Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Βρετανία: Έξαλλοι οι βουλευτές με την Ισπανία για το «Νοβοροσίσκ»

Οι βουλευτές της Βρετανίας είναι εξοργισμένοι από την απόφαση της Ισπανίας να δώσει την άδεια στο ρωσικό υποβρύχιο «Νοβοροσίσκ» να εισέλθει για ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Θέουτας, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Μαρόκου.

Οι Βρετανοί βουλευτές και στρατιωτικοί αναλυτές κατηγόρησαν την ισπανική κυβέρνηση για «ακραία πρόκληση» εναντίον του Γιβραλτάρ - ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Ιβηρική Χερσόνησο, το οποίο αμφισβητείται από την Ισπανία. Κατά την άποψή τους, η Ισπανία έδωσε την άδεια στο «Νοβοροσίσκ» να εισέλθει στο λιμάνι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο έδαφος του Γιβραλτάρ, με στόχο να εκφοβίσει τον πληθυσμό της περιοχής.

«Η Ισπανία πάντα αγνοούσε τα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ, τρύπησε πλοία με έμβολο και άνοιξε πυρ εναντίον τουριστικών πλοίων. Και τώρα επιτρέπει στο στόλο ενός εχθρικού κράτους να αφήσει το υποβρύχιο σε απόσταση λιγότερο από 18 μίλια από το Γιβραλτάρ», δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Άντριου Ρόζιντελ, αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο την εφημερίδα The Independent.

Επιπλέον, οι στρατιωτικές αναλυτές ανησυχούν ότι οι ενέργειες της Ισπανίας μιλούν για την απουσία της αποφασιστικότητας της Ευρώπης να αντισταθεί στη Ρωσία σε σχέση με την Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, το ΝΑΤΟ έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, και ξαφνικά, ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ λαμβάνει το προηγμένο ρωσικό πολεμικό πλοίο, που πηγαίνει στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι τρελό, θα προκαλέσει σύγχυση στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής του αμερικανικού αναλυτικού κέντρου Heritage Foundation, Λιουκ Κόφφι, προσθέτοντας, ότι οι ενέργειες της Ισπανίας θα προκαλέσουν την έντονη διαμαρτυρία στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η Μαδρίτη δεν επιτρέπει στα πλοία των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ να αγκυροβολήσουν κοντά στις ακτές της Ισπανίας. 

Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

8 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες αρχίζουν και ανακατεύονται, όταν μπλέκονται τα συμφέροντα... Και που να βαρύνει το κλήμα...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντωμεταξύ, νέες συγκρούσεις έξω από το Ουκρανικό κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα ένα θάνατο και πολλούς τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εξαγριωμένοι ακροδεξιοί βουλευτές απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα, επειδή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, που παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία [σ. για τα μάτια της δύσης] στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές, το θεώρησαν... "φιλοπουτινικό" και "αντιουκρανικό"!

    http://www.902.gr/eidisi/diethni/74172/oykrania-enas-nekros-kai-dekades-traymaties-se-sygkroyseis-tis-astynomias-me

    Ξαναμπαίνει το φίδι στο αυγό του; Ούτε καν για να τηρηθούν τα διπλωματικά προσχήματα του ιμπεριαλισμού.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγα μην το κρύψουν τώρα!
      Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία τους να το βγάλουν στην φόρα!
      Η ΕΕ φαίνεται να χάνει την αίγλη της και την εσωτερική ισορροπία της, οι μετανάστες έρχονται κατά χιλιάδες, οι οικονομίες φαίνεται να θέλουν να κλειστούν στον εαυτό τους κλπ.
      Εκτός αυτού, το φίδι όταν σκάσει, δεν το βάζεις μέσα, ακόμα και αν είσαι η αστική τάξη!
      Η το έχεις για να σου κάνει την δουλειά σου, ή το σκοτώνεις όταν πια δεν το θες...

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. @Κώστας:
      Δεν είναι και σίγουρο πως μπορείς να το σκοτώσεις άπαξ και βγει, ακόμη και εάν ήθελες. 18η Μπρυμπαίρ...

      Διαγραφή
    3. Ναι, και αυτό ισχύει!

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. Βρε τους Κινέζους τους μπαγαμπόντηδες!
    https://pbs.twimg.com/media/CN0kaN3UsAAMCN2.jpg

    Το βρήκα στο twitter, ανεβασμένο από ένα γνωστό και φίλο μας. Και μάλλον δεν είναι τρολιά, είναι βλακεία αγνή και άδολη.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Το είδα και εγώ. Πραγματικά σατανικό αυτό που σκέφτηκαν οι Κινέζοι...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.