Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο Άντρος Κυπριανού επανεκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Με την επανεκλογή του Αντρου Κυπριανού στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος ολοκληρώθηκε χθες στη Λευκωσία το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.

Ο Α. Κυπριανού εκλέχτηκε από τη νέα Κεντρική Επιτροπή με 99 ψήφους υπέρ και μια κατά, ενώ υπήρχαν τρία λευκά ψηφοδέλτια.

Το συνέδριο του ΑΚΕΛ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόνισε στην ομιλία του αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Α. Κυπριανού.

Υπέδειξε πως όποιος διανοήθηκε τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχει δυνατότητα να εξαφανίσει το ΑΚΕΛ από την πολιτική σκηνή του τόπου, απογοητεύτηκε οικτρά και θα απογοητευτεί.

«Το ΑΚΕΛ είναι και τώρα εδώ και θα μείνει πάντα εδώ, ισχυρό δυνατό, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας». Επεσήμανε πως η Κεντρική Επιτροπή έχει ανανεωθεί κατά 50% περίπου, γεγονός που στέλλει το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα της συνεχούς ανανέωσης.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά το συνέδριο του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, είναι πάρα πολύ σημαντικές και δεν πρέπει να μείνουν στα χαρτιά και πως πρέπει να φροντίσουν να προωθηθούν στη Βουλή, εκεί όπου χρειάζεται, και στην κοινωνία ώστε να γίνουν κτήμα του κυπριακού λαού.

Υπογράμμισε επίσης πως κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν αναπτύσσει τόσο δημοκρατικό διάλογο, όπως αναπτύχθηκε στο συνέδριο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα του τόπου.

Η υπόσχεση του ΑΚΕΛ στον κυπριακό λαό

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Α. Κυπριανού διαμήνυσε ότι το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει για να υπάρξει ενότητα σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία.

«Η εκλογή του Ακιντζί έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα που πρέπει να αξιοποιήσουμε» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο δρόμο.
Εδωσε, παράλληλα, μια υπόσχεση στον κυπριακό λαό, «ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αξιοποιήσουμε τα μερικά περιθώρια που υπάρχουν, να μετατρέψουμε το μικρό άνοιγμα του παραθύρου ευκαιρίας σε μια τεράστια πόρτα που θα μας οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας».

Διαβεβαίωσε, επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως το ΑΚΕΛ δεν είναι ΔΗΣΥ, και ως κόμμα πατριωτικό θα στηρίξει τη διαδικασία και θα στηρίξει τις προσπάθειες, εφόσον αυτές βασίζονται στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου και εφόσον λειτουργήσει (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) σοβαρά, υπεύθυνα και εποικοδομητικά.

Στα ζητήματα της οικονομίας, ο Α. Κυπριανού διερωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που είπε στην ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου που δεν είναι πραγματικότητα.

«Υπάρχει οτιδήποτε από εκείνο το οποίο ανέφερα που δεν το είχε πει προεκλογικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και δεν το αναίρεσε με τη μεγαλύτερη ευκολία μετεκλογικά;» διερωτήθηκε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα του κουρέματος των καταθέσεων.

Αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων, που στοχεύουν να εξυπηρετήσουν ένα μικρό αριθμό ανθρώπων και με τις οποίες το ΑΚΕΛ ουδέποτε θα συναινέσει.

Συγκίνησε ο Βενιζέλος Ζαννέττος

Με ένα συγκινητικό μήνυμα προς το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ από τις Κεντρικές Φυλακές, το οποίο διάβασε η σύζυγός του Αρετή, ο Βενιζέλος Ζαννέττος διαβεβαίωσε τους ΑΚΕΛιστές πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις δυσκολίες, όσον οδυνηρές και αν είναι.

«Οσες προσπάθειες και αν καταβάλουν για να με σπρώξουν σε ενέργειες με τις οποίες να εκθέσω το κόμμα μας, τους διαβεβαιώνω πως άδικα πασκίζουν.

Απλά χάνουν τον καιρό τους. Με την όλη στάση και συμπεριφορά μου, θα συνεχίσω και μέσα από τη φυλακή να προστατεύω και να υπερασπίζομαι το κόμμα μας»
διαβεβαίωσε.

Το ΑΚΕΛ είναι έντιμο και ό,τι έχει να πει, το λέει μπροστά στους άλλους

Το ΑΚΕΛ είναι ισχυρό για εννιά δεκαετίες, γι’ αυτό και είναι έντιμο και ό,τι έχει να πει, το λέει μπροστά στους άλλους, υπέδειξε ο Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας τις αναφορές που χαρακτήρισαν ως αντιδεοντολογικό το ότι άσκησε κριτική κατά την έναρξη του Συνεδρίου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην παρουσία του.

«Δεν ξέρει να κρύβεται και να προσπαθεί να καλοπιάνει τον οποιονδήποτε. Το ΑΚΕΛ, θα λέει με θάρρος και παρρησία, με πατριωτισμό και υπευθυνότητα τις θέσεις του παντού και πάντοτε, όποιοι και να είναι παρόντες» υπέδειξε ο ΓΓ του κόμματος.

Τόνισε παράλληλα πως όσοι επέκριναν την ομιλία του, δεν τόλμησαν να κρίνουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ που ήταν μέσα στην ομιλία, να πουν αν αυτές οι θέσεις είναι σωστές ή όχι και να αντιτάξουν το δικό τους αντεπιχείρημα.

«Προσπάθησαν να μας δώσουν μαθήματα για το τι είναι πολιτικός πολιτισμός. Κατά την άποψή μας προσβάλλουν τον πολιτικό πολιτισμό οι ύβρεις, οι χαρακτηρισμοί, οι τραμπουκισμοί, τα ψέματα, η λασπολογία, το κρυφτό με τις λέξεις και την αλήθεια» σημείωσε, προσθέτοντας πως στα 90 χρόνια ζωής του ΑΚΕΛ και στην ομιλία του δεν μπορεί να βρει κάποιος αυτά τα στοιχεία.

«Ας τα αναζητήσουν στις δικές τους συμπεριφορές αυτά τα στοιχεία» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν μπορούν να διακρίνουν ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να στηρίζει τη διαδικασία στο Κυπριακό, αλλά δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να αλλοτριώνεται στις θέσεις του για τα κοινωνικο-οικονομικά, στα οποία χωρίζει το ΑΚΕΛ ένα χάος από τη φιλοσοφία του ΔΗΣΥ.
Πηγή: Χαραυγή

24 σχόλια:

  1. Τωρα τελειωσε το Συνεδριο. Ακουω την γνωμη σου. Και μια πληροφορια αν ξερεις. Γιατι ειναι φυλακη αυτος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Για τον Ζαννέτο:

      http://alfanews.com.cy/kypros/item/10524-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82.html

      http://www.newzup.com/%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82/2014/12/22/%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AC/

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Για το συνέδριο του ΑΚΕΛ τώρα, τι να πώ;
      Θα περιμένω να ανακοινώσει το ΑΚΕΛ και τις επίσημες αποφάσεις του.
      Σαν μια πρώτη άποψη πάντως, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, δεν είναι και στον καλύτερο δρόμο οι σύντροφοι.
      Ας ελπίσουμε να τους φωτίσει ο ...Λένιν, γιατί ένα δυνατό και αγωνιστικό ΑΚΕΛ το έχει ανάγκη όχι μόνο η Κύπρος, αλλά και το εργατικό κίνημα της ευρύτερης περιοχής.

      Και επιπλέον γιατί μόνο δυνατά Κομμουνιστικά Κόμματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις για την ειρήνη στην περιοχή.

      Διαγραφή
  2. TRASH. Ευχαριστω για την ενημερωση. Για τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου και συμπληρωνω. Η Ζημια απο τις ανατροπες ειναι τεραστια σε συνδυασμο με την υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια του οπορτουνισμου. Ευχομαι τα καλυτερα στους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ σε Κυπρο και Τουρκια. Οσο για εμας εδω στο εχω ξανα πει. Εχοντας ζησει διπλα στο ΚΚΕ απο το 1978 η πορεια μας τα τελευταια 24 χρονια ειναι απιστευτη. Αν δεν το εχεις ζησει μπορει να σου φαινεται και περιεργο αυτο που λεω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH. Ειναι ενοχος η ειναι σκευωρια και ειναι στην φυλακη. Με ενδιαφερει η γνωμη σου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το ΑΚΕΛ λέει πως είναι αθώος.
      Προφανώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα.

      Διαγραφή
  4. ΟΚ. Σε ευχαριστω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ’ αρχάς να επικροτήσω τη καθ’ όλα διαλεκτική τοποθέτηση του διαχειριστή του Ιστολογίου Trash ότι «ένα δυνατό και αγωνιστικό ΑΚΕΛ το έχει ανάγκη όχι μόνο η Κύπρος, αλλά και το εργατικό κίνημα της ευρύτερης περιοχής [...] και επιπλέον γιατί μόνο δυνατά Κομμουνιστικά Κόμματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις για την ειρήνη στην περιοχή»...
    Παράλληλα να σημειώσω ότι η λέξη για τον αδίκως φυλακισθέντα Βενιζέλο Ζαννέττο) στο ερώτημα «γιατι ειναι φυλακη αυτος», του σχολιογράφου Παναγιώτη, εμπεριέχει μέσα της απαξίωση (όπως την εκφράζει ο συγκεκριμένος σχολιογράφος) και διερωτούμαι το γιατί...

    Και πάμε στην ουσία του ερωτήματος «γιατι ειναι φυλακη αυτος»;
    Ο Βενιζέλος Ζαννέττος (ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ) καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά από σκευωρία που οργάνωσαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης (Χάσικος και Ιωνάς αντίστοιχα – πρώτος, νεαρός κατά το 1974, έλαβε ενεργά μέρος και στο χουντοφασιστικό πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη) και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, (ήταν και δικηγόρος του ΕΛΑΜ, δηλ. της “Χρυσής Αυγής” της Κύπρου, ενώ τώρα σέρνουν και τον ίδιο στα δικαστήρια για δεκασμό, δωροληψία, συνομωσία και διαφθορά)... Η καταδίκη τόσο του ίδιου του Βεν. Ζαννέττου όσο και του αρχιτέκτονα Χαραλάμπου Τσουρή (φίλα προσκείμενου στο ΑΚΕΛ, που κατά τον επίμαχο χρόνο ήταν μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, αλλά κυνηγήθηκε όταν ως Πρόεδρος μετά του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση της) επιτεύχθηκαν με τη συνεργία του δικαστικού συστήματος...

    Θα παραθέσω ακολούθως δύο κείμενα που έχω αλιεύσει από τη εβδομαδιαία κυπριακή (αριστερή) εφημερίδα “Γνώμη”, μέσα από τα οποία μπορεί κάποιος (διαβάζοντας τα) να σχηματίσει άποψη για τη δικαστική σκευωρία που μεθοδεύτηκε και στήθηκε σε βάρος των Ζαννέττου και Τσουρή και κατ’ επέκταση και σε βάρος του ΑΚΕΛ...

    Τ,Δ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τ,Δ,:
      Γνωρίζοντας τον Παναγιώτη λίγο καλύτερα, μπορώ να σε διαβεβαίωσω πως η ερώτηση του δεν ήταν κακοπροαίρετη.

      Διαγραφή
  6. Αποσπάσματα από άρθρο στη εφημερίδα “Γνώμη” – 25/12/2014

    Η υπόθεση της “Δρομολαξιάς” έχει βασικά δυο συνιστάμενες που συνδέονται άμεσα μεταξύ τους και στις οποίες ο κύριος εμπλεκόμενος και εγκέφαλος ήταν ο Νίκος Λίλλης. (Η ίδια η εκπρόσωπος της Κατηγορούσες Αρχής Έλλη Παπαγαπίου χαρακτήρισε τον Λίλλη «αναντίλεκτα συναυτουργό» στην υπόθεση)... Η μια συνιστάμενη εμπεριέχει τις παράνομες μεθοδεύσεις του Λίλλη για αγορά του τεμαχίου τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά που περιλαμβάνει και το λάδωμα δύο αστυνομικών για να παρουσιάσουν ψευδή έκθεση ως προς τον τόπο διαμονής του τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης˙ η υπόθεση έχει τροχοδρομηθεί για εκδίκαση στο Δικαστήριο με κύριο μάρτυρα κατηγόριας, (ποιον άλλο;), τον Λίλλη. (Μάλλον κι εδώ, αυτός που εξαγόρασε θα κριθεί «αξιόπιστος»)...
    Η άλλη συνισταμένη αφορά την ανέγερση από εταιρεία του developer Λίλλη του έργου “Aero Centre” με χρήματα από το Ταμείο Συντάξεων ων Υπαλλήλων της Cyta. Εδώ έχουν ειπωθεί πολλά για διασπάθιση των χρημάτων του Ταμείου, αλλά εμείς δεν αντιληφτήκαμε οι υπάλληλοι της Cyta να έχουν εκφράσει την άποψη να αποποιηθούν το έργο το οποίο έχει μείνει μισοτελειωμένο. (Ποιος όμως όφειλε να το αποπερατώσει και τί προτίθεται να πράξει;)...
    Πέραν των πιο πάνω προκύπτουν και τα πιο κάτω εύλογα ερωτήματα...
    1. Αφού ο Λίλλης κρίθηκε από του Κακουργιοδικείο «αξιόπιστος μάρτυρας» για τους 5 κατηγορούμενους, γιατί η μαρτυρία του δεν έγινε αποδεκτή και για τους υπόλοιπους δύο που αθωώθηκαν; Εκεί ήταν αναξιόπιστος ή έλεγε ψέματα;
    2. Ο Βενιζέλος Ζαννέτος κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό με βάση τη μαρτυρία του Λίλλη. Μια τέτοια κατηγορία δεν έπρεπε να τεκμηριωθεί και με άλλη ενισχυτική μαρτυρία; Εκτός απ’ αυτό, ο Λίλλης δεν είχε αναλάβει ως Πρόεδρος του Σωματείου “Αλκή” να εξοφλήσει τα παλιά χρέη της ομάδας; Αποτελεί εκβιασμό να του ζητήσει κάποιος να τηρήσει τον λόγο του;
    3. Πώς γίνεται να κρίνεται κι ακολούθως να καταδικάζεται ένα άτομο για εκβιασμό, όταν ο κύριος αυτουργός στην όλη υπόθεση απάτης, δόλου και διαφθοράς από την οποία αποκόμισε χρηματικά κι άλλα οφέλη, δεν έχει καν διωχθεί;
    4. Ο Χαράλαμπος Τσουρής κρίθηκε ένοχος και για εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις που αφορούσαν χρήματα του Ταμείου Συντάξεως των Υπαλλήλων της CYTA για την επένδυση στην Δρομολαξιά. Γιατί τότε δεν ζητήθηκε και αυτού η δήμευση της περιούσιας του;
    5. Και στη βάση ποιας μαρτυρίας κρίθηκε τελικά ένοχος ο Χαρ. Τσουρής, όταν ο ίδιος ο Λίλλης δεν τον γνώρισε ποτέ; Εντοπίστηκε κάτι μεμπτό στους τραπεζικούς λογαριασμούς του; Ή έπασχε η έκθεση που παρουσίασε για το επιπλέον εμβαδόν της οικοδομής;
    Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και χρήζουν απαντήσεων. Ποιος όμως θα τολμήσει να τα απαντήσει όταν ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας επιτίθεται σε όποιο τείνει να αμφισβητήσει μέσα από εύλογα ερωτήματα τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποσπάσματα από άρθρο στη εφημερίδα “Γνώμη” – 1/1/2015

    Απορίες πάνω στην απόφαση του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς

    Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα με το οποίο κάποιος θα μπορούσε να γεμίσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του αυτές τις γιορτινές μέρες είναι και η Απόφαση του Εντιμότατων Δικαστών του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα αναφορικά με την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Τώρα αν θα σ’ αυτόν τον «κάποιον» που θα ενδιατρίψει στην Απόφαση δημιουργηθούν και πάμπολλες και ποικίλες απορίες, τούτο είναι «ζήτημα αδιάφορο», όπως αναφέρεται και κάπου στην απόφαση του Κακουργιοδικείου. Εμείς πάντως έχουμε ουκ ολίγες απορίες και ερωτήματα, εδώ όμως θα παραθέσουμε μόνο δυο – τρία...
    1. Στη σελίδα 240 της Απόφασης αναφέρεται ότι ο Βενιζέλος Ζαννέτος «εξανάγκασε τον Νίκο Λίλλη (ΜΚ5), να εξοφλήσει φερόμενα δάνεια, παλιών παραγόντων της ΑΛΚΗΣ, ύψους €650.000, απειλώντας τον πως, σε περίπτωση που δεν το έπραττε, θα έθετε προσκόμματα στην υλοποίηση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ για το έργο Aero Centre». Κι εκεί που αναμένει να κάποιος να δει πως ο Βεν. Ζαννέτος θα πραγματοποιούσε την απειλή του διαβάζουμε ότι «το κατά πόσο ο κατηγορούμενος 7 (Βενιζέλος Ζαννέτος) ήταν σε θέση να εκπληρώσει την απειλή του αυτή παραμένει ζήτημα αδιάφορο...» Να υποθέσουμε ότι ο Βεν. Ζαννέτος κρίθηκε ένοχος με βάση τη μαρτυρία ενός εμπλεκομένου ατόμου που είχε κάθε συμφέρον να τον κατηγορήσει, για μια υποτιθέμενη απειλή, την οποία (κατά το Δικαστήριο) δεν έχει σημασία αν μπορούσε να την πραγματοποιήσει; Και γιατί παραβλέπεται ότι ο Βεν. Ζαννέτος ενεπλάκη ή «μεσολάβησε» στην υπόθεση για να πείσει να πληρωθούν τα χρέη που συνήψαν για την ΑΛΚΗ αλλά μέλη του σωματείου, στο οποίο ο ίδιος ο Λίλλης επέλεξε και επεδίωξε να είναι Πρόεδρος; Και γιατί το Δικαστήριο αποδέχτηκε ότι ο Λίλλης «... σαφώς [...] εξέλαβε τον εκβιασμό αυτό ως πραγματικό και απολύτως υλοποιήσιμο» [πως θα υλοποιούταν δεν διευκρινίζεται] κι έκρινε τον Βεν. Ζαννέτο ένοχο, ενώ τον Αντώνη Ιωακείμ ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λίλλη (σελ. 239) «μεσολάβησε, ήρτε για τούτες τις επιταγές [σημ. δική μου: τις επιταγές με τις οποίες πληρώθηκαν οι €650.000] στο γραφείο τζιαι επήρεν τες», τον αθώωσε;

    2. Στις σελ. 237 και 238 αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος 2 (Χαράλαμπος Τσουρής) κρίθηκε ένοχος για δόλο, κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, γιατί σύμφωνα με το Δικαστήριο ισχυρίστηκε ενώπιον της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων, ότι το Ταμείο «θα έπρεπε να καταβάλει επιπλέον χρηματικό πόσο στη Wadnic Trading Ltd. […] επειδή κατά τον ισχυρισμό του, [σημ. δική μου: του Τσουρή], προέκυψαν δήθεν, περαιτέρω τετραγωνικά μέτρα για τη δόμηση του έργου Aero Centre»... Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι με την πιο πάνω διατύπωση δεν είναι σαφές από τεχνικής/αρχιτεκτονικής άποψης (αναφορικά με τη δόμηση χώρων) τί ακριβώς εννοείται. Επίσης θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε και μαρτυρία ειδικού που συμφωνούσε με τις εκτιμήσεις του Χαρ. Τσουρή. Γιατί αυτή η μαρτυρία δεν λήφθηκε υπ’ όψη από τους κύριους Δικαστές; Ή πώς τεκμηριώνεται στην πολυσέλιδη δικαστική απόφαση ότι είναι λανθασμένη η εκτίμηση του Χαρ. Τσουρή; Κι αν όντως αυτός έκαμε λάθος εκτίμηση για τη δόμηση του έργου, γιατί παραπέμφθηκε, δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για δόλο (και τα λοιπά) από κακουργιοδικείο αντί για επαγγελματική ανεπάρκεια ή και αμέλεια από άλλα, αρμόδια για την περίπτωση, πειθαρχικά σώματα;
    Και οι απορίες και τα ερωτηματικά ου κι έχουν τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @TD:
      Δεν χρειάζονταν πιστεύω να πιστεύω να ποστάρεις τα παραπάνω.
      Για εμάς (και εννοώ τους οπαδούς του ΚΚΕ) εδώ στην Ελλάδα, νομίζω πως η διαβεβαίωση του ΑΚΕΛ πως είναι αθώος αρκεί (ή τουλάχιστον θα έπρεπε).

      Διαγραφή
    2. @TD:
      Υ.Γ.
      Και για να ξεκαθαρίσω και την θέση μου, σε σχέση με τις τρέχουσες αναλύσεις και πολιτικές επιλογές του ΑΚΕΛ, κάθε άλλο παρά "κοντά του" είμαι.

      Διαγραφή
    3. Trash,

      Δεν είπα κι ούτε υπονόησα ότι είσαι «κοντά» στο ΑΚΕΛ. Απλώς επικρότησα τη διαλεκτική, κατ’ εμένα, θέση σου (και sorry για την επανάληψη) ότι, «ένα δυνατό και αγωνιστικό ΑΚΕΛ το έχει ανάγκη όχι μόνο η Κύπρος, αλλά και το εργατικό κίνημα της ευρύτερης περιοχής [...] και επιπλέον γιατί μόνο δυνατά Κομμουνιστικά Κόμματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις για την ειρήνη στην περιοχή»...
      Τα κείμενα τα ανάρτησα για να δοθεί δυνατότητα σε τρίτους που διαβάζουν το Ιστολόγιο σου, να πάρουν μια ιδέα για τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος των δύο κύπριων αριστερών και κατ’ επέκταση και σε βάρος του ΑΚΕΛ...

      Τ.Δ.

      Διαγραφή
    4. @Τ.Δ. :
      ΟΚ.
      Το ξεκαθάρισμα της θέσης μου για το ΑΚΕΛ το έκανα γιατί υπέθεσα πως είσαι μάλλον ΑΚΕΛίτης, και γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος με τους συνομιλητές μου.

      Διαγραφή
  8. Η Ερωτηση που εκανα δεν ητανε με κακη προθεση και δεν ηθελα να προσβαλω τον ανθρωπο.Δεχομαι οτι επρεπε να γραψω το ονομα του και ητανε λαθος μου. Προσωπικα Ιδεολογικες διαφωνιες με το ΑΚΕΛ και δεν το κρυβω καθολου.Δεχομαι οτι ειναι αθωος αλλα θα συμπληρωσω οτι αυτα ειναι τα τραγικα αποτελεσματα οταν ενα ΚΚ κανει διαχειρηση του Καπιταλισμου.Και μια ερωτηση. Δωσε μου την γνωμη σου για τα Κοντέινερ απο καράβι για την Συρια στα διεθνη υδατα με εντολη των Αμερικανων και η τοποθετηση τους για 1 χρονο κατω απο τον ηλιο διπλα στον Ναυσταθμο και στο ηλεκτρικο σταθμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν νομίζω πως ο σύντροφος είναι υποχρεωμένος να απαντάει και σε εμάς για ότι έχει φορτώσει στο ΑΚΕΛ η Κυπριακή ακροδεξιά.
      Απαντήσεις για όλα αυτά υπάρχουν στο ίντερνετ, που και την "χαραυγή" μπορείς να βρεις και την επίσημη σελίδα του ΑΚΕΛ.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,

      Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να μάθεις για «τα Κοντέινερ απο καράβι για την Συρια στα διεθνη υδατα με εντολη των Αμερικανων και η τοποθετηση τους για 1 χρονο κατω απο τον ηλιο διπλα στον Ναυσταθμο και στο ηλεκτρικο σταθμο»... Πάντως τα containers κατέβηκαν στην Κύπρο μετά από απόφαση και εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο με τη συγκεκριμένη απόφαση εξυπηρετούσε φυσικά σχεδιασμούς των αμερικάνων...

      Τ.Δ.

      Διαγραφή
    3. Τ.Δ Απόφαση του ΟΗΕ δεν υπηρχε γιατι παντα στην περιπτωση της Συριας η Ρωσια βαζει Βετο. Ητανε με αποφαση των Αμερικανων και εγινε σε Διεθνη υδατα. Απο εκει και περα τα Κιβωτια ενα χρονο σε ανοιχτο χωρο ειχανε παραμορφωθει ο νεκρος διοικητης της Πυροσβεστικης ειχε κανει συνεχης εκλησεις που τον αγνοησανε. Και ολα αυτα διπλα στον Ναυσταθμο και στον ηλεκτρικο σταθμο. Και εγω λεω πολυ απλα. Τις καλυτερες προθεσεις να εχεις σαν ΚΚ ειναι ποτε δυνατον να αναλαβεις διαχειρηστης του Αστικου Κρατους και να μη γινεις Μπαχαλο. Και δεν βγαζω απο εξω τετοιες αντιληψεις που ειχαμε και στο ΚΚΕ μεχρι το 1991 πιστεύοντας οτι μπορει να γινει Σοσιαλισμος με Σταδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Οι Ρώσοι δεν έβαλαν κανένα βέτο γιατί απλά η πρόταση ήταν δική τους, προκειμένου να μην έχει πρόσχημα το ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.
      Δεν τα θυμάσαι καλά.

      Και δεν νομίζω πως χρειάζεται να λέμε τέτοια πράγματα για να πούμε το γιατί δεν συμφωνούμε με την θεωρεία των σταδίων, λες και δεν έχουμε επιχειρήματα.

      Ούτε και θα κάνουμε τέτοιου τύπου επιθέσεις σε αδελφά κόμματα, την μία αμφισβητώντας την εντιμότητα των μελών τους και την άλλη κατηγορόντας τα για την εφαρμογή αποφάσεων του ΟΗΕ.

      Νομίζω πως εδώ ξεπερνάμε κατά πολύ τα εσκαμμένα.

      Διαγραφή
    5. ΟΚ Συντροφε. Μενω σε αυτο που συμφωνησαμε χτες βραδυ. Την Καλημερα μου και καλη δυναμη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. TRASH. Ενταξει συντροφε δεκτο. Κραταμε οτι και τις καλυτερες προθεσεις να εχεις οταν πας να κανεις διαχειρηση του Καπιταλισμου θα βρεθεις μπερδεμενος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σε αυτό το τελευταίο συμφωνούμε απόλυτα.
      Μέχρι και το ...ΕΑΜ, βρέθηκε σε ανάλογη δύσκολη θέση κάποτε.

      Διαγραφή
  10. TRASH. ΟΒΕΡ. Το ξεβρακωμα του συριζα πως το βλεπεις. Για τον λαο που τους πιστεψε λυπαμαι ειλικρινα. Αλλα για αυτους το τη νιωθω αμα το γραψω θα με κοψεις............ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.