Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Το τέλος της μεταπολίτευσης

Τώρα είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Η άνοδος Σύριζα στην κυβέρνηση, με το αναγκαίο μεσοδιάστημα των αγανακτισμένων και των πλατειών, ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος του ΠΑΣΟΚ. Το μεσοδιάστημα των αγανακτισμένων και της εκλογής Σύριζα ήταν η περίοδος όπου το ΠΑΣΟΚ διαδήλωνε με πάθος ενάντια στον εαυτό του, και ανέτρεψε τον εαυτό του για να εγκαταστήσει στη θέση του τον εαυτό του, το Σύριζα σαν μετά-ΠΑΣΟΚ και όχημα της κίνησης του κοινωνικού ρεύματος ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ με την ευρεία έννοια, δηλαδή του κοινωνικο-ταξικού (πολιτικού-ιδεολογικού-πολιτισμικού) ρεύματος της μεσαίας και λούμπεν μικροαστικής τάξης που μεγάλωσε στην μεταπολίτευση και αποτέλεσε την ραχοκοκκαλιά της κοινωνικής του βάσης υπό την ηγεσία αστών. Η διαδικασία της ανάπτυξης του καπιταλισμού της μεταπολίτευσης όμως έφτασε στο σημείο που ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ, στην διαλεκτική του ανάπτυξη, να βρει μπροστά του τον ίδιο του τον εαυτό.

Είναι το σημείο στην ανάπτυξη του κοινωνικού ρεύματος ΠΑΣΟΚ που περνάει στο, έστω φαινομενικά, αντίθετο του: Από τον αριστερό εθνολαϊκισμό στον δεξιό εθνολαϊκισμό.

Οι αντιθέσεις οξύνθηκαν στο σημείο που ξέσπασε μια κρίση η οποία δεν μπορούσε να ξεπεραστεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν εξαφάνιζε τον ίδιο του τον εαυτό σαν κοινωνικό-ταξικό ρεύμα. Το 3ο μνημόνιο χτυπάει χειρότερα την μεσαία τάξη, χτυπάει χειρότερα το ίδιο το κοινωνικό στρώμα της πάλαι ποτέ ραχοκοκκαλιάς του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του Συριζα. Είναι ίσως το τελευταίο σπρώξιμο της βίαιης διαδικασίας προλεταριοποίησης των μεσαίων στρωμάτων. Και αυτή η διαδικασία, όχι τόσο η κατάληξη, είναι η περίοδος όπου ο εκφασισμός βρίσκει τα κατάλληλα υλικά του.
Πηγή: Αγκάρρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.