Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΝΑΤΟ: «Μέσα σε δύο ημέρες η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει χώρες της Βαλτικής»

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής εντός δύο ημερών, δήλωσε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2015), Τσέχος στρατηγός, Πέτερ Πάβελ.

Ο Πάβελ μίλησε στο συνέδριο «Η ασφάλειά μας», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πάβελ, το ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καταλλήλως» σε μια τέτοια κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Πέτερ Πάβελ, η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει σχετικά με την κατάληψη των χωρών της Βαλτικής σε λίγες ώρες, ενώ το ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει 28 χώρες, θα περάσει πάρα πολύ χρόνο για το συντονισμό της κοινής θέσης, αναφέρει το «Ράδιο Πράγα».

Όπως είπε ο Πάβελ, το ΝΑΤΟ σε τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, η οποία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πάβελ, η Ρωσία μπορεί εντός δύο ημερών να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ δήλωσε, ότι "οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία είναι αρκετές για να κάνουν ένα ελεύθερο άλμα μέχρι την Υπερδνειστερία".

Είπε επίσης, ότι στο ζήτημα της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία «ενεργεί περισσότερο ως εχθρός παρά ως εταίρος» του ΝΑΤΟ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

7 σχόλια:

  1. Τι έχουν να πούνε για αυτά οι φασίστες του Κιέβου, που για να εκφασίσουν και όλη την χώρα, λένε ότι οι Ρώσοι τους κάνουν πόλεμο;
    Μούγκα στην στρούγκα...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Η μισή αλήθεια είναι πως μετά το Μαϊντάν και με τον Ουκρανικό στρατό να μην υφισταται ουσιαστικά, οι Ρώσικές δυνάμεις είχαν την στρατιωτική δυνατότητα, αλλά και την πολιτική νομιμοποίηση (ως "εγγυήτρια δύναμη" για την Ουκρανία) να προελάσουν σε κάποιες ώρες -ούτε καν δύο μέρες- στο Κίεβο.
      Ακόμη μπορούν πράγματι να καταπιούν τις Βαλτικές, ακόμη και σε μικρότερο χρόνο από αυτόν που λέει το ΝΑΤΟ.

      Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως το ΝΑΤΟ προσπαθεί να βρει δικαιολογία για την συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων που είναι εν εξελίξη, στην αυλή της Ρωσίας.
      Άλλος είναι ο επιτιθέμενος εδώ

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα όλα αυτά εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

      Είναι σημαντικό όμως να δούμε ότι μια τέτοια δήλωση - στάση, σταματάει να στηρίζει διπλωματικά την φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου (τουλάχιστον στο θέμα της προπαγανδιστικής κάλυψης των επιχειρήσεων ενάντια στις ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ), με σκοπό τελικά να γίνουν άλλα βήματα, που αυτοί ξέρουν καλύτερα το πόσο αποτελεσματικότερα θα είναι, και τα οποία τα εμποδίζει η παρούσα στάση των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Εγώ δεν βλέπω να σταματήσουν να υποστηρίζουν πως η Ουκρανία "δέχεται Ρώσικη επίθεση" ενώ ταυτόχρονα θα ζητάνε αυξημένη ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην περιοχή λόγω της "Ρώσικης στρατιωτικής ισχύος".
      -Ποιός θα προσέξει την αντίφαση;

      Διαγραφή
    4. Ναι, δυστυχώς δεν έχεις άδικο σε αυτό...

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Ιμπεριαλιστες, ξε-ιμπεριαλιστες, ο φοβος για την αρκουδα παραμενει ισχυρος...

    https://farm8.staticflickr.com/7620/16868403600_9750268881_o.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.