Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα καταστήματα και στις αποθήκες CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική και πανελλαδικά. Στην Αττική κλείνει τα καταστήματα στον Αγ. Ελευθέριο, στην Πατησίων, στο Μενίδι.
Το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, μείωση καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.

Η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών.

Έχει ηγεμονική θέση στην αγορά τροφίμων, μια αγορά στην οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 τα πάγια αιτήματα των μεγαλεμπόρων του κλάδου για κατάργηση της Κυριακής αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το κλείσιμο των καταστημάτων δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους μας στα συγκεκριμένα καταστήματα, είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Τώρα, άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας, να συζητήσουμε σε κάθε κατάστημα, να δρομολογήσουμε ακόμα και γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σωματείο, καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , να μην εμπιστευτούν την εργοδοσία που προσπαθεί να μας εφησυχάσει για να μην κινητοποιηθούμε και να κερδίσει χρόνο.

Το κλαδικό σωματείο έχει ήδη στείλει επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για συνάντηση την Παρασκευή 25/9/2015 με παρόντες εργαζόμενους , εργοδότη, κλαδικό σωματείο


ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το κλαδικό σωματείο έχει συσσωρεμένη πείρα και εμπειρία χρόνων, γνωρίζετε καλά την δράση του, έχει τις δυνατότητες για συντονισμό και δράση εργαζομένων στον κλάδο, μαζί με εσάς, τους συναδέλφους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο, τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας, η εργασία μας και το μεροκάματο μας δεν είναι παροχή της εργοδοσίας, είναι δικαίωμα μας.

ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ Τ0 ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΤΟ Δ.Σ.
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

 1. άντε καλή νίκη ... υπηρέτησα κάποτε το σωματείο αυτό από θέση στο Δ.Σ. ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @akrat:
   Ήμουν και εγώ σε αυτό το σωματείο κάποτε, γύρω στο 2000. Ίσως να γνωριζόμαστε κιόλας

   Διαγραφή
  2. μπα ήμουν παλαιότερος ... μάλιστα όταν εκλέχτηκα μου έκαναν δυσμενή μετάθεση... χαχα με πήγαν στα χαρτιά υγείας... χαχα Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.