Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές οργανώσεις

Ένα μέλος της Εθνοφρουράς σκοτώθηκε και τουλάχιστον 90 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο στη διάρκεια συγκρούσεων με ακροδεξιούς και εθνικιστές που διαμαρτύρονταν για την έγκριση, σε πρώτη ανάγνωση, ενός σχεδίου νόμου που αποδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

«Περίπου 90 άνθρωποι τραυματίσθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν «πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Νωρίτερα η Εθνοφρουρά είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 μέλη της τραυματίστηκαν, τα τέσσερα από τα οποία σοβαρά.

Συνολικά 265 βουλευτές, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης για μεγαλύτερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία βουλευτές που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου, το οποίο θεωρούν «αντι-ουκρανικό» και «φιλο-Πουτινικό», απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα φωνάζοντας «Ντροπή!».

Εξάλλου, νωρίς το πρωί, εκατοντάδες υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος Svoboda συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της μεταρρύθμισης, ενώ η φασιστική οργάνωση Pravy Sector (Δεξιός Τομέας) δήλωσε ότι είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στο δρόμο μπροστά από τη Βουλή.

Η έγκριση του νομοσχεδίου προβλέπεται από τις συμφωνίες του Μινσκ, στις οποίες κατέληξαν τα εμπλεκόμενα μέρη, σε μία προσπάθεια να τερματιστεί η ένοπλη σύγκρουση στη χώρα, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 6.800 νεκρούς μέσα σε 16 μήνες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν στα μέσα Σεπτέμβρη προκειμένου να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σε συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: 902
Update:

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει και το βίντεο, οι φασίστες ρίξανε χειροβομβίδα, και όχι αυτοσχέδιο μηχανισμό.
    Επίσης, στο RT λένε ότι έπεσαν και πολλοί πυροβολισμοί, ο νεκρός π.χ. λένε ότι είναι από σφαίρα.
    Μπορεί οι φασίστες να ετοιμάζουν να πάρουν και τυπικά την εξουσία στην Ουκρανία.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      και εγώ στην TV για χειροβομβίδα άκουσα, αλλά και οι Ρώσοι δεν το διευκρινίζουν μια ματιά που έριξα πριν.

      Διαγραφή
    2. @Κώστας:
      Προφανώς και η Ουκρανική κυβέρνηση είναι υπό την ομηρία των ναζί που την ανέδειξαν στην εξουσία, εξού και οι χλιαρές αντιδράσεις της.
      Άντε να πετάξεις χειροβομβίδα σε ΜΑΤατζή στις ΕΠΑ π.χ., και θα επέμβουν όχι τα τανκς αλλά και η ...αεροπορία!

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.