Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Στα ψιλά...

...πέρασε η παρακάτω είδηση τις προηγούμενες ημέρες:
_______

Σύννεφα στις σχέσεις με Αλβανία μετά τη διακοίνωση Τιράνων


Σε νέα, ακόμη πιο δυσμενή φάση εισέρχονται οι σχέσεις Αθηνών - Τιράνων μετά τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στον Ελληνα πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε και χάρτη στον Ελληνα πρέσβη προκειμένου να υποστηρίξει τη βασιμότητα των θέσεών του, που ωστόσο καταρρίπτονται από το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έντονα ενοχλημένη από την κίνηση των Τιράνων, αλλά όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η ενόχληση δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικό σχέδιο. Στοιχείο της ενόχλησης πάντως ήταν η ματαίωση της συνάντησης του κ. Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Ντερβίσι.

Από το 2009

Η εξέλιξη αυτή είτε αιφνιδίασε είτε όχι την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που έχει εγκαινιάσει η Αλβανία από το 2009, όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός Εντι Ράμα οργάνωσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση της συμφωνίας, πράγμα που πέτυχε. Η Αλβανία θεωρεί ότι η συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών ήταν ετεροβαρής για την ίδια και έκτοτε ζητεί επαναδιαπραγμάτευση, πράγμα που αρνείται και σωστά, σύμφωνα με ειδικούς νομικούς, η ελληνική πλευρά. Τα Τίρανα, ενώ στη διαπραγμάτευση δέχθηκαν την οριοθέτηση με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, στη συνέχεια άλλαξαν στάση και θεωρούν ότι τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, θέση που υποστηρίζει και η Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου.

Είναι άλλωστε γνωστό στην ελληνική διπλωματία ότι η Τουρκία υποδαύλισε τις κινήσεις του Εντι Ράμα με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας του 2009 και εκτιμάται ότι και τώρα βρίσκεται πίσω από τη ρηματική διακοίνωση.

Σύμφωνα με έγκριτες νομικές πηγές, το διάβημα της Αλβανίας είναι ανυπόστατο, καθώς τα Τίρανα, αφενός δεν έχουν κάνει επίσημη ανάκληση της υπογραφής τους στη συμφωνία του 2009, αφετέρου, δε, δεν μπορούν να καταστήσουν τη συμφωνία αυτή αδύνατη στην εφαρμογή της. Κατά συνέπεια, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα νομίμως έχει προγραμματίσει έρευνες στο Ιόνιο και νομίμως μπορεί να τις διεξάγει. Το πρόβλημα μπορεί στη συνέχεια να προκύψει από εταιρείες που ενδεχομένως δεν θα ήθελαν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά για έρευνες σε μια περιοχή όπου διατυπώνονται αμφισβητήσεις, έστω και αν είναι αβάσιμες. Ηδη, το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει την επίσημη απάντησή του προς τα Τίρανα και σε πολιτικό και σε νομικό επίπεδο.
Πηγή: Καθημερινή
Για ό,ποιον δεν το έπιασε το υπονοούμενο, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παρακαλάει κυριολεκτικά τους ιμπεριαλιστές να μπουκάρουν ανά την επικράτεια, δεν έχει μείνει χώρα με την οποία η Ελλάδα να έχει χερσαία σύνορα και φιλικές σχέσεις.

Το παιχνιδάκι με τα σπίρτα στην αυλή της μπαροτραποθήκης συνεχίζεται αμέριμνα.

Παίξτε κι άλλο με τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό να γίνουμε παρανάλωμα....

8 σχόλια:

 1. Στα ψιλά δεν λες τίποτα...Να γίνουμε παρανάλωμα δεν λες τίποτα....Δεν ξέρω τι θα μείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα...

  Alex Mpr Emp

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Alex Mpr Emp:
   https://www.youtube.com/watch?v=6PM3evhj3Kc

   Το έπιασες και το δεύτερο υπονοούμενο....

   Διαγραφή
  2. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι....

   Διαγραφή
  3. Μην το ξεχάσω:
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!
   -Η εποχή μας είναι αυτή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων!

   Διαγραφή
 2. Το παιχνιδάκι με τα σπίρτα στην αυλή της μπαροτραποθήκης συνεχίζεται αμέριμνα.

  Ναι, αλλά η Αγιά-Βαρβάρα είναι στο πλευρό μας! Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά, καὶ καλὴν ἀπολογίαν τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Trash: Αν θα φάει λέει,θα φάει μέχρι σκασμού σε διαβεβαιώ και αυτό για πολύ κακή μας τύχη (και στραβή και ανάποδη)...Καταταγείτε μας έλεγαν....

  Alex Mpr Emp

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ Παιδια ποιον Ιμπεριαλισμο. Εξαρτημενη χωρα ειμαστε με Φεουδαρχια χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.