Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κούβα - ΗΠΑ: Ανοίγουν και πάλι οι πρεσβείες σε Ουάσινγκτον και Αβάνα στις 20 Ιουλίου

H κουβανική και η αμερικανική κυβέρνηση θα ανοίξουν και πάλι τις πρεσβείες τους στην Ουάσιγκτον και την Αβάνα αντίστοιχα την 20η Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας επικαλούμενο επιστολή που απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Η επιστολή, την οποία παρέδωσε υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης στην Αβάνα στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, επιβεβαιώνει την απόφαση των δύο προέδρων να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις και να ανοίξουν μόνιμες διπλωματικές αποστολές στις δύο πρωτεύουσες στις 20 Ιουλίου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Αργότερα σήμερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει επίσημα την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα, που είχαν ανασταλεί από το 1961 έπειτα από απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζον Φ. Κένεντι.
Πηγή: 902
Τα κτήρια που στεγάζουν τα Γραφεία Συμφερόντων καθεμιάς από τις δύο χώρες στην πρωτεύουσα της άλλης θα ανακτήσουν αυτομάτως το καθεστώς της πρεσβείας το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου, ως συνέπεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Στην Ουάσιγκτον, μια τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) στο κτήριο της κουβανικής αποστολής, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ενός επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας από το 1959.

Ο Μπρούνο Ροντρίγκες θα μεταβεί στη συνέχεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, με τον οποίο θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 20:45 (ώρα Ελλάδας).

Στην Αβάνα δεν προβλέπεται να γίνει κάποια τελετή, όμως το κτήριο της παραλιακής λεωφόρου Μαλεκόν θα μετατραπεί πράγματι σε αμερικανική πρεσβεία. Οι διπλωμάτες θα περιμένουν, ωστόσο, την άφιξη του Τζον Κέρι μέσα στο καλοκαίρι, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, για να υψώσουν την αμερικανική σημαία, ανέφερε αμερικανική διπλωματική πηγή.

Εντός της ημέρας «όλοι οι εργαζόμενοι του γραφείου συμφερόντων θα επαναδιαπιστευθούν ως εργαζόμενοι της αμερικανικής πρεσβείας και ο επικεφαλής της αποστολής ως επιτετραμμένος. Αυτό σημαίνει πως όλο το προσωπικό θα ενσωματωθεί στο διπλωματικό σώμα της Αβάνας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Πηγή: Κτπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.