Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΝΑΡ: Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα

*Οι υπογραμμίσεις δικές μας
__________
1. Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα, τεράστια ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία, κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Γίνεται φανερή πλέον σε κάθε εργαζόμενο η βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν.
Η αναγγελία δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση για το ''ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών'' έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αναδείχνει, ταυτόχρονα, το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής γραμμής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» και της αυταπάτης για μια αντιμνημονιακή πολιτική εντός ευρώ και ΕΕ, μέσα στο πλαίσιο των ευρωσυνθηκών και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

2. Η άρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου να παραχωρήσει έστω μια δήλωση για αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να χειριστεί πολιτικά την όποια συμφωνία και η επιμονή τους στα πιο σκληρά υπέρ του κεφαλαίου αντεργατικά μέτρα οδήγησε στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ έχει στόχο να επιβάλει την συνέχιση της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης, και παράλληλα να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό για τους αγώνες και τις επιλογές του, να δείξει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι δεν μπορεί παρά να είναι δούλοι του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου. Όλοι οι υποστηρικτές της γραμμής πάση θυσία στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπολύουν μια λυσσασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και κηρυγμάτων υποταγής, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

3. Η αναζήτηση του «έντιμου συμβιβασμού» μέσα στα όρια της ευρωζώνης και της ΕΕ κατέληξε στην πρόταση μιας αναξιοπρεπούς, πλήρους, ταπεινωτικής υποταγής, όπως εδώ και μήνες προειδοποιούσε η αντικαπιταλιστική αριστερά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια και δεν ανταποκρίθηκε στα λαϊκά αιτήματα και διεκδικήσεις, αλλά έβαλε στην κατάψυξη και το δικό της πρόγραμμα. Αναγνώρισε και εξυπηρέτησε κανονικά το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους – δανειστές (8 δις. δόθηκαν στους πέντε μήνες), ενώ έφτασε να προτείνει η ίδια μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία (πρόταση 47 σελίδων και οι παραπέρα ακόμα χειρότερες προσαρμογές), η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

4. Ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση εντάσσει το δημοψήφισμα στη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «αξιοπρεπούς συμβιβασμού», εντός του «κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος», του οποίου η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» όπως δηλώνει. Η κυβέρνηση αποβλέπει σε ένα ΝΑΙ στη δική της πρόταση-συμφωνία, στις 47 και βάλε μνημονιακές σελίδες αντιλαϊκής πολιτικής που κατέθεσε και προτείνει. Δεν θα επιτρέψουμε την όποια ερμηνεία του ΟΧΙ σε αποδοχή της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με το σφαγείο και για άλλοθι σε νέα μνημόνια.

5. Το περιεχόμενο του αναγκαίου, σήμερα, εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού «Όχι» είναι διαφορετικό. Βρίσκεται απέναντι στο μισητό, αστικό, ραγιάδικο «ναι», της πλουτοκρατίας, του Σαμαρά και του Θεοδωράκη, του «μένουμε Ευρώπη», των νέων βάρβαρων μνημονίων.

Το δικό μας «όχι» είναι αγωνιστικό και μαχητικό. Είναι:
  • «Όχι» στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών και στην επιβολή νέας αντιλαϊκής λαίλαπας,
  • «Όχι» και στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης, στη συνέχιση της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας,
  • «Όχι» στην ευρωζώνη και την ΕΕ, τις τρόικες και τους «θεσμούς»,
  • «Όχι» σε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα, στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των λαϊκών νοικοκυριών. «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κυριαρχία των τραπεζιτών, στην αντιλαϊκή φορομπηξία, στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας από κάθε ευρωεπιτροπεία. 
Για να γίνει ο οργανωμένος λαός και οι αποφασιστικοί αγώνες του πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να αποκρουστούν τα σχέδια τρομοκράτησης. Να αποτύχει κάθε απόπειρα εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

6. Καλούμε τη νεολαία και τον λαό, να αντιτάξουν ένα περήφανο, ανυπότακτο, επιβλητικό «Όχι» με τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ανατροπής, αλλά και σε όποια κάλπη όπου και όταν στηθεί, 

Για την αντεπίθεση του κινήματος, για το μεγάλο «Ναι» στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αιτημάτων, την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το κτύπημα των κερδών, του πλούτου και της δύναμης του κεφαλαίου, Για μια νέα Άνοιξη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.
  • ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ
  • ΡΗΞΗ -ΚΑΜΙΑ συμφωνία με το σφαγείο
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς χρέος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., €ΥΡΩ, κυριαρχία του κεφαλαίου
  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΜΕ ΛΑΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
Το γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015

32 σχόλια:

  1. Πέντε μήνες που ήταν ... σε άλλο πλανήτη; Πρέπει να έχεις μεγάλο "στομάχι" για να εξακολουθείς να τους διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα προχωρήσουν κι άλλο τα πράγματα, το βλέπω το ΝΑΡ να έρχεται πολύ κοντά στο ΚΚΕ, σχεδόν δίπλα του.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Είναι το μοναδικό πράγμα που αποκλείω εκ των προτέρων.
      Δομικός όρος για την ύπαρξη του ΝΑΡ είναι ο αντι-ΚΚΕδισμός.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τόσα πολλά...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πάρα πολλά πέρα από το ότι το ΝΑΡ προέκυψε από διάσπαση του ΚΚΕ (συγκεκριμένα της ΚΝΕ), στην βάση πως το ΚΚΕ είχε απωλέσει τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.
      Εάν δεν τα έχει απωλέσει τελικά δηλαδή, κανένας λόγος ύπαρξης του ΝΑΡ δεν υφίσταται.

      Διαγραφή
    4. Σωστά, αυτό το γνωρίζω.
      Αλλά δεν ξέρω για τον θέμα του αντι-ΚΚΕδισμού τους.

      Δηλαδή θεωρείς ότι δεν θα δεχόντουσαν υπό κανένα σενάριο, ότι δεν έχουν πια καμία, ή ελάχιστη διαφορά με το ΚΚΕ στις προτάσεις τους (όχι στα έργα);
      Το ίδιο ερώτημα νομίζω θα μπορούσε να ισχύσει και για τα μ-λ κόμματα, βέβαια σε ένα περιβάλλον πολύ πιο οξυμένης ταξικής πάλης.

      Κώστας

      Διαγραφή
    5. @Κώστας:
      με τα Μ-Λ υπάρχει πράγματι ιδεολογική σύγκλιση(για να μην πω ταύτιση) εδώ και αρκετά χρόνια.
      Αλλά το αγκωνάρι παραμένει. Αν αυτοί λένε τα ίδια με το ΚΚΕ, τότε γιατί δεν είναι στο ΚΚΕ; Ή ακόμη χειρότερα γιατί έφυγαν από αυτό;
      Και στο τέλος, αν λένε τα ίδια, γιατί να υπάρχουν ακόμη;
      Είναι υπαρξιακό το ζήτημα για αυτούς...

      Και φυσικά δεν βάζω το ΝΑΡ στην ίδια μοίρα με τα Μ-Λ που τα έχω και σε κάποια εκτίμηση

      Διαγραφή
    6. Υποψια συγκλισης θα το εβαζα για το ΚΚΕ-ΚΚΕ μλ.
      Πχ ειπε το ΚΚΕ για το 20ο συνεδριο ΚΚΣΕ και κατα συνεπεια καποια πραγματα για τα ζητηματα οικοδομησης σοσιαλισμου. Οκ ναι συγκλιση αλλα το ΚΚΕ μλ εχει βγαλει κειμενο που λεει οτι αυτη η αναφορα ηταν ημιτελης και δεν επιανε ολα τα ζητηματα.
      Υπαρχει επισης το ζητημα της κοινης δρασης, το ζητημα της εξαρτησης, το θεμα των ευρωεκλογες και πολλα αλλα.
      Ανεξαρτητα αν καποιος λεει οτι το ΚΚΕ μλ ειναι λαθος, αριστεριστικο ή δε ξερω καιγω τι, σιγουρα δεν μπορει να λεει ομως οτι το θεμα ειναι υπαρξιακο.

      Διαγραφή
    7. Το ΝΑΡ Φτιαχτηκε απο την διασπαση της ΚΝΕ το 1989 και ορισμενους απο την Κ.Ε μαζι και οι Κοτζιάς Βαλαβανη. Εκμεταλευτηκανε το οτι το ΚΚΕ ειχε Ιδεολογικες Παρεκλισεις και ταχα μου διαφωνησανε με τον Συνασπισμο και τις 2 Αστικες Κυβερνησεις ωστε μεσα στη συγχηση να τραβηξουνε και καλοπροαιρετο κοσμο και το καταφερανε ωστε στην συνεχεια η Αλλη Φραξια με τον Φαρακο να διαλυσει το ΚΚΕ. Αποτυχανε και ο ρολος τους φαινεται καθαρα σημερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28 Ιουνίου 2015 - 4:38 μ.μ.
      τα δύο αγκωνάρια αν θές που οδήγησαν στην δημιουργία του Μ-Λ κινήματος στην Ελλάδα ήταν η "αποσταλίνοποίηση" στο 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ και η αποπομπή του ΓΓ του ΚΚΕ Ν.Ζαχαρίαδη στην περίφημη 6η ολομέλεια.
      Οι αποστάσεις από το ΚΚΕ διευρήνθηκαν με την υιοθέτηση από πλευράς των "Μ-Λ" κομμάτων της αντιδραστικής θεωρίας των "τριών κόσμων".
      Σήμερα το ΚΚΕ έχει συμφωνήσει με το ορόσημο του 20ου συνέδριου ως κομβικού σημείου της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ, έχει αποκαταστήσει τον Ν.Ζαχαριάδη (και μάλιστα ως ΓΓ) και αναιρέσει τα συμπεράσματα της 6ης ολομέλειας. Τα Μ-Λ από την πλευρά τους έχουν εγκαταλείψει την θεωρία των 3 κόσμων προ καιρού (πλην ΟΑΚΚΕ).
      -Τι ουσιαστικό μένει λοιπόν ως διαφορά που να δικαιολογεί την ύπαρξη πολλαπλών κομμουνιστικών κομμάτων;

      Διαγραφή
    9. Ιστορικα το μ-λ νομιζω οτι ποτε δεν ειχε την αποψη των "Τριων κοσμων". Αν δεν κανω λαθος ηταν η αιτια διασπασης αυτη. Χωρις να σε παιρνω στο λαιμο μου ομως.

      Για το 20ο εγραψα και παραπανω. Ενω οντως το ΚΚΕ εχει πει οτι κατι εγινε στο 20ο απ'οτι εχω καταλαβει δε το πιανει συνολικα για το πως και γιατι γεννηθηκε αυτη η αποψη. Αυτη την εντυπωση εχω, οτι μιλαει για "αγοραιους-αντιαγοραιους" και οτι ο Σταλιν ηταν "αντιαγοραιος" ενω στην πραξη ουτε ο Σταλιν ειχε τετοια θεση ουτε κανενας σε αυτο το διπολο δεν νοιαζοταν για το βαθεμα των σοσιαλιστικων σχεσεων. Αλλα ειναι αρκετα συνθετο ζητημα για να το πιασουμε σε ενα blog, δεν ειμαι και μελος του μ-λ για να αναπαραγω σωστα την αποψη.

      Να πω απλα, οτι προφανως δεν ειναι θετικο η υπαρξη τοσων κομμουνιστικων οργανωσεων, αλλα απ'οτι την αλλη εγω που το βλεπω σε συνδικαλιστικο επιπεδο δεν ειναι σε μια φαση οπου μπορει να υπαρξει ενας ενιαιος φορεας.

      Διαγραφή
    10. @Ανώνυμος29 Ιουνίου 2015 - 4:38 μ.μ.:
      Χρησιμοποίησε εάν θέλεις ένα ψευδώνυμο ώστε να μπορεί κάποιος να σου απυθήυνει τον λόγο κ να είναι παρακολουθήσιμη η κουβέντα.

      Επί της ουσίας τώρα.
      Η άποψη μου είναι πως οι διαφορές που έχουν απομείνει δεν δικαιολογούν την ύπαρξη διαφορετικών ΚΚ. Τέτοιου είδους αποχρώσες διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή θα μπορούσε να τις έχει και ένα μέλος του ΚΚΕ. -Και;
      Σε συνδικαλιστικό επόπεδο τώρα -κ έχει ένα ενδιαφέρον αυτό- ο Μ-Λ χώρος κάπου στις ερχές του '90 προχωράει στην σύσταση έξω από την ΓΣΕΕ της "ΤΑΞΑΝ". Το σχήμα που δεν τσούλησε λόγω αδυναμίας τελικά είχε ακριβώς το σκεπτικό της δημιουργίας του ΠΑΜΕ δέκα χρόνια μετά.

      Ποιοί είναι λοιπόν οι πραγματικοί πολιτικοί λόγοι της ύπαρξης των Μ-Λ κομμάτων ακόμη και σε τακτικό επίπεδο;

      Διαγραφή
    11. Από ότι ξέρω τα Μ-Λ θεωρούν ότι η Σοβιετική Ένωση από το '56 και μετά είναι Ιμπεριαλιστική, που είναι άκρως αντιδραστικό.Επίσης τα παιδιά που είναι στις αγωνιστικές κινήσεις, στην σχολή μου τουλάχιστον, κάνουν συνέχεια λόγο για το ζήτημα της εξάρτησης της ΑΤ της χώρας από την ΕΕ αποκρύπτοντας και τον πραγματικό αντίπαλο της ΕΤ.
      ΜΚ

      Διαγραφή
    12. @ΜΚ:
      Νομίζω πως η θεώρηση της ΕΣΣΔ ως ιμπεριαλιστικής μετά το '56 υπόκειται στο "υπαρξιακό" ζήτημα το οποίο και ανάφερα στην αρχή, καθώς δεν αντέχει σε καμμία σοβαρή λενινιστική κριτική, και σε άλλες περιπτώσεις έχουν αποδείξει πως έχουν πολύ καλύτερο αναλυτικό επίπεδο από το να μην γνωρίζουν το αδύνατο του να είναι ιμπεριαλιστική μια χώρα που δεν κάνει εξαγωγές κεφαλαίων, δεν έχει χρηματιστικό (ούτε καν βιομηχανικό) κεφάλαιο και φυσικά δεν διαθέτει ...αστική τάξη!

      Στο ζήτημα της εξάρτησης τώρα, στην πραγματικότητα δεν προκρίνουν συμμαχία με κάποια υποτιθέμενη "εθνική αστική τάξη" ενάντια στους "ξένους ιμπεριαλιστές", ούτε βλέπουν αστοδημοκρατικό στάδιο στην επανάσταση στην Ελλάδα. Επί της ουσίας δεν λένε κάτι διαφορετικό από το ΚΚΕ δηλαδή, αλλά πρέπει να εμφανιστούν ως να το έλεγαν.
      Νάτο και πάλι το "υπαρξιακό"

      Διαγραφή
    13. Ναι συγνωμη για το ψευδωνυμο το σκεφτηκα οσο το εγραφα αλλα στο τελος το ξεχασα.

      Ειχα γραψει ενα σεντονι για το συνδικαλιστικο αλλα ας περιοριστω στο πιο γενικο πολιτικο.
      Επιγραμματικα. Εξαρτηση+Γενικη αποψη για τον ιμπεριαλισμο. Χαρακτηρας της κρισης(το μλ αναφερει πως το ΚΚΕ περιοριζεται στο οικονομικο κομματι αντι να το δει και ως πολιτικο). Τωρα τελευταια η αποψη του ΚΚΕ για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ(το μλ εχει κανει την κριτικη στο συγκεκριμενο, δεν λεει yolo εαμ-ελας ολα ηταν τελεια για να προλαβω αντιδρασεις). Το τρεχον επιπεδο συγκροτησης της εργ.ταξης("αντεπιθεση" που κυρησουν πολλοι χωροι, "πλειοδοσεια" για τον κατωτατο μισθο οταν η εργ.ταξη δεν μπαινει στην διαδικασια(μαζικα εννοω) να μπει στις συλλογικες της διαδικασιες) καθως και ο τροπος που αυτη η ανασυγκροτηση θα γινει(δεν ειναι κυριαρχα ζητημα μορφης πχ ΠΑΜΕ ή ΤΑΞΑΝ(δεν γνωριζω για το συγκριμενο αλλα σε πιστευω) αλλα κυριως περιεχομενου.

      Εγω προσωπικα, το ξαναλεω, οπως το βλεπω στον χωρο που δραστηριοποιουμε, δεν μπορω να φανταστω να βρισκομαι στο ΚΚΕ με την αποψη που εχει τωρα. Αν και υπαρχει διαφορα με προηγουμενα χρονια(βλεπω πχ παλιοτερο υλικο να κανουν κριτικες σε ζητηματα που δεν βαζει τοσο εντονα σημερα ή και καθολου) υπαρχει ακομα αποσταση. Δεν μπαινω σε λεπτομερειες γιατι θα κουρασω αλλα δεν ειναι αμελητεες αυτες οι διαφωνιες, ειμαι σιγουρος οτι αν βρισκεσαι σε καποιο χωρο που παρεμβαινει ταξικη πορεια θα το εχεις δει.
      Δεν υπαρχει καποιο φετιχ με την πολυδιασπαση, αν ηταν αλλη μια γκρουπα δεν θα συνεργαζοταν ουτε καν με το ΜΛ στην Λαικη Αντισταση ενω συνδικαλιστικα δεν υπαρχει κανενα κοινο εδαφος.

      Διαγραφή
    14. Διαβολε παλι ξεχασα το ψευδωνυμο. Το σχολιο που σταλθηκε νομιζω στις 10:46 ειναι δικο μου οπως και τα υπολοιπα για το μλ

      Ντουντοφ

      Διαγραφή
    15. @Ανώνυμος29 Ιουνίου 2015 - 10:46 μ.μ.:
      Ψευδώνυμοοο! :)

      Αναφέρεις κάποια ζητήματα τακτικής, άντε και κάποια ιστορικά ζητήματα.
      ΟΙ απόψεις περί εξάρτησης κ ιμπεριαλισμού διαφέρουν όσο τις έχω εξετάσει λίγο σαν ανάλυση, πιο πολύ διαφέρει στο που θέλει να ρίξει καθένας το βάρος του. Αλλά και αυτό είναι διαφορά τακτικής. Δεν δικαιολογεί την ύπαρξη ξεχωριστών ΚΚ.

      Εγώ πάντως το ΚΚΕ το προσέγγισα με την ιδεολογική μου αποσκευή να προέρχεται πλήρως από τον "αντιρεβιζιονιστικό" χώρο (ΣΑΚΕ), και λίγα πράγματα από αυτήν άφησα πίσω μου στην πορεία.
      Πλην της εμπάθειας και της μέχρι υστερίας καχυποψίας απέναντι σε κάθε κίνηση του ΚΚΕ που έπρεπε να είναι οτιδήποτε άλλο από αυτό που δηλώνει ο τίτλος του, γιατί αλλιώς τι λόγο ύπαρξης είχαμε όλοι εμείς;

      Διαγραφή
    16. @Ντουντοφ:
      και μην νομίσεις πως προσπαθώ να κάνω "στρατολόγηση" από αυτούς τους χώρους. Αυτό το θεωρώ αδύνατο, αλλά και αντιοικονομικό (πόσοι είναι πια;).
      Τον διάλογο τον κάνω αφενώς γιατί εξακολουθώ να τους σέβομαι, αλλά και γιατί νομίζω πως είναι οι μοναδικοί που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω σαν "συναγωνιστές".
      Εκτός και αν ξέρουμε και άλλες πολιτικές συλλογικότητες στην Ελλάδα που να υπερασπίζουν τον Ι.Β.Στάλιν και τις οργανωτικές αρχές του κόμματος "νέου τύπου", και την εποχή μας ως "εποχής του ιμπεριαλισμού κ των προλεταριακών επαναστάσεων", αρχές που όλη η υπόλοιπη "αριστερά" επιχειρεί να θάψει κάτω από τόνους λάσπης...

      Διαγραφή
  3. Δεν θέλω να επανέλθω ... αλλά επανέρχομαι ... τους έζησα στην ΚΟΑ ... είμαι λίγο ... μεγάλος βλέπεις ... ούτε να τους διαβάσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου ρίχνω άδικο, αλλά χρειάζεται καμιά φορά.

      Διαγραφή
    2. TRASH. Αν δεν εχω λαθος πρεπει να ειναι υπερ των Πολιτικων Μετωπων και Σταδίων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αν λες για το ΝΑΡ, φυσικά

      Διαγραφή
    4. TRASH. Για το Ναρ το ξερω. Για τα μ.λ δεν ειμαι σιγουρος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν έχουν τέτοιες προγραμματικές θέσεις.

      Διαγραφή
    6. ΟΚ. Συντροφε σε ευχαριστω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Εκτιμώ το ιστολόγιο ... ελπίζω να το γνωρίζεις ... και συγγνώμη για την αναστάτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεχτάρ ο Τρομερός28 Ιουνίου 2015 στις 9:04 π.μ.

    "ΟΧΙ θα ψηφίσουν, αλλά κοίτα ωραία που το έβαλαν..."
    Yes!!!!!!
    Για άλλη μια φορά το Ναρ, ουρά ("πλύστρες") του τΣύριζα.
    Μόνο που, τώρα, μπήκαν στο ίδιο καζάνι με τους ....φασίστες της Χ.Α., στο σοσιαλφασιστικό!
    Οσοι έχουν ακόμη μάτια εκεί μέσα, ας τα ανοίξουν και ας δούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Και εμείς "ΟΧΙ" θα ψηφίσουμε Σεχτάρ. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας.

      Διαγραφή
    2. Σεχτάρ ο Τρομερός28 Ιουνίου 2015 στις 6:55 μ.μ.

      "OXI" θα ψηφίσει και ο τΣύριζα, και οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α., και, αν κατάλαβα καλά την περικοκλάδα, και το Ναρ.
      Η ψήφος στην κάλπη δεν έχει ένδειξη προέλευσης ούτε συνημμένη αιτιολόγηση. Πάει στη σούμα με τις άλλες.
      Δεν συμφωνώ με το ραγιάδικο "ΟΧΙ". Γι αυτό είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου.

      Διαγραφή
  6. Ο προλεταριος και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ειναι -μαλλον- της γενιας μου και αρα θα θυμουνται οτι αρκετοι απο τα ηγετικα στελεχη που στελεχωσαν το ΝΑΡ αρχικα τα πρωτα χρονια της περεστροικα ,διερηγνυαν τα ιματια τους στα οργανα ,οτι υπαρχουν "σταλινικα σταγονιδια" στο κομμα ,ονομαζοντας ετσι οσους δεν ειμασταν ενθερμοι οπαδοι του εγχειρηματος του mr Pizza .. (ρε τι τραβαν κι οι χορευτριες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.