Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι επίσημο: Η Ρωσία στέλνει στρατό στη Συρία προς ενίσχυση του Άσαντ

Την έγκριση της ρωσικής Άνω Βουλής να στείλει στρατό στη Συρία ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι το σώμα έδωσε το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατό προς ενίσχυση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ίδιου.

Ο Ιβάνοφ σημείωσε πάντως πως η απόφαση δεν σημαίνει ότι στη σύγκρουση θα εμπλακούν χερσαίες δυνάμεις, αλλά αφορά μόνο την πολεμική αεροπορία. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων παγκοσμίως, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες οι ΗΠΑ αλλά και κράτη της ΕΕ συνέδεαν οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία με την απομάκρυνση του Άσαντ.
Πηγή: Το Ποντίκι
Updates:

15 σχόλια:

  1. To 2o Ιμπεριαλιστικο κεντρο μετα τις ΗΠΑ και την Ε.Ε σε δραση για τα δικα του Συμφεροντα. Ασχετα με τους Ισλαμιστες που παλι οι ιδιοι τους φτιαξανε εναντια στο Κ.Κ και στην Αφγανικη Επανασταση την δεκαετια του 80. Κατα τα αλλα με ενα Μεταβατικο προγραμμα για εξοδο απο το Ευρω και την Ε.Ε θα παμε Σταδιακα στον Σοσιαλισμο και οχι σε αλλο Ιμπεριαλιστικο οργανισμο συμφωνα με τα Αστερια της ανταρσυα και του Λαφαζανη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH. Αν εχεις την αποψη του ΚΚΡΟ και του ΚΕΚΡ μας την λες Ευχαριστω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      1)Δεν κατάλαβα τίποτε
      2)Οι απόψεις είναι σαφώς διατυπωμένες στο μπλογκ για όποιον το παρακολουθεί.
      3)Τα μεταβατικά προγράμματα και οι μουτζαχεντίν δεν κατάλαβα που κολλάνε με την ανάρτηση.

      Διαγραφή
  3. Για το 2ο Ιμπεριαλιστικο κεντρο μιλαω και το που οδηγει η αποψη για Εξοδο απο την Ε.Ε χωρις συνδεση με την εξουσια. Τις θέσεις της βρήκα σε ευχαριστω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Θα σε ξαναρωτήσω που ακριβώς κολλάει η "η αποψη για Εξοδο απο την Ε.Ε χωρις συνδεση με την εξουσια" με το παραπάνω ποστ.
      Και τι σημαίνει "Για το 2ο Ιμπεριαλιστικο κεντρο μιλαω", και πάλι σε σχέση με το ποστ, αλλά και με εμένα προσωπικά.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικα καμμια. Για τα αλλα γραψε λαθος βιαστηκα.... Καλημερα τα λεμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. άντε να δούμε και τον Ρούσο... Το ξανθό γένος εφορμά.... για νέα ήττα το κόβω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @akrat:
      Προσωπικά δεν βλέπω κανένα ξανθό γένος να εφορμά και καμμία αρκούδα να βρυγχάται.
      Εκείνο που βλέπω είναι πως το ευρωατλαντικό σχέδιο για πλήρη εξάλειψη του Μπάαθ και των ηγετών του πλησιάζει επικύνδινα κοντά στην Ρώσικη Ομοσπονδία πλέον. Όπως και το σχέδιο "μεγάλη μέση ανατολή".
      Αφού στην περίπτωση της Συρίας το κόλπο με τους "δημοκράτες εξεγερμένους" και τα "χημικά του Άσαντ" δεν έπιασε, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές αμόλυσαν τα πολύ άγρια σκυλιά του ISIS ώστε να βρουν πρόφαση να επέμβουν εναντίον του ...Άσαντ.
      Οι Ρώσοι από την πλευρά τους εκμεταλλεύονται την στα λόγια εναντίωση των πάντων στο ISIS για να ακακουφίσουν τις Συριακές δυνάμεις και να προστατέψουν την μόνη βάση που έχουν στην μεσόγειο.
      Η παρουσία τους ταυτόχρονα θα δράσει αποτρεπτικά για την ευθεία επίθεση των δυτικών στον Συριακό στρατό.
      Περισσότερο μια στοιχειώδη και δειλή αμυντική κίνηση βλέπω, παρά κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  5. Σεχτάρ ο Τρομερός1 Οκτωβρίου 2015 στις 6:09 π.μ.

    Eίναι μάλλον μια νέα τροπή του "πολέμου του πετρελαίου". Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές είδανε πως με τόσο χαμηλές τιμές πετρελαίου χαμένοι είναι έτσι κι αλλιώς, η επιχείρηση Ουκρανία επίσης πηγαίνει κατά διαόλου, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παίξουν το χαρτί του πολέμου. Μεταξύ μας, είναι και το μόνο, που μπορούν να παίξουν δυνατά. Η πολεμική τους μηχανή, κληρονομιά της αείποτε πανίσχυρης ΕΣΣΔ, έχει ακόμη αποθέματα ισχύος, παρά τα ξεπουλήματα, που γίνανε κι εκεί.
    Η είσοδος της Ρωσίας στο "πάρκο του πετρελαίου" σηματοδοτεί μιαν πιθανότητα ισχυρής αναδιανομής της ενέργειας μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Υποθέτω ο άμεσος στόχος της Ρωσίας δεν είναι τόσο τα αποθέματα, γιατί έχει και δικά της, αλλά κυρίως να αναστρέψει την πτώση των τιμών του μάβρου χρυσού, που την έχει γονατίσει. Το ISIS βόλευε και από αυτή την πλευρά τα αφεντικά του (USA), γιατί ξεπούλαγε το πετρέλαιο όσο-όσο ρίχνοντας κι άλλο τις τιμές. Το πετρέλαιο της Μ. Ανατολής είναι, μετά της Λιβύης, από τα φτηνότερα σε κόστος γιατί τα κοιτάσματα είναι μικρού βάθους. Αρα το εμπόριό τους αφήνει τρελλά μονοπωλιακά κέρδη, συνεπώς είναι εύκολο και να ξεπουληθεί σε χαμηλότερες τιμές για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς. Αυτό γινότανε τα τελευταία χρόνια.
    Βέβαια, ο πρώτος, που θα πληρώσει το βάρος αυτών των τυχοδιωκτισμών είναι ο ίδιος ο ρωσικός λαός, που του τάξανε το '85 ανοιχτά, πως ο Καπιταλισμός θα τον σώσει κι ακόμη χαϊρι δεν έχει δεί, τριάντα χρόνια μετά. Οι Σύροι πληρώνουνε ήδη από καιρό.
    Θα πληρώσουμε κι εμείς, πολλά περισσότερα από αυτά, που πληρώνουμε τώρα - δεν πάει το μυαλό μας....
    Κι όσο για την έκβαση, κι εγώ την υποψιάζομαι, αλλά δεν θάλεγα πως (πρέπει να) με ενδιαφέρει και πολύ. Περισσότερο πρέπει το εργατικό κίνημα να δεί πως θα επωφεληθεί πολιτικά από αυτές τις αιματηρές ανακατωσούρες, αφού να τις ανακόψει προφανώς δεν είναι σε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεχτάρ ο Τρομερός1 Οκτωβρίου 2015 στις 6:24 π.μ.

    To κωμικό (;;...) της υπόθεσης είναι πως η ρωσική ανάμειξη εκδηλώνεται σχεδόν παράλληλα, και μάλλον με πρόφαση την γαλλική ανάμειξη. Μπορεί και να είναι αμερικάνικες δολοπλοκίες όλο αυτό, κατά το προηγούμενο της Ουκρανίας, κι ο Πούτιν να μαζέψει κάποια ψίχουλα, όπως κι εκεί. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Η εντύπωση που έχω εγώ είναι πως πρόκειται για πολύ πιο σοβαρό από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου και αφορά την γεωστρατηγική περικύκλωση της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
      Και ως προς αυτό, οι διαφορές με την Ουκρανία είναι μεγάλες.
      Όχι μόνο γιατί εκεί δεν "πήρε ψιχουλάκια ο Πούτιν", αλλά απλά η Ρωσία περιόρισε την έκταση της ήττας με την προσάρτηση της Κριμαίας (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει).
      Αλλά γιατί ενώ και η μισή Ουκρανία βόλευε 100% τα δυτικά σχέδια για προώθηση στα Ρώσικα σύνορα, στην Συρία υσχίει ακριβώς το αντίθετο.
      Ακόμη και η μισή Συρία να επιβιώσει εδαφικά του πολέμου, οι Ρώσοι θα εξακολουθήσουν να έχουν πάτημα στην περιοχή και δεύτερη (μετά τα Δαρδανέλια) έξοδο στις "ζεστές θάλασσες".
      Τέλος να πω πως διαφωνώ ότι δεν αφορά τους κομμουνιστές η διαδικασία ωμής επαναποικιοποίησης σε Αφρική και εγγύς ανατολή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

      Διαγραφή
  7. Πρόσεξε τον όρο "επαναποικιοποίηση". Ποιός χρειάζεται αποικίες σήμερα, όταν υπάρχουν η GATT και το πιστωτικό διεθνές χρήμα (=χωρίς χρυσό ισοδύναμο);
    Για το ειδικότερο ενδιαφέρον μας για τα γεγονότα αυτά, και κυρίως για τον τρόπο πρακτικής μας παρέμβασης σε αυτά, πέρα από την περίθαλψη των προσφύγων, θα με βόηθαγε καλύτερη τεκμηρίωση, γιατί γενικά οι σκυλοκαυγάδες των ιμπεριαλιστών με απωθούν. Ισως να υπάρξει καμιά τοποθέτηση από το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Λες, " Ποιός χρειάζεται αποικίες σήμερα, όταν υπάρχουν η GATT και το πιστωτικό διεθνές χρήμα (=χωρίς χρυσό ισοδύναμο);"
      Τις χρειάζονται προφανέστατα αυτοί που έχουν θέσει υπο στρατιωτική κατοχή μια σειρά από χώρες και που ανεβοκατεβάζουν με ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις κυβερνήσεις κατά το δοκούν. Δεν νομίζω πως το κάνουν για ξεστοκάρουν απλώς από βόμβες.
      Επί πλέον νομίζω πως το πισωγύρισμα από την εποχή των (νικηφόρων) αντιαποικιακών αγώνων σε Αφρική και μέση ανατολή είναι προφανές. Έθνη που κατάκτησαν μετά από σκληρούς αγώνες την ανεξαρτησία τους μετατρέπονται εκ νέου σε κράτη-μαριονέτες, και αυτό στην καλύτερη μόνο των περιπτώσεων.
      Πως αλλιώς από "επαναποικιοποίηση" να ονομάσουμε λοιπόν την διαδικασία που συνοδεύεται εκτός των άλλων και από την καταλήστευση των φυσικών πόρων των χωρών αυτών;
      Και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από πλευράς δυτικού ιμπεριαλισμού, το Μπάαθ ειδικά.

      Διαγραφή
    2. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Όσο για το παρέμβαση θα έπρεπε να έχουμε, το έχω ξαναπεί σε ότι με αφορά. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από το να επιδιώξουμε την ήττα του "δικού μας" ιμπεριαλισμού.
      Νομίζω πως ο Βλαδίμηρος ήταν σαφής πάνω σε αυτό το καθήκον.

      Διαγραφή
  8. Για το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», εδώ:
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7064245

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.