Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση προσκάλεσε και τη Χ.Α. στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του υπόδικου Χρ. Παππά, συγκλήθηκε σήμερα το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στην πρώτη συνεδρίασή του επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Για την απόφασή του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή και «αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».

Πρόκειται για άλλη μια πράξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στοχεύει στην προσπάθεια αποκάθαρσης της εικόνας των νεοναζί, ώστε να παίξουν το δικό τους ρόλο στις παραπέρα διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Το ΚΚΕ δε συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΕΣΕΠ, επειδή πρόκειται για ένα όργανο που ουσιαστικά βάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν τον κολαούζο της εκάστοτε κυβέρνησης (τα αστικά δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν), ενώ όλα τα κόμματα, μαζί και το ΚΚΕ, μπορούν να λένε τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Όπως είπε μετά τη συνεδρίαση ο Ν. Κοτζιάς, η συζήτηση επικεντρώθηκε «γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», στο φόντο της επανεκκίνησης της διαδικασίας Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών, αλλά και της επικείμενης επίσκεψης του Κοτζιά, στις 12 Μάη, στην Τουρκία, για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, λίγο πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια. Βασικός τους άξονας η επίτευξη κάποιου συμβιβασμού των μονοπωλίων των δύο πλευρών, ώστε να προχωρήσουν οι μπίζνες του κεφαλαίου στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.