εικόνα του τουρκικου τύπου

    http://www.onalert.gr/stories/o-erdogan-tha-mas-paei-se-polemo-me-ti-russia-krisi-anasfaleias-stin-tourkia/45506

    ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης και του πανικού στον οποιο βρίσκεται ο Ερτογάν. Χωρίς να ενστερνίζομαι απόλυτα τους φόβους και τις ερμηνείες των τουρκικων εφημερίδων, θεωρώ ότι ένα «ατυχημα» ή ακόμα και απευθείας χτύπημα σε ρωσικο αεροσκάφος από ένα τουρκικο, υποτίθεται θα συσπείρωνε τον τουρκικο λαό πίσω από τον σουλτάνο Ερτογάν εναντίων του «κακου» Πούτιν και θα διαλούσε το τουρκικο κίνημα ειρήνης. Το θέμα δεν είναι εάν το σεναριο αυτό είναι τραβηγμένο η όχι, αλλα το ποσο στριμωγμένη και αδιστακτη είναι η αστική τάξη που στηρίζει το καθεστώς Ερτογάν για να μην χάσει την εξουσία της. Να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ας μην ξεχναμε ότι η Τουρκια «θεώρει» ότι έχει και την πλάτη του ΝΑΤΟ για να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Το προβλημα είναι το εάν οι Αμερικανοι έχουν όντως υποσχεθεί κράτος στους Κούρδους και ποσο τους βολεύει ένα 100% δικος τους κρατος-δορυφόρος στην περιοχή ή μια «σύμμαχος» Τουρκία με τις όποιες αντιθέσεις και συνεχείς εντάσεις της.

    ΥΓ. Καταλαβαίνω τις όποιες ενστάσεις στην τακτική, δεν είναι η ώρα όμως τώρα για θεωρητικές αψιμαχίες όταν στην γειτονιά μας εχει πιάσει φωτιά και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι , ψύχραιμοι στα καθήκοντα μας και σε εγρήγορση. (Επίσης, ήμαρτον ρε παιδιά, δεν είναι το τι έγινε φεστιβάλ το μέγα θέμα μας, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις προτεραιότητες και τις συγκύριες – δεν το λεω για το μπλογκ σου trash, για άλλα κόκκινα μπλογκ μιλαω και ο νοών...νοείτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @redy:
      Θα παρακαλούσα τα σχόλια γαι άλλα μπλογκ να γίνονται σε αυτά και όχι εδώ. Είναι θέμα δεοντολογίας.
      Επιπλέον, το καλό (και το κακό του μπλογκινγκ) είναι πως παίζει τον ρόλο της "σκούπας". Αναδθνκύει δηλαδή και θέματα "δευτερεύοντα" (για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση από αυτά).
      Για τα κεντρικά "χτυπήματα" υπάρχει το 902

      Διαγραφή
  4. Εφόσον η συζήτηση έχει ξεφύγει για μια ακόμη φορά από τα πλαίσια του προβληματισμού και της, έστω και έντονης, διαφωνίας, ο σχολιασμός του κάπου εδώ θα αρχίσει να ελέγχεται σχολαστικά, μια και δεν θέλω να κλέισει.
    Για τον εκτροχιασμό συζήτησης έχω βέβαια και εγώ τις ευθήνες μου, που όχι μόνο ανέχτηκα να δημοσιευτούν σχόλια που ο τόνος τους δεν θα έπρεπε να επιτρέπει την δημοσίευση τους, αλλά παρασύρθηκα κιόλας και ο ίδιος από το κλίμα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, σε αυτή και άλλες αναρτήσεις, αλλά ακόμη και σε άλλα μπλογκ.
    Από τούδε και στο εξής, οι κανόνες σχολιασμού (κάθε ενδιαφερόμενος θα τους βρει εδώ: http://fadomduck2.blogspot.gr/p/greeklish-2-greek.html) θα τηρούνται σχολαστικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.