Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επίθεση «μεσολογγιτών» στα γραφεία του ΝΑΡ

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου ομάδα 20 περίπου τραμπούκων. Η οργάνωση της "αντικαπιταλιστικής Αριστεράς" χαρακτήρισε την επίθεση δολοφονική επιδρομή ασφαλίτικου τύπου και αστικής βίας. Οι δράστες επιτέθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της διαδήλωσης κατά του μνημονίου με λοστούς και κράνη, αποκρούστηκαν αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Κλεισόβης.

Η επίθεση αποτελεί πιθανότατα αντίποινα γνωστής τραμπούκικης ομάδας των Εξαρχείων για την απόκρουση αντίστοχης επίθεσης που επιχειρήθηκε την πρώτη μέρα του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσεων στη Γεωπονική την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΑΡ:


Δολοφονική επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση επιχείρησε ομάδα 20 περίπου τραμπούκων σήμερα το βράδυ. Η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απρόκλητης επιδρομής ασφαλίτικου τύπου και της αστικής βίας, ανεξάρτητα από την μάσκα που φορούν οι κομπάρσοι που την υλοποιούν. Οι τραμπούκοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με λοστούς, αποκρούστηκαν, αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Κλεισόβης στην πλατεία Κάνιγγος. Ας σημειωθεί πως η επίθεση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο.

Είναι φανερό πως η σταθερή και μαχητική στάση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, τα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς και την αστική διαχείριση ενοχλεί. Όπως ενόχλησε και η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ των Αναιρέσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Οι επιθέσεις και οι απειλές των τραμπούκων όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αποκαλύπτουν τον αντιδραστικό ρόλο και τα σχέδια των εμπνευστών τους.

Συνδέονται και εκφράζουν την τάση σκλήρυνσης της κρατικής και αστυνομικής βίας κατά του μαχόμενου κινήματος και της ανατρεπτικής Αριστεράς, μπροστά στην όξυνση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Για μια ακόμα φορά οι σχεδιασμοί αυτοί θα πέσουν στο κενό και θα πάρουν απάντηση από την μαζική δράση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 25 Ιουνίου 2015
Πηγή: Media Oasis
Βλέπε ακόμη:

5 σχόλια:

  1. συζηγικα καυγαδακια αποκλειεται να πιστευει το ναρ οιτ υπαρχουν τραμπουκοι και υποπτα στοιχεια στα εξαρχεια Ισως καποιοι θυμωσαν που το ναρ παραδιδει μαθηματα στο νοσοστρος και δε μοιραζει τη σοφια τους και σε αλλους χωρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναυδος:
      Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον κολατσίζουν οι τραμπούκοι, και είναι γεγονός πως με τα συγκεκριμένα "πίτουρα" του "χώρου", το ΝΑΡ έχει ανακατευτεί υπέρ του δέοντος.
      Δεν παύει οστώσο να είναι μια φασιστική τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία μιας αριστερής οργάνωσης.
      Και είναι φασιστική αντικειμενικά και ανεξάρτητα από το που τοποθετούν οι ίδιοι οι δράστες τους εαυτούς τους.

      Είναι φασιστική επίθεση γιατί τα μέσα και ο στόχος που επιλέχθηκε δεν αφήνουν περιθώρια να την χαρακτηρίσεις κάτι άλλο.
      Και ως τέτοια οφείλει να καταγγελθεί, όσα και αν μας χωρίζουν από τα θύματα της επίθεσης.

      Διαγραφή
  2. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ, που εξαπέλυσε χτες βράδυ ομάδα τραμπούκων. Τέτοιες ενέργειες είναι ανάγκη να καταδικαστούν και να απομονωθούν από το εργατικό λαϊκό κίνημα».

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΡ, ομάδα 20 περίπου τραμπούκων χθες το βράδυ επιτέθηκαν με λοστούς και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, στην πλατεία Κάνιγγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΡ πάντως, δεν κατονομάζει (πολιτικά) τους δράστες της επίθεσης.
    Το κάνει μόνο ανεπίσημα, μέσω του ΜΑΟ.gr

    Κάτι λέει το παραπάνω ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.