Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ας τελειώνουμε με το "Τ.Ι.Ν.Α."

Ο καλύτερος διασφαλιστής και προπαγανδιστής του ΤΙΝΑ (There is No Alternative) σήμερα, όσο και αν ακουγόταν κάποτε παράξενο, δεν είναι οι ιδεολόγοι νεοφιλελεύθεροι αλλά η αριστερά. Μια αριστερά που αρνείται την ιστορικότητα και άρα την αντικειμενική πραγματικότητα, που έχει υιοθετήσει πλήρως το “τέλος της ιστορίας” μέσα από κατακερματισμένες τυφλές επιθυμίες και ένστικτα ενός μικροαστικού πλήθους. Μια αριστερά που αντί να παίρνει θέση πρωτοπορίας για αλλαγή της βασικής αντίθεσης της κοινωνίας που ζούμε, κρύβεται πίσω από ειδικά συμφέροντα και αρκείται στο λιγότερο κακό.

Μια αριστερά που αρνείται πεισματικά να καταλάβει πως η σοσιαλδημοκρατία του 20 αιώνα έχει παρέλθει ανεπιτρεπτί, δεν έχει όραμα για συνολικές ανατροπές στην κοινωνία, που λέει στο κόσμο να περιμένει στο πουργκατόριο της ιστορίας μια αιωνιότητα για να ζήσει με ένα κομμάτι ψωμί σήμερα. Ας δούμε επιτέλους ξεκάθαρα πως η σοσιαλδημοκρατία, είτε στην παραδοσιακή είτε στην μεταμοντέρνα κινηματική της εκδοχή έχει ξεπεραστεί αντικειμενικά από την πραγματικότητα.

Είναι η ίδια αριστερά που θεωρεί ουτοπία την αγώνα για λύση των κυρίαρχων αντιθέσεων που καθορίζουν την υλική πραγματικότητα αλλά θεωρεί εντελώς ρεαλιστικό να συνεχίσει σε πολιτικές που έχουν αντικειμενικά ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Είναι η αριστερά που είναι τόσο ελιτιστική ώστε να θεωρεί πως ο κόσμος είναι βλάκας και δεν μπορεί να διοικήσει μόνος το τόπο του και πρέπει να του βάζει ψευτοδιλήμματα που τα καταλαβαίνει υποτίθεται καλύτερα, η αριστερά που θεωρεί ότι λαός είναι τόσο ανόητος και ανεπίδεκτος μαθήσεως που δεν υπάρχει λόγος να του μιλάει για κεφάλαιο και αστική τάξη.

Είναι η αριστερά που αντί να απαντήσει ξεκάθαρα και με ανάλογη αγωνιστική κατεύθυνση στο ερώτημα σοσιαλισμός ή καπιταλισμός, πάντα θα γυρεύει τρόπους υποταγής για να μας πει πόσο αργότερα πρέπει να τεθεί αυτό το ερώτημα και πως ακόμα πρέπει να αναπτύξουμε ”σωστό καπιταλισμό”. Είναι η ίδια αριστερά που επικροτεί τις ”κινήσεις πολιτών” και τις αγαθοεργίες των κοινωνικών παντοπωλείων αλλά δεν δίνει δεκάρα για την διάλυση των κοινωνικών υποδομών του κράτους που πλήρωσε ο λαός τόσα χρόνια.
Η αριστερά που θεωρεί εθνικισμό να μιλάμε για ιμπεριαλισμό την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση στην Συρία όταν έβλεπε εξοπλισμούς τζιχαντιστών από την Ε.Ε, την ίδια ώρα που μιλούσε για το δημοκρατικό κίνημα Μειντάν στην Ουκρανία με τους φασίστες.

Είναι η αριστερά που έστηνε χορούς για τον Τσίπρα στην Ελλάδα επειδή φόρεσε κάποτε την φανέλα του Τσε και τραγούδησε το bella ciao, για τον Κόρμπιν στην Αγγλία επειδή φαίνεται φυσιολογικός άνθρωπος και δεν τραγουδάει το “god save the queen”, για τον Πάμπλο Ποδέμος στην Ισπανία επειδή έστησε δίκτυα που είναι της μόδας, που περίμενε τον άνεμο της αλλαγής Ολλάντ στη Γαλλία, που ενθουσιάστηκε παλαιότερα με τον Ομπάμα επειδή είναι καλύτερος από τους ακροδεξιούς Ρεπουπλικανούς. Είναι η αριστερά που νιώθει άνετα με την ήττα και καταδικάζει την νίκη μαζί με τον ταξικό εχθρό.

Ας τελειώνουμε με την αριστερά που έχει ορίζοντα έναν ηθικό καπιταλισμό και θεωρεί πως υπάρχει χορτοφαγικό κεφάλαιο. Με την αριστερά που στην Κύπρο θεωρεί πως έχοντας εθνικό ζήτημα πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από μερίδα της αστικής τάξης μέσα στην Ε.Ε και με όσο γίνεται καλύτερο μνημόνιο. Ας τελιώνουμε με την αριστερά των κοινωνικών εταίρων, την αριστερά που τολμάει να παρακαλεί το κεφάλαιο για “διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων¨ για να χαθούν και αυτά το ένα μετά το άλλο.

Αν θέλουμε να τελειώνουμε με το ΤΙΝΑ πρέπει να πούμε ΝΑΙ στο Σοσιαλισμό.

ΥΓ: Αύριο, ο Ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ για πάντα και να ξεκινήσει την αντεπίθεση του όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα κάνουν όλοι το βήμα, αλλά κάποιοι θα το κάνουν και ας μην έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα. Ας είναι αυτή η αρχή μιας πραγματικής ελπίδας.
Τιμή και Δόξα στο ΚΚΕ, στους αγωνιστές κομμουνιστές που παρά την τεράστια πίεση για να ξεπουλήσουν όσα όσα τις αρχές τους και τους στόχους τους για χάρην του ”κοινού ευρωπαικού μέλλοντος”. Που έμειναν όρθιοι μέσα στην αντικομμουνιστική επίθεση, από αριστερά και δεξιά, για να μπορούμε και εμείς να σηκωθούμε μαζί τους.

ΚΚΕ δυνατό σημαίνει δύναμη και για τον Ελληνικό λαό αλλά και για τους Βαλκανικούς λαούς και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. 
Πηγή: Αγκάρρα

1 σχόλιο:

  1. Καλη δυναμη στους Κυπριους τους Πραγματικους Κομμουνιστες. Παμε στις Αστικες Καλπες απαλαγμενοι απο της Κοινοβουλευτικες Αυταπατες που μας ταλαιπωρησανε Δεκαετιες. Βαζουμε ενα λιθαρακι στους Αγωνες που ερχονται. Τιμουμε με τον Καλυτερο τροπο οσους αγωνιστηκανε στην παρανομια στην Πολιτικη Προσφυγια παλεψανε με σθενος τον Οπορτουνισμο ολων των Αποχρωσεων και υπαρχει ΚΚΕ σημερα εχοντας αποκαταστηση τα Επαναστατικα του Χαραχτηριστικα. Αφιερωνω το αυριανο βημα που θα κανουμε στον ηρωα Γ.Γ σ. Ζαχαριαδη στην αλυγιστη σταση του στο Νταχαου και στις διωξεις σε Μποροβιτσι και Σοργκουτ. Καλη δυναμη σε ολους συνεχιζουμε με ψηλα το κεφαλι Καλο βραδυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.