Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίκη νεοναζί: Χοντρή γκέλα και στείρα άρνηση της προέδρου του δικαστηρίου

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη έκανε τη χοντρή γκέλα. Ορισε ως επόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 15 Μάη και ώρα 11πμ, τη στιγμή που την ίδια μέρα και ώρα έχει ορίσει συνεδρίαση το τρομοδικείο με πρόεδρο τον Β.Μπάση, που δικάζει την υπόθεση για το «σχέδιο Φοίνικας» (κατηγορούνται τα δέκα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, ο Σπ. Μάνδυλας και ο Α. Τσαβδαρίδης).

Γιατί η πρεμούρα από την πρόεδρο να ορίσει τόσο γρήγορα τη συνεδρίαση, όταν μάλιστα οι διορισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα να οριστεί περισσότερος χρόνος διακοπής για να προλάβουν να ετοιμαστούν; Ποια από τις δύο δίκες θα διακοπεί και με ποια διαδικασία; Αυτή η τραγελαφική ιστορία δεν περιποιεί τιμή στην πρόεδρο του δικαστηρίου.

Γιατί η πρόεδρος αρνείται να δηλώσει το πραγματικό γεγονός ότι «υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία» για τη διεξαγωγή της δίκης αυτής στον Κορυδαλλό, ώστε ο υπουργός Δικαιοσύνης να υποχρεωθεί να ορίσει, με απόφασή του, την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως αίθουσα διεξαγωγής της δίκης των νεοναζί; Γιατί επιμένει να διεξάγεται η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού, αρνούμενη να εφαρμόσει την παρ. 3 του άρθρου 18 του νόμου 1756/1988; Για πόσο καιρό ακόμη θα «παίζει», νεκρώνοντας την πόλη του Κορυδαλλού;

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση του απουσιολογίου των κατηγορούμενων νεοναζί και των συνηγόρων τους και ολοκληρώθηκε με την επανάληψη των δηλώσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στο βούλευμα 215/2015, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι νεοναζί, δεν έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας ούτε στον αρχηγό της νεοναζιστικής ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκο ούτε στα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέβαλαν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής γι’ αυτούς και για όλους τους κατηγορούμενους, αναπτύσσοντας εμπεριστατωμένα τους λόγους που νομιμοποιούν τη δήλωσή τους για παράσταση πολιτικής αγωγής και για τα 20 μέλη της ΧΑ που κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί ζήτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση, προκειμένου να μελετήσουν τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής. Είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν την απόρριψη της παράστασης πολιτικής αγωγής, επικαλούμενοι εκτός των άλλων το ότι οι εντολείς τους δεν κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου.
Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.