Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συρία: Μπουκάρουν οι πάντες

Σύντομα θα βομβαρδίζουν και οι Αυστραλοί


Μετά τη Βρετανία και τη Γαλλία, σήμερα και η Αυστραλία ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή σημειώνοντας ότι θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές σε βάρος τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους «μέσα στις επόμενες μέρες» και ότι θα αναλάβει τη φιλοξενία 12.000 Σύρων προσφύγων.

Στις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία αναμένεται να συμμετάσχουν τα έξι αυστραλιανά αεροσκάφη τύπου F/A-18 Super Hornet που βρίσκονται σε στρατιωτική βάση στο Ντουμπάι από τον περσινό Οκτώβρη βομβαρδίζοντας, υποτίθεται, θέσεις τζιχνατιστών του ΙΚ στο Ιράκ.

Ο Αυστραλός συντηρητικός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ σημείωσε ακόμη ότι παράλληλα με τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, η κυβέρνησή του θα καταβάλει περίπου 31.000.000 δολάρια για την «ανακούφιση» περίπου 240.000 Σύρων και Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται σε καταυλισμούς της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Τουρκίας
Πηγή: 902

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων της στη Συρία


Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαθέτει στρατιωτικούς συμβούλους στην Συρία, αλλά σημείωσε πως βρίσκονται εκεί μόνο για να βοηθήσουν τις συριακές αρχές να παραλάβουν φορτία όπλων, που έχει παραδεχθεί ότι στέλνει στο παρελθόν. Παράλληλα, τρεις λιβανέζικες πηγές ανέφεραν σήμερα πως ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ μία πηγή τόνισε πως η ρωσική συμμετοχή μέχρι τώρα κινείται «σε μικρούς αριθμούς».

Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος επανέλαβε πως ο ρόλος της Ρωσίας είναι απλά συμβουλευτικός.

Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα πως η Ρωσία έχει αποστείλει δύο αρματαγωγά και επιπλέον αεροσκάφη στη Συρία και έχει παρατάξει ένα μικρό αριθμό πεζοναυτών.
Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε πως οι αρχικές ενδείξεις υποδείκνυαν πως το επίκεντρο ήταν η προετοιμασία ενός διαδρόμου προσγείωσης κοντά στην πόλη και το λιμάνι της Λαττάκειας, του προπύργιου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι

Την ιδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τον πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Ο Λαβρόφ επανέλαβε την ανάγκη για ενοποιημένες προσπάθειες για την απώθηση τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν καταλάβει μεγάλα κομμάτια της συριακής επικράτειας και συνεχίζουν να απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως ο πόλεμος στη Συρία δεν θα τερματιστεί, εκτός και αν η Ρωσία και το Ιράν χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πολιτικής λύσης.

Πρόσθεσε πως η Βρετανία, που επανειλημμένα έχει καλέσει τον Άσαντ να παραιτηθεί, μπορεί να προετοιμαστεί για να δεχτεί την παραμονή του στην προεδρία για μια μεταβατική περίοδο, αν αυτό βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.