Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πρόταση Κατρούγκαλου: Στα 384€ η εθνική σύνταξη

Για το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζεται στο ασφαλιστικό, ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του υπουργού Εργασίας κινήθηκε στο πνεύμα ότι η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων είναι δύσκολη, αλλά η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση που θα διασφαλίζει ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα διέπεται από την αλληλεγγύη των γενεών.

Η βασική σύνταξη, σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου θα ανέρχεται στα 384 ευρώ από τα 390 που είχε εξαγγελθεί αρχικά. Σ’ αυτό το ποσό θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο κάθε ασφαλισμένος.

Βασικός άξονας της μεταρρύθμισης θα είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων

Δεν έχει αποφασιστεί οριστικά εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης λόγω των αντιδράσεων εντός του κόμματος ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι.

Ο κ . Κατρούγκαλος πρότεινε εναλλακτικά τη διάσωση της αυτονομίας των επικουρικών ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.

Στην υπό επεξεργασία ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνονται διαφορετικοί συντελεστές και ποσοστά αναπλήρωσης για να μην αδικηθούν όσοι δούλεψαν πολλά χρόνια αλλά και για να προστατευτούν οι χαμηλές συντάξεις.

Σε περίπτωση που μειωθούν και οι μικρές συντάξεις με τον επανυπολογισμό, ειδικά γι' αυτές θα μείνει ως προσωπική διαφορά αυτό το οποίο καταβάλλεται.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Πηγή: Νοοζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.