Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κοινό ανακοινωθέν: Βάση της διαπραγμάτευσης η πρόταση που απορρίψαμε!

«Πέντε μήνες διαπραγμα-τευτήκαμε για το δικαίωμα να πούμε όχι σε νέα δάνεια πριν αναδιαρ-θρωθούν τα παλαιότερα, όχι νέες περικοπές στα ισχνότερα εισοδήματα»
Γιάννης Βαρουφάκης 26.07 εξαγγελία δημοψηφίσματος
Πέντε μήνες διαπραγματεύσεων και ένα συντριπτικό 61,31% στο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μετά η κυβέρνηση δεν έχει άλλη εντολή από το να βάλει τέρμα στη λιτότητα, να μην υπογράψει νέο μνημόνιο και να πετύχει διαγραφή (ή έστω αναδιάρθρωση) μεγάλου μέρους του χρέους

Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε μετά από απαίτηση των δανειστών στην οποία υποχώρησε και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός. Είναι φανερό ότι η απομάκρυνση είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό απλά στην κυβέρνηση έκριναν ότι επικοινωνιακά θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά αν είχε ανακοινωθεί πριν το δημοψήφισμα.

Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσα το πολιτικό προσωπικό της τρόικας εσωτερικού στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ έπρεπε να είναι παρών για θεσμικούς-πολιτικούς λόγους, χωρίς όμως να πάρει μέρος στις συζητήσεις-παζάρι για την εκεχειρία). Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον μεταβατικό αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη μια προσωρινή εκεχειρία με τις δυνάμεις του ΝΑΙ, ουσιαστικά με το επιχειρηματικό-μιντιακό κατεστημένο που υπηρετούνε ώστε να μην γίνουν εμπρηστικές κινήσεις από το «μαύρο μέτωπο» μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Σε αντάλλαγμα δέχτηκε να υπογράψει μαζί με την τρόικα εσωτερικού ότι βάση της διαπραγμάτευσης θα είναι η πρόταση Γιουνκέρ που απέρριψε ο ελληνικός λαός με 61, 31%.

Είπε συγκεκριμένα στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η βάση από την οποία προτείνει να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση είναι η τελευταία πρόταση Γιουνκέρ η οποία έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της 29ης Ιουνίου, 24 ώρες προτού λήξει το πρόγραμμα, μετά από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, συμπληρωμένη με τις δικές του τροποποιήσεις.

Είναι η ίδια πρόταση την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στον ελληνικό λαό με μήνυμα στα ελληνικά ώστε να μελετήσει και να αποφασίσει ο κόσμος ΠΡΙΝ το δημοψήφισμα! Ο κόσμος την καταψήφισε πανηγυρικά.
Από την πλευρά του Ποταμιού εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετακινήθηκε προς τις θέσεις τους καθώς εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιδιώξει την άμεση επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Στο κοινό ανακοινωθέν (που συμφώνησαν όλοι πλην Κουτσούμπα) διαστρεβλώνεται η εντολή της 5ης Μαϊου και αναφέρεται πως :
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας»
Κύκλοι από το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονται ότι η προσωρινή ανακωχή με τους εκπροσώπουν του «Ναί σε όλα» αποτελεί έναν επώδυνο αλλά αναγκαίο ελιγμό στην παρούσα δύσκολη φάση ώστε να κλείσει ένα επικίνδυνο μέτωπο που θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε ένα εύφλεκτο οικονομικά κλίμα.

Η αναφορά των πέντε αρχηγών ωστόσο ότι η βάση για τη συμφωνία (ελπίζουμε να το διαψεύσει αυτό η κυβέρνηση) είναι η πρόταση που απέρριψε (με ελάχιστες παραλλαγές) ο ελληνικός λαός, αγγίζει τα όρια της προδοσίας! (αν ισχύει). *

Το «παράδοξο» ήταν πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που υπερασπίστηκε στο συμβούλιο με έναν τρόπο το ΟΧΙ του ελληνικού λαού (αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν το στήριξε όλες αυτές τις μέρες) : «το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν, που συμφώνησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Η διαφωνία μας έχει να κάνει και με τις εκτιμήσεις για το πώς εκλαμβάνουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού χτες, αλλά κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης, που εισηγείται η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα, τουλάχιστον στο γενικό της πλαίσιο και στη γενική της κατεύθυνση».

Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να πάει να υπογράψει νέα μνημόνια, νέα επώδυνα μέτρα για το λαό μας. Και θα είναι σκληρά τα μέτρα αυτά».

Το χειρότερο είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είναι ακόμα ζαλισμένο-κοιμισμένο και κουρασμένο από την μεγάλη νίκη,τις κλείστές τράπεζες και το ηρωϊκό ΟΧΙ (που έδρασε εκτονωτικά σε πολύ μεγάλο βαθμό) και μοιάζει έτοιμο να δεχθεί σχεδόν όποια συμφωνία του πλασάρουν.
Αυτό φαίνεται και από τη στάση τόσο της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει να βρίσκεται σε προσωρινό λήθαργο (πλην της Ζωής Κωνσταντοπούλου) όσο και από τις αναιμικές αντιδράσεις δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης για το κοινό ανακοινωθέν.
Πηγή: Mao.gr
__________
*Και η κυβέρνηση (ή κάποιος άλλος) δεν το διέψευσε, και ισχύει.
Και τώρα θα μας εξηγήσουν οι ΝΑΡίτες του ΜΑΟ.gr την στάση τους όλες τις προηγούμενες ημέρες, από τότε που έκαναν τους χειροκροτητές των Τσιπροκαμένων στο Σύνταγμα, μέχρι την Κυριακή που χαφιέδιζαν τα μέλη του ΚΚΕ στους μπάτσους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.