Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Γάλλοι στρατιώτες του ΟΗΕ βίαζαν αγόρια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η φωτό από το "ρεπορτάζ" του ΚτΠ
Το ρεπορτάζ περίπου το ίδιο όπου και αν κοίταξα:

Κουτί της Πανδώρας:

Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από κυανόκρανους του ΟΗΕ

Κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκούι. Έρευνα διεξάγει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν κατονόμασαν τη χώρα από την οποία προέρχονται οι κυανόκρανοι, ούτε προσδιόρισαν πόσοι στρατιώτες πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση. Η δύναμη του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αριθμεί 10.000 κυανόκρανους, που αναπτύχθηκαν για να αποκατασταθεί η ειρήνη στην χώρα όπου ξέσπασε σύρραξη το 2013, έπειτα από την κατάληψη της εξουσίας από τους κατά κύριο λόγο Μουσουλμάνους αντάρτες Σελέκα, προκαλώντας επιθέσεις σε αντίποινα από χριστιανούς παραστρατιωτικούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς, η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ έλαβε γνώση των κατηγοριών για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών την 19η Ιουνίου και η χώρα των κυανόκρανων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ειδοποιήθηκε την 20ή Ιουνίου. Δεν ανέφερε πόσα παιδιά φέρονται ότι έχουν κακοποιηθεί.
Τα ίδια περίπου περισσότερο ή λιγότερο αναλυτικά βρίσκουμε και στο σάιτ του «αριστερού» Κούλογλου, αλλά και στην «Ναυτεμπορική» (ενδεικτικά), ή όπου αλλού έριξα μια ματιά για την είδηση.

Τα περισσότερα μάλιστα «ρεπορτάζ» για το ζήτημα συνοδεύονταν και από κάποια φωτογραφία με Αφρικάνους (ενδεικτικά η 1η φωτό) κυανόκρανους (το πιάσατε το υπονοούμενο...)

Όλοι λοιπόν συμφωνούν πως «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν κατονόμασαν τη χώρα από την οποία προέρχονται οι κυανόκρανοι», και πέραν τούτου ουδέν.

Έλα όμως που η εθνικότητα των κυανόκρανων που βίαζαν ανήλικους είναι γνωστή ήδη από τον ...Απρίλη!

Ακολουθεί η είδηση:

Γάλλοι στρατιώτες του ΟΗΕ βίαζαν αγόρια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ονοματεπώνυμο αποκτούν οι φρικτές πράξεις ανδρών των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι οποίοι κακοποίησαν σεξουαλικά παιδιά. Εσωτερική έρευνα του Οργανισμού ονοματίζει Γάλλους στρατιώτες και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκε για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Βαριά σκιά στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ρίχνει η αποκάλυψη από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, της εσωτερικής έρευνας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία διατυπώνονται κατηγορίες για βιασμούς αγοριών από γάλλους στρατιώτες.

Δικαστική πηγή δήλωσε πως από μία αρχική ανάγνωση της έκθεσης προκύπτει πως 14 στρατιώτες εμπλέκονται σε σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών που διαπράχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Οι γαλλικές έρευνες ταυτοποίησαν ορισμένους από αυτούς, δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως κανένας από τους στρατιώτες δεν έχει ανακριθεί ακόμη.

Η δικαστική πηγή είπε πως η έκθεση του ΟΗΕ εμπλέκει στρατιώτες και άλλων εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Οι γάλλοι εισαγγελείς θα ζητήσουν επίσης να αποχαρακτηριστεί μία εσωτερική έκθεση του γαλλικού στρατού για το θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε οτι αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η τιμωρία θα είναι ανάλογη με τις πράξεις. Αν είναι σοβαρές, η τιμωρία θα είναι σκληρή.

Η Γαλλία επενέβη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην γαλλική αποικία, πριν από περίπου 18 μήνες προκειμένου να σταματήσει τη βία που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε χριστιανούς μαχητές και μουσουλμάνους αντάρτες Σελεκά οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία. Άρχισε να αποσύρει ένα μέρος των 2.000 στρατιωτών της φέτος, παραδίδοντας την ευθύνη σε ειρηνευτές του ΟΗΕ.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως τα περιστατικά που καταγγέλλονται διαπράχθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στο αεροδρόμιο Μπόκο στην πρωτεύουσα Μπανγκί. Ανέφερε πως θα λάβει "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για να βρεθεί η αλήθεια.

Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επιβεβαίωσε χθες πως το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπανγκί είχε διενεργήσει έρευνα στα τέλη της άνοιξης του 2014. Είπε ακόμη πως ένα μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι "διέρρευσε" μία έκθεση για την έρευνα προτού φθάσει στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
-Που οφείλεται άραγε η οφθαλμοφανώς συντεταγμένη σιωπή γύρω από ένα τόσο σοβαρό, αλλά και πασίγνωστο ζήτημα;
Ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής και ο Έλληνας επιτελάρχης
συζητούν με αξιωματικούς στο στρατηγείο της Λάρισας
-Μήπως στο γεγονός πως η Ελλάδα συμμετέχει στρατιωτικά στην Γαλλική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;

Και να σχολιάσουμε και ένα δύο πραγματάκια για το κλείσιμο. Το ένα αφορά την τεράστια πρόοδο που έχουν κάνει οι ευρωπαϊκοί(ΕΕ)  στρατοί στην υπερπόντια συμπεριφορά τους.

Από εκεί που τα έψηναν ζωντανά τα παιδιά στην Αφρική το 1993, τώρα απλώς τα ...

Είναι και αυτό μια πρόοδος...

Και να θυμήσουμε τέλος, πως όπως τώρα, έτσι και το 1993 στην Σομαλία, ο Ελληνικός Στρατός συμμετείχε κανονικότα, στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την κτηνωδία τους, στην Αφρική.

2 σχόλια:

  1. Οταν παω να το κανω κοινοποιηση στο facebook στην εικόνα δείχνει τη Ναομι Καμπελ γιατί συμβαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @stelth:
      έχω την εντύπωση πως το φατσοβιβλίο βγάζει κάποια τυχαία(;) εικόνα από την σελίδα. Μου το έχουν πει και άλλοι για τις εικόνες της πλαϊνής στήλης.
      Δυστυχώς δεν έχω facebook (κ γνώσεις επάνω σε αυτό) για να βοηθήσω παραπάνω

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.