Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί και 30 αγνοούμενοι από βομβαρδισμό νοσοκομείου

Τρία μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν και 30 αγνοούνται από βομβαρδισμό που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, από τον οποίο επλήγη νοσοκομείο της οργάνωσης.

«Έχουμε συγκλονιστεί από την επίθεση, τον θάνατο μελών του προσωπικού μας (...) και τον βαρύ απολογισμό (των θυμάτων) σε ένα κέντρο περίθαλψης στην Κουντούζ» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους ΓΧΣ το νοσοκομείο υπέστη (Το κέντρο περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ) «πολύ σοβαρές ζημιές» από τον βομβαρδισμό.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ δήλωσε στο μεταξύ ότι το νοσοκομείο "μπορεί να" επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα,
διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του. «Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο ίδιος στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «διερευνάται το περιστατικό».
Πηγή: Ναυτεμπορική
Εμείς να υπενθυμίσουμε εδώ πως οι αμερικάνικοι βομβαρδισμοί γίνονται για την ανακατάληψη της πόλης Κουντούζ (πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας) που βρίσκεται εδώ και περίπου μια εβδομάδα στα χέρια των Ταλιμπάν.
Οι αμερικάνικοι βομβαρδισμοί ακόμη και σε νοσοκομεία των ΓΧΣ, αποδείχνουν και ως εντελώς αβάσιμους τους ισχυρισμούς του "αφγανικού στρατού" πως έχει ανακαταλάβει την πόλη...

6 σχόλια:

  1. Να ειμαστε σοβαροι. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα γιατι προκειται για τις Δυναμεις του Καλου εναντια στο Κακο ασχετα αν το φτιαξανε οι ιδιοι Οποτε δεν υπαρχει εγκλημα. Εγκλημα ητανε οταν η Αφγανικη Επανασταση πολεμουσε εκεινη αυτες τις δυναμεις. Εκει ητανε Εγκλημα. Ηθελα να ηξερα τη δεν καταλαβαίνεις Σύντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος απο την γιουκοσλαβια δεν έχω παρατηρίσει να υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που να έχουν βομβαρδίσει οι αμερικάνοι.

    trash παιζει να στείλεις 5-6 Links για να δούμε εκτος και μετά απο γιουκοσλαβία πόσα συνολικα νοσοκομεία ,σχολεία ,βιβλιοθήκες και σε ποιες χώρες έχουν βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ.Μονο τα links θέλω εαν έχεις χρόνο δηλαδη.Επίσης κάνε ένα αρθρο να πούμε απόψεις για το μπλοκ.

    sir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @sir:
      Χωρίς να έχω πρόχειρο κάποιο λινκ, εκτός από την Γιουγκοσλαβία το Ιράκ έγινε οικόπεδο όλο, όπως και η Λιβύη. Δεν την γλύτωσαν ούτε τα νοσοσκομεία, ούτε τίποτε.
      Το πρόβλημα με την ακριβή καταγραφή των καταστροφών είναι πως εκτός από την Γιουγκοσλαβία δεν έχει γίνει κάπου αλλού απολογισμός. Εν μέρη γιατί τους βομβαρδισμούς ακολούθησε η εγκατάσταση κυβερνήσεων-μαριονετών, εν μέρη γιατί η καταστροφή συνεχίζεται, όπως εξάλλου φαίνεται και στο ποστ.

      Διαγραφή
  3. Για την Γιουγκοσλαβία
    https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_during_Operation_Allied_Force
    και άρθρο εδώ:
    http://www.counterpunch.org/1999/06/15/who-nato-killed/
    άλλη λίστα εδώ:
    http://www.iacenter.org/warcrime/25_civil.htm

    Για το Αφγανιστάν μέχρι σήμερα:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_in_the_war_in_Afghanistan_%282001%E2%80%93present%29

    μια μεγάλη λίστα αμάχων θυμάτων στο Αφγανιστάν το 2001:
    http://cursor.org/stories/casualty_count.htm
    από αυτή την μελέτη εδώ:
    http://cursor.org/stories/civilian_deaths.htm

    άμαχοι, θύματα από drones:
    http://www.theguardian.com/us-news/2014/nov/24/-sp-us-drone-strikes-kill-1147

    Λιβύη
    http://www.nytimes.com/2011/12/18/world/africa/scores-of-unintended-casualties-in-nato-war-in-libya.html?_r=0

    για όσους αντέχουν μόνο!, Λιβύη:
    http://libyaagainstsuperpowermedia.org/videos-about-libya-what-others-say-about-libya-and-qaddafis-regime/libya-documented-crimes-from-nato-bombs/

    Ο ομπάμιας εξαιρεί τους βομβαρδισμούς της Συρίας από τα "ψηλά" στάνταρτς των ΗΠΑ (;) :
    http://www.huffingtonpost.com/2014/09/30/white-house-exempts-syria_n_5909358.html

    Η λίστα των λιστών: iraq body count
    https://www.iraqbodycount.org/database/

    και

    https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Iraq_War
    δίνει διάφορες άλλες λίστες.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sir
    και μια λίστα με όλες τις στρατιωτικές και παρα-στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο (σύντομα και στον Άρη αν βρεθεί ζωή):

    http://www.the-philosopher.co.uk/whocares/popups/warcrimes.htm

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.