Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός λαός είναι! Ό,τι θέλει… κάνει!


Δια χειρός Αλιθέρση
Είναι γεγονός ότι η πολλή δημοκρατία θέλει και τις εκλογές της, όπως το κινητό παλιότερα ήθελε το Γερμανό του! Και στις εκλογές πάντα, ως γνωστόν, μιλάει ο λαός και μάλιστα κάποιες φορές δίνει και πολύ ισχυρές εντολές διακυβέρνησης!
Για παράδειγμα, τον περασμένο Γενάρη, αφού καταψήφισε όλα τα μνημονιακά κόμματα, έδωσε ισχυρή εντολή τετραετίας, εντολή για να σχιστούν τα μνημόνια, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, η πέρα από κάθε όριο και λογική φορολογία, έδωσε εντολή να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί και οι συντάξεις, να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να σταματήσουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, εντολή ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι μη έχοντες να πληρώνουν συνεχώς για τους έχοντες και κατέχοντες και άλλα τινά ελπιδοφόρα σε σημείο που, κάποιοι, και όχι λίγοι, να κάνουν συνένοικο την ΕΛΠΙΔΑ!

Και επειδή στη πορεία πρόεκυψαν ζητήματα και οι εταίροι μας ξανα ήθελαν να μας δανείσουν, για να πάρουν πίσω τις δόσεις που τους χρωστούσαμε για να πάρουν και οι τράπεζες καμιά τριανταριά ακόμη δις, έτσι για πρόφταση, να υπογράψουμε βέβαια και ένα μνημόνιο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, η κυβέρνηση, λόγω του δημοκρατικού της φρονήματος, απευθύνθηκε στο λαό και τον ρώτησε: “θέλεις ένα ακόμη μνημόνιο;” Και ο λαός της απάντησε αναπάντεχα όχι! Πολύ δυνατό όχι! Ναι, έλα όμως που η κυβέρνηση, αριστερή ούσα, έπρεπε, κι αυτή, να τον σώσει;
pic43
Γι αυτό ανέλαβε, αφού δεν ήθελε ο λαός από μόνος του να σωθεί, να τον σώσει η ίδια, που ήξερε πολύ καλά το καλό του! Μ’ αποτέλεσμα, το όχι της καταστροφής, να το κάνει μονομιάς ναι σωτηρίας! Έτσι κι αλλιώς σκέφτηκε από τρία γράμματα έχει η κάθε λέξη, δεν χαλάει και πολύ ο κόσμος!
Κι ενώ η κυβέρνηση έξη ολόκληρους μήνες κονταροχτυπιόταν με τους εταίρους, μέχρι να βγει το ναι και το νέο μνημόνιο, βγήκαν και κάποιοι αχάριστοι να καταγγείλουν αυτούς που ξενυχτούσαν στη Βουλή, για να ψηφίσουν ένα ακόμη μνημόνιο σωτηρίας. Κι άλλοι πιο αχάριστοι αυτοί τους κατήγγειλαν επιπλέον, λένε, ότι το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν, χωρίς όμως καθόλου να λάβουν υπ’ όψη τους ότι αυτό έχει ισχύ, το να μη διαβάζουμε τι ψηφίζουμε, εθιμικού δικαίου!
Και επειδή, όπως είπαμε, υπάρχει υψηλό μνημονιακό δημοκρατικό αίσθημα, η κυβέρνηση θεώρησε καλό και πάλι να ρωτήσει το λαό ποιός απ’ τους δυό τώρα θέλει να εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους, να του κόβει μισθούς και συντάξεις, να τον υποχρεώνει να κλείσει το μαγαζί του, να τον στέλνει μετανάστη στο εξωτερικό, να τον οδηγεί στη αυτοκτονία, εάν αυτός θέλει, να χρηματοδοτεί από δικά του λεφτά, του λαού, τις τράπεζες, να ανάβει το πράσινο φως στις κατασχέσεις, να βάλει στο εικόνισμα το μνημόνιο, γιατί χωρίς αυτό θα χανόμασταν στο έρεβος του Grexit και άλλα παρόμοια.

Munch_ZweiMenschen_
Και ο σώφρων λαός και πάλι απάντησε και υπέδειξε όχι μόνο αυτόν που θα διαχειριστεί τη μνημονιακή του ζωή, αλλά επιβράβευσε  τα μνημονιακά κόμματα και έδωσε σ’ όλα ισχυρή μνημονιακή εντολή, επιβραβεύοντάς τα, γιατί θυσιάζονται γι αυτόν! Τα μνημόνια και τα μάτια σας, είπε, για να πλατύνει ακόμη περισσότερο το χαμόγελο του Χατζηνικολάου που αγωνίζεται ο άνθρωπος για την ενημέρωση και την αλήθεια!
Βέβαια, προκύπτει το ερώτημα. Πώς ταιριάζουν οι δυο πρώτες εντολές του λαού με την τρίτη; Εδώ η απάντηση είναι πολύ απλή. Τώρα, ο οργανισμός του λαού τραβάει μνημόνιο -όπως άλλες φορές σουβλάκι- και την πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στις Βρυξέλες! Κι αυτό, επειδή κάποιοι ξεχνούν ότι αυτό προ πολλού έχει γίνει!
Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι τώρα εταίροι και εγχώριοι μνημονιακοί θα σεβαστούν απόλυτα τη λαϊκή βούληση και θα την τηρήσουν κατά γράμμα!
Βέβαια, ο λαός λαός είναι! Ό,τι θέλει κάνει! Γούστο του και καπέλο του!

1 σχόλιο:

 1. Σεχτάρ ο Τρομερός25 Σεπτεμβρίου 2015 - 2:18 π.μ.

  Εντύπωση, μου έχει κάνει όλον αυτό τον καιρό το "κόλλημα" πολλών προοδευτικών, αριστερών κλπ.: "...απευθύνθηκε στο λαό και τον ρώτησε: “θέλεις ένα ακόμη μνημόνιο;”
  Γιατί αυτή η εμμονή στην απόσπαση από τα γεγονότα;
  Δεν τον ρώτησε "θέλεις ένα ακόμη μνημόνιο" αόριστα!
  Το ερώτημα ήταν τελείως συγκεκριμένο:
  «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ....κλπ";
  Και μάλιστα στο ψηφοδέλτιο προηγούνταν το "ΟΧΙ", δείγμα σαφές, ότι ο ερωτών συνιστούσε εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη και μέσα στο παραβάν να προτιμηθεί το "ΟΧΙ", ακόμη κι αν αγνοήσουμε την κυβερνητική προπαγανδιστική εκστρατεία υπέρ του "ΟΧΙ", και την ρητή διευκρίνιση του ίδιου του Τσίπρα, ότι ζητάει ένα "ΟΧΙ", για να μπορέσει να διαπραγματευτεί έναν καλύτερο συμβιβασμό. Δηλαδή απλά ένα καλύτερο μνημόνιο, αφού οι ισχυροί το είχαν ξεκόψει, πως ο οιοσδήποτε συμβιβασμός-συμφωνία θα ήταν "μνημόνιο" αλλιώς ....grexit!
  Τι "αναπάντεχα" και μπούρδες (και συγγνώμη για την εκφραστική ένταση);
  Ο "λαός" κι ο αρχηγός του παίξανε για άλλη μια φορά το ίδιο θέατρο, όπως τότε, που ο παπατζής ορύονταν από το μπαλκόνι "Οι Βάσεις φεύγουν" και ο ίδιος "λαός" από κάτω ζητωκραύγαζε, όντας βέβαιος ότι ο αρχηγός μπλοφφάρει και εννοεί το ακριβώς αντίθετο....
  Hταν μια φάρσα, αφού έβαζε ένα μη-ερώτημα αυτονόητης απάντησης (ποιός θέλει να φορολογείται;), με μοναδικό σκοπό να επιβεβαιώσει το ΤΙΝΑ, και τον Τσίπρα ως αδιαφιλονίκητο διαχειριστή του.
  Το πραγματικό ερώτημα είναι αυτό, που έβαλε το ΚΚΕ με το τυπικά λεγόμενο "άκυρο".
  Δεν ισχυρίζομαι, πολύ περισσότερο τώρα, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ότι ακόμη και αν έμπαινε το αληθινό ερώτημα, το αποτέλεσμα θάταν ουσιωδώς διαφορετικό από το προχτεσινό 90-10%. Οι "ΟΧΙ-ές" θάχαν απλά συμπαραταχτεί με τους "ναι-νέ-κους" στο περίπου 90%. Αλλά καθένας καταλαβαίνει πως η Αντίδραση τέτοια πολιτικά λάθη (να θέτει αληθινά ερωτήματα, ας είναι και διλήμματα) δεν κάνει.....
  Αλλά αναρωτιέμαι, αν είναι δυνατόν, από ανθρώπους με καλές προθέσεις, να στηριχτεί σοβαρή πολιτική αμφισβήτησης θεμελιωμένη πάνω σε άχερα....
  Μέχρι και μπαρούφες (πάλι συγγνώμη) ακούγονταν, πως ο Τσίπρας ....ευχόταν να βγεί το ..."ΝΑΙ"(!), και τάχαμου ...αιφνιδιάστηκε, ου μην αλλά και ...στριμώχτηκε!!!
  Και οι τρείς εντολές του "λαού" έχουν συνέπεια και συνέχεια σε έναν καταστροφικό κατήφορο, όπως υπογραμμίζει και η κατακλείδα, αλλά για τον αντίθετο λόγο: Γιατί αυτός ο "λαός" κάνει εδώ και πολλές δεκαετίες ό,τι του υποβάλλει η κυρίαρχη τάξη.
  Αντιφάσεις βλέπουν μόνο όσοι επιμένουν να κρατάνε το κεφάλι τους χωμένο στην άμμο, γιατί δειλιάζουν η δεν θέλουν να μιλήσουν για Επανάσταση, ίσως και γιατί έχουν και αυτοί συνεισφέρει από τα "αριστερά" στην αποβλάκωση αυτού του "λαού".
  Δεν υποννοώ κάτι για τον συμπαθή συντάκτη του καλού κατά τα άλλα κειμένου, αλλά δυστυχώς οι εκτιμήσεις αυτές κυριαρχούν στην υπόλοιπη λεγόμενη "αριστερά", και δεν θάπρεπε να τον επηρεάζουν
  Συγγνώμη και πάλι για το ενδεχόμένως οξύ ύφος, αλλά εδώ και δυόμισι μήνες νοιώθω σα να ζω σε μια κοινωνία τρελλών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.