Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ γα τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία

"Αναμνηστική" φωτό του τάγματος "Αζόφ"
Την υιοθέτηση αντιδραστικού νομοσχεδίου που επιβάλλει τη λογοκρισία σε ΜΜΕ στην Ουκρανία, αλλά και την πρωτοβουλία Τσέχου Ευρωβουλευτή, γνωστού για την αντικομμουνιστική του δράση, να καλέσει σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επικεφαλής ουκρανικής νεοναζιστικής ομάδας κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή – παρέμβασή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής :

«Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε πρώτιστα να καταγγείλουμε το νέο αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης της Ουκρανίας που επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας σε ΜΜΕ, βιβλία, ταινίες και κάθε πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία, στο όνομα της “προστασίας της εθνικής ασφάλειας” και της “υποκίνησης εθνοτικού μίσους”. Ο νόμος αυτός αποτελεί ακόμα ένα επικίνδυνο στοιχείο της πολιτικής των δυνάμεων που αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση μετά την επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω ανταγωνισμών με τη Ρωσία και των αντιλαϊκών σχεδιασμών της αστικής τάξης της Ουκρανίας.

Από το βομβαρδισμένο Ντονμπάς
Είναι ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος του λαού από την ουκρανική κυβέρνηση που με τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς, έχει προχωρήσει στην απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, ενώ συνεχίζονται οι απαγωγές, οι διώξεις, οι απειλές, σε βάρος κομμουνιστών κι άλλων εργαζομένων, οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις από ομάδες κρούσης φασιστών.

Για αυτές τις επικίνδυνες κι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία η ΕΕ φέρει μεγάλες ευθύνες, ενώ μάλιστα έχει επιβραβεύσει την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με την πρόσφατη επικύρωση της λεγόμενης συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ –Ουκρανίας.

J. Stetina
Εκτός των παραπάνω, ο Τσέχος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ J. Stetina – όπως πληροφορηθήκαμε - έχει προαναγγείλει την πρόσκληση του A. Biletsky, επικεφαλής της νεοναζιστικής Ομάδας Κρούσης Αζόφ στην Ουκρανία, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ίδιος στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ) το Φθινόπωρο. Η εξαγγελία της εν λόγω εκδήλωσης στο ΕΚ έχει ήδη προκαλέσει κύμα καταγγελιών πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων.

Α. Βiletsky
Οι αντιδράσεις αυτές προκαλούνται γιατί ο Α. Βiletsky είναι γνωστός φασίστας, επικεφαλής της Κοινωνικής – Εθνικής Συνέλευσης που αποτελεί τμήμα του «Δεξιού Τομέα» της Ουκρανίας. Η δράση του ίδιου και των φασιστικών ομάδων που διευθύνει δεν είναι άλλη από δολοφονικές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς σε βάρος εργαζομένων της περιοχής. Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου ενώ διακρίνεται για τις ρατσιστικές φασιστικές απόψεις τού, τις ανατριχιαστικές θεωρίες περί Αρίας Φυλής.

Ο δε ευρωβουλευτής J. Stetina με την πρόσκλησή του αυτή προφανώς συνεχίζει και με αυτόν τον τρόπο την αντικομμουνιστική δράση του, η οποία χρονολογείται από πολύ παλιά. Ο ίδιος άλλωστε είχε πρωτοστατήσει με πρότασή του για την απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας, αλλά και του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας. Εκείνες οι μεθοδεύσεις με την πάλη και την αποκάλυψη των κομμουνιστών, του τσέχικου λαού και την παγκόσμια κινητοποίηση αλληλεγγύης στους Τσέχους κομμουνιστές, έπεσαν στο κενό.

Με αυτήν την επιστολή μας τονίζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία, την έξαρση του κρατικού αυταρχισμού κι αντικομμουνισμού, την περιστολή στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ανοικτή ενθάρρυνση και υπόθαλψη του φασισμού και των δολοφονικών ορδών του. Δηλώνουμε πως μια τέτοια εκδήλωση στο ΕΚ, όπως αυτή με τη συμμετοχή του Α. Biletsky, ή άλλων ναζιστών, που πρωτοστατούν σε ρατσιστικές επιθέσεις, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, είναι καταδικαστέα κι επιβάλλεται να ματαιωθεί και με δική σας παρέμβαση».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.