Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μαζική διαδήλωση στο Τόκιο κατά της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό

Την αντίθεσή τους στην επιδίωξη της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε να διευρύνει τις δραστηριότητες του ιαπωνικού στρατού έξω από τα σύνορα της χώρας εξέφρασαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή κοντά στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ιαπωνία εδώ και χρόνια, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 120.000 ανθρώπους.

Οι διαδηλωτές που ήταν όλων των ηλικιών αψήφησαν τη σποραδική βροχή και έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στον πόλεμο» και «Άμπε, παραιτήσου». Μάλιστα πλημμύρισαν τον δρόμο μπροστά στην κύρια πύλη του Κοινοβουλίου μετά την αποτυχία της αστυνομίας, που είχε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις, να τους περιορίσει στα πεζοδρόμια. Μία περιοχή εκεί κοντά όπου βρίσκεται ένα πάρκο γέμισε επίσης με διαδηλωτές.

Το συλλαλητήριο είναι ένα από τα 300 και πλέον που διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Άμπε να χαλαρώσει τους ειρηνιστικούς περιορισμούς που περιλαμβάνονται στο μεταπολεμικό Σύνταγμα της χώρας.

Τον Ιούλιο, ο Άμπε προώθησε στην Κάτω Βουλή ένα σύνολο νόμων που επιτρέπουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας να υπερασπίζονται έναν σύμμαχο που δέχεται επίθεση, μια δραστική αλλαγή στη μεταπολεμική πολιτική ασφαλείας της Ιαπωνίας. Τα νομοσχέδια εξετάζονται τώρα από την Άνω Βουλή, η οποία ελέγχεται επίσης από τον συνασπισμό του Άμπε και σκοπεύει να εγκρίνει τη νομοθεσία πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής συνόδου στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η διαδήλωση είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στο Τόκιο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της πυρηνικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2012, έπειτα από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.
Πηγή: ΚτΠ

3 σχόλια:

  1. Στην Ιαπωνια εγινε το μεγαλυτερο εγκλημα εναντιον της Ανθρωποτητας με την Χρήση της Ατομικης βομβας σε Ναγκασακι και Χιροσιμα. ΟΙ Δικαιολογια οτι το κανανε για να συντομευθεί ο Πόλεμος ητανε παραμυθι. Σκοπος τους ητανε να τρομοκρατηθει η ΕΣΣΔ και το Δ.Κ.Κ Ο ΣΤΑΛΙΝ είχε ενημερωσει τους Δυτικους οτι 3 μηνες μετα το τελος του Πολεμου στην Ευρωπη θα ειναι ετοιμος να χτυπησει την Ιαπωνια. Πιστος στο Ραντεβου του 8 Αυγουστού χτυπησε την Ιαπωνια μαζι και με τον Κινεζικο Κοκκινο Στρατο. Ειδοποίησε τους Αμερικανους οτι σε ενα μηνα θα ειναι ετοιμος να μπει στην Ιαπωνια την στιγμη που εκεινοι υπολογιζανε να μπουνε Αρχες 1946. Αυτοι ητανε οι λογοι για την Ατομικη βομβα απο τους Αντιφασιστες Αμερικανους. Αποθρασυμενοι σημερα τα Γερακια στην Ιαπωνια ετοιμαζουνε το εργο που παιξανε και στο παρελθον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης ο λογος που είπανε οτι το κανανε σαν τιμωρια για το Περλ Χαρμπορ δειχνει το θρασος τους. Το ξερανε για την Επιθεση και το αφησανε να γινει για να τραβηξουνε τον Αμερικανικο λαο στον Πολεμο. Τους είχε ειδοποιηση ο Σταλιν που είχε την πληροφορια απο το δικτυο του Ζοργκε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.