Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Τους πήραν πρέφα και στας αμερικάς

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης


Νέα Υόρκη
Για ενδεχομένο να υπερεκτίμησε τελικά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο Πολ Κρούγκμαν, εκ των πιο σκληρών επικριτών των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος ομολογεί ότι ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «νόμιζε απλώς ότι μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο».

«Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο. Πίστευαν απλώς ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν ευνοϊκότερους όρους. Οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα σοκ», δήλωσε ο Κρούγκμαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, ο διακεκριμένος οικονομολόγος υπογράμμισε ότι υπό μία έννοια η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως απελπιστική. Διότι, εξηγεί, μπορεί οι όροι οι οποίοι είχαν τεθεί αρχικά στην Αθήνα να μην ήταν εφικτοί, σίγουρα όμως ούτε οι νέοι μπορούν να λειτουργήσουν. «Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης», καταλήγει ο Κρούγκμαν.

Οσο για το κατά πόσον ο κίνδυνος του Grexit έχει περάσει, ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το αν τελικά θα υπάρξει η πολυπόθητη αναδιάρθρωση του χρέους. «Είτε θα πάρουν στο τέλος αυτήν την τεράστια ελάφρυνση χρέους, την οποία δεν παίρνουν, είτε θα πρέπει να βγουν από το κοινό νόμισμα», εκτιμά.

Ακόμη και στην περίπτωση του Grexit ωστόσο, ο αμερικανός οικονομολόγος διαβεβαιώνει ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι τόσο σοβαρές όσο εκείνες από την κατάρρευση της Lehman Brothers, η οποία επιτάχυνε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο Κρούγκμαν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. «Εάν η Ελλάδα βγει και αρχίσει να ανακάμπτει, επισημαίνει, το οποίο πιθανότατα θα συμβεί, αυτό με τη σειρά του θα αποτελέσει με κάποιον τρόπο ενθάρρυνση για άλλα πολιτικά κινήματα να αμφισβητήσουν το ευρώ».
Πηγή: in.gr

2 σχόλια:

  1. Με άλλα λόγια ο κύριος είναι με τη μερίδα του αμερικάνικου κεφαλαίου που θέλει grexit. Εντυπωσιακό πως μια χώρα μετράει λιγότερο από μια εταιρεία. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      Από ότι φαίνεται οι φυγόκεντρες δυνάμεις ενισχύονται εντός ΕΕ, κ κάτι μου λέει πως οι κατά τόπους πρεσβείες δεν είναι και εντελώς αμέτοχες

      http://www.enikos.gr/international/330541,Germania-Idrysh-neoy-kommatos-kata-toy-eyrw.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.