Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δεν είναι θύματα...

«Δεν έχουμε ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;» φέρεται να αναρωτήθηκε η κυβέρνηση, μετά τη λήξη του χτεσινού Eurogroup. Για ποιες προτάσεις αναρωτιέται αν είναι αρεστές; Μα για την «πρόταση Γιούνκερ», αφού αυτή έβαλε στο τραπέζι η κυβέρνηση χτες, με κάποιες «βελτιώσεις». Βεβαίως, αυτό που έχει αλλάξει από τότε που ο Γιούνκερ κατέθεσε την πρόταση αυτή, είναι η κατάσταση της καπιταλιστικής οικονομίας στην Ελλάδα, τις τελευταίες δέκα μέρες.

Ομως, πάει πολύ δήθεν να κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η Ευρωζώνη συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση στα παζάρια με την ελληνική κυβέρνηση. Πάει πολύ να παριστάνουν τους ανήξερους και τους αφελείς, τα θύματα της «αδιαλλαξίας κύκλων της ΕΕ», όπως λένε. Ο χαρακτήρας της ΕΕ είναι δεδομένος, γνωστός και αποδεκτός από κάθε αστική κυβέρνηση που συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία. 

Αυτές οι εξελίξεις δεν αποτελούν μια «παρέκκλιση», αλλά φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, κάτι που όλες οι κυβερνήσεις, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει πολύ καλά κι ας υποστηρίζει ότι παλεύει για να φέρει την ΕΕ στο σωστό δρόμο, να τη διορθώσει...

Ας μην κοροϊδεύει, λοιπόν, το λαό, παριστάνοντας την «απατημένη σύζυγο» από τους εταίρους της, για να κερδίσει χρόνο και ανοχή. Στο ίδιο στρατόπεδο κινούνται κυβέρνηση και δανειστές και αυτό τεκμηριώνεται και από τις προτάσεις που κατέθεσαν στη χτεσινή συνάντηση, που είναι απάνθισμα αντιλαϊκών μέτρων, ακριβώς γιατί κοινός τους δρόμος είναι αυτός της στήριξης της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.