Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ολόκληρη η σημερινή παρέλαση από την Κόκκινη Πλατεία

Δείτε αναλυτικά βίντεο από την σημερινή εντυπωσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την 70η επέτειο από την νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον του ναζισμού.

Ακολουθεί το βίντεο:

22 σχόλια:

  1. Παρέλαση, τανκς, πολυβολα, πύραυλοι ,στρατιωτικοί χαιρετισμοί, ιαχές,πολεμικά λάβαρα, πυροβολισμοί, εμβατήρια, συνθήματα,πολεμικες ραυγές....

    Θαυμαζει κάποιος κάτι τέτοια και χωρίς να το καταλάβει έχει γίνει εθνικιστής. Γίνεται εθνικιστής και χωρίς να το καταλάβει, εχει γινει φασιστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Bartolomeo:
      "...Παρέλαση, τανκς, πολυβολα, πύραυλοι ,στρατιωτικοί χαιρετισμοί, ιαχές,πολεμικά λάβαρα, πυροβολισμοί, εμβατήρια, συνθήματα,πολεμικες ραυγές...."

      Κατά την άποψη σου οι Σοβιετικοί θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπίσει την ναζιστική πολεμική μηχανή με ανθισμένες μανόλιες.
      Ευτυχώς (για όλους μας) που δεν δοιανοήθηκαν καν κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:

      Πιθανόν για τον Bartolomeo πρέπει μόνο οι φασίστες και οι εθνικιστές να ασχολούνται με τον στρατό, τα όπλα και όλα τα σχετικά και παράγωγα τους. Αν δεν είσαι φασίστας και εθνικιστής, τότε ποιος ο λόγος να επιδεικνυεις τα αντικείμενα του πόλεμου;

      Είναι το κλασσικό φαινόμενο της ανάπηρης, ακρωτηριασμένης και διαστρεβλωμένης παιδείας που προσφέρεται από το κράτος μας.

      ΑΛΗΣ

      https://www.youtube.com/watch?v=qFX_gmELnNE

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Αυτό δεν είναι "διαστρεβλωμένη παιδεία" αλλά τρικυμμία εν κρανίω.
      -Είναι ποτέ δυνατόν να είναι "εθνικιστικό" ένα πολυεθνικό ,βάση της υδριτικής του διακύρηξης, κράτος όπως η ΕΣΣΔ;
      -Είναι δυνατόν να λες "φασίστες" αυτούς που θυσιάστηκαν κατά δεκάδες εκατομμύρια για να νικηθεί ο φασισμός;
      -Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως η ΕΣΣΔ έπρεπε να αντιμετωπίσει τον ναζισμό τραγουδώντας το "άνθρωπε αγάπα/την φωτιά σταμάτα";
      -Είναι δυνατόν εν τέλη, να υπάρχουν ακόμη χίππηδες εν έτη 2015;

      Διαγραφή
    4. Δεν έκανα κανένα υπαινιγμό για τους ήρωες που πολέμησαν τον φασισμό. Ουτε για χιπις μιλησα.

      Μίλησα για το 2015 και γενικότερα για την χρησιμότητα των παρελάσεων σε αυτή την συγκεκριμένη περιοδο. Η έκταση της παρέλασης, τα μαχητικά αεροπλάνα, οι συχρονισμοι των χιλιάδων στρατιωτών σου έδεσαν την εντύπωση ότι τιμούνε μια επέτειο ή απλά κάνουν επίδειξη δυνάμεως; Στο κατω-κατω, ειναι κομμουνιστικος αυτος ο στρατος που επευφημεί ο λαος; Γιατί εγώ είδα να προβάλλεται η πολεμική ισχύ στις άλλες χώρες αλλα και εσωτερικά να επιδεικνύει η άρχουσα τάξη ποιος είναι το αφεντικό.
      Εκεί βρίσκεται η αντίρρηση μου και όχι φυσικά στο αν αξίζουν τιμές στους ήρωες του ΠΠ. Άρα το ερώτημα είναι, είσαι υπέρ η κατά των παρελάσεων;

      Όταν ζούμε σε μια χωρα που τουλάχιστον 2 φορες ο στρατός έχει επιβάλει δικτατορίες που αρέσκονται σε τέτοιου είδους παρελάσεις και πατριωτικές εκδηλωσεις, θα ήθελα να ξέρω την απάντηση. Από την μεριά μου σου λέω ξεκάθαρα, ότι άν κάποιος ξεκινάει να συμπαθεί παρελάσεις στρατού, δεν απέχει πολύ από το να αρχίσει να συμπαθεί και στρατιωτικές εθνικιστικές λογικές.

      Διαγραφή
    5. @Bartolomeo:
      Εσύ έγραψες επί λέξη:
      "......Παρέλαση, τανκς, πολυβολα, πύραυλοι ,στρατιωτικοί χαιρετισμοί, ιαχές,πολεμικά λάβαρα, πυροβολισμοί, εμβατήρια, συνθήματα,πολεμικες ραυγές...."
      και εγώ σου απάντησα πως με αυτά ακριβώς τα μέσα νικήθηκε ο φασισμός. Εκτός εάν νομίζεις κάτι άλλο.

      Σου απάντησα επίσης πως η συγκεκριμένη παρέλαση έγινε προς τιμήν ενός πολυεθνικού και αντιφασιστικού στρατού.

      Τώρα, το πως τιμώντας την νίκη ενός πολυεθνικού αντιφασιστικού στρατού (που σαν στρατός που είναι χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω "εργαλεία" που ανάφερες) γίνεσαι "εθνικιστής" και "φασίστας", μένει να μας το εξηγήσεις εσύ.
      Μένει ακόμη να μας εξηγήσεις το πως θα μπορούσα εγώ που είμαι έλληνας να γίνω ...Ρώσος "εθνικιστής" τιμώντας την νίκη του κόκκινου στρατού!
      Κυριολεκτικά ό,τι νά'ναι...

      Και πολύ περισσότερο που είναι η κλασσική κατηγορία που εισπράτουμε από τους φασίστες εδώ και 80 χρόνια.
      "Εσείς δεν είστε έλληνες-είστε Ρώσοι κλπ".
      Υ.Γ.
      -Ο Ελληνικός (ή όποιος άλλος) αστικός στρατός που ακριβώς κολλάει εδώ;
      Είναι στοιχειώδες πως δεν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
      Και όχι, δεν είναι όλοι οι στρατοί "εθνικιστικοί" όπως ανιστόριτα ισχυρίζεσαι.
      Έχουν υπάρξει διεθνιστικοί στρατοί (εκτός εάν οι διεθνείς ταξιαρχιες στην Ισπανία ήταν κάτι άλλο), πολυεθνικοί στρατοί (όπως ο κόκκινος στρατός και οι παρτιζάνοι του Τίτο), ακόμη και αναρχικοί στρατοί όπως του Μάχνο ή οι πολιτοφυλακές της FAI.
      Υπάρχουν δε και αντιφαστικότατοι στρατοί όπως όλοι οι παραπάνω. Η νίκη ενός τέτοιου τιμήθηκε χθες.

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ.2
      Ούτε "υπέρ", ούτε "κατά" των παρελάσεων είμαι.
      Ανάλογα με το ποιός τις κάνει και γιατί...

      Διαγραφή
    7. Στους Κομμουνιστες αρεσουνε οι Παρελασεις χωρις να ειναι Εθνικιστες. Δεν ειμαστε γενικα κατα των Παρελασεων. Δεν επεβαλε εδω 2 φορες γενικα δικτακτοριες. Δικτακτορια του Καπιταλισμου εχουμε συνεχως.Και η ανοιχτες Στρατιωτικες Δικτακτοριες ειναι συνειδητες επιλογες των Καπιταλιστων αναλογα με τις αναγκες της. Και τετοια κατασταση ειχαμε απο το 1936 μεχρι το 1974 ανεξαρτητα αν καποιοι ξεπλυνανε το Αστικο Δολοφονικο Κρατος της Περιοδου 1949 1967 ως δημοκρατια. Να μιλαμε ξεκαθαρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. @Bartolomeo:

      Ας υποθέσουμε οτι είμαστε στην ωραία κωπαΐδα, λιγο εξω απο τη Λειβαδια, και περιφερόμαστε μεσα στα αγροκτήματα. Βλεπουμε, λοιπον, 2 αγρότες να οργώνουν, να ποτίζουν, να σπέρνουν, να αργολουγουν, να σκαλίζουν, να κλαδεύουν κλπ Μπορεί μάλιστα αυτά να τα κάνουνε και χορεύοντας, τραγουδοντας, να κάνουνε ακροβατικα, να καταπίνουνε φωτιες και πολλά άλλα. Στην πράξη, αυτό που κάνουνε, ειναι ακριβώς το ίδιο. Τα ιδια ρούχα φοράνε, τα ιδια εργαλεία έχουν, την ίδια ωρα έρχονται, την ιδια ωρα φεύγουν... ειναι δίδυμοι. Η μονη διαφορά ειναι οτι ο δεξιός σπερνει μπαμπάκι, ενω ο αριστερός σπερνει χασισι.

      Μετα απο ενα μηνα συλλαμβάνουνε τον αριστερό, γτ πεθάνανε 5 άνθρωποι και βρήκανε στο σπιτι τους χασισι σαν αυτο που καλλιεργεί στο χωράφι του ο αριστερος.

      Αν σε ρωτούσε η πολιτεία "τώρα τι κάνουμε;"
      Εσύ θα έλεγες "να σταματήσουν να καλλιεργούνται τα χωράφια. μην ξανασχοληθουμε με τη γεωργία. να σταματήσει εντελώς η γεωργία"

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ολα ειναι δυνατα Συντροφοι. Για αυτους ολους Καπιταλισμος να υπαρχει και ο Θεος μαζι τους. Ο λαος μονο να μη παρει ποτε την εξουσια. ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτά που γίνονται στην γειτονιά τους καλά κάνουν και επειδεικνύουν την στρατιωτική τους ισχύ, η φασίστες μόνο απο τέτοια καταλαβαίνους.
    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Καπιταλιστες μονο απο τετοια καταλαβαινουνε απο τους Κομμουνιστες. Αυτο που λες ειναι Ενδοκαπιταλιστικες διαφορες. Οπως τοτε μεταξυ ΑγγλοΑμερικανων και Γερμανιας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Που ούτε τότε τις παρακολουθούσαμε απαθείς τις "Ενδοκαπιταλιστικες διαφορες". Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί φαντάσου να μην είχε καταφέρει η ΕΣΣΔ την αντιφασιστική συμμαχία και να της έπεφταν όλοι οι άλλοι μαζί.

      Μην υπεραπλουστεύεις. Αυτά τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα για να χωράνε αφορισμούς.

      Διαγραφή
    2. Φασισμός τέκνο του καπιταλισμού.
      Ntina

      Διαγραφή
  5. "Ούτε "υπέρ", ούτε "κατά" των παρελάσεων είμαι.
    Ανάλογα με το ποιός τις κάνει και γιατί..."

    "Στους Κομμουνιστες αρεσουνε οι Παρελασεις χωρις να ειναι Εθνικιστες."

    Από αυτά και μονο καταλαβαινει κανεις ότι οι κομμουνιστες ουτε πρόβλημα με τον μιλιταρισμο εχουν, ουτε με την αστυνομια, ουτε με την βια του κρατους....Αρκει όλα αυτά να ελέγχονται από την κομματικη ηγεσια. Γνωστα όλα αυτά εδώ και χρονια και ενα από τα σημαντικα σημεια διαφωνιας με τον αναρχικο χωρο. Διαφωνω καθετα με αυτή την λογικη, ιδεολογικα και ηθικα, αλλα τουλάχιστον αναγνωρίζω ότι ειστε ειλικρινείς.

    " Με αυτά που γίνονται στην γειτονιά τους καλά κάνουν και επειδεικνύουν την στρατιωτική τους ισχύ"

    Ναι...επιδεικνυουν την στρατιωτικη τους ισχυ και τα νεα μοντερνα οπλα, για να βρουν και νεους αγοραστες. Τι δηλαδή, μονο τα αμερικανακια θα πουλανε στρατιωτικο υλικο; Τωρα, αν αυτή η επιδειξη εγινε με προφαση την επετειο και με προσκεκλημένους τους ηγετες και υποψηφιους πελατες γειτονικων χωρων, από συμπτωση θα είναι.

    eagainst crew

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @eagainst crew:
      Λες
      "οι κομμουνιστες ουτε πρόβλημα με τον μιλιταρισμο εχουν, ουτε με την αστυνομια, ουτε με την βια του κρατους..."
      Ποιού ακριβώς κράτους ξέχασες να μας πεις. Γιατί πράγματι θεωρούμε πως και το εργατικό κράτος (για να μην πω αυτό και μόνο) έχει κάθε δικαίωμα αυτοπροστασίας απέναντι στους εχθρούς του.
      Κατά τα όσα λες εδώ βέβαια, η ΕΣΣΔ π.χ. δεν θα έπερεπε ούτε στρατό να αντιμετωπίσει την Βέρμαχτ να είχε, ούτε αντισκοπεία για να αντιμετωπίσει την Γκεστάπο, ούτε πολιτοφυλακή για να αντιμετωπίσει τους ξένους πράκτορες.
      Και βέβαια όταν τελικά ξέσπασε η εισβολή, έπρεπε οι άνθρωποι της ΕΣΣΔ να κάτσουν να τους σφάξουν οι ναζί σαν τα κοτόπουλα αντί να χρησιμοποιήσουν βία.

      Ευτυχώς (για όλους μας) που δεν σας έκαναν το χατήρι...
      Υ.Γ.
      Το "Αρκει όλα αυτά να ελέγχονται από την κομματικη ηγεσια" το προσπερνάω ως ανάξιο σχολιασμού. Το θέμα δεν είναι βέβαια να "ελέγχονται από την κομματικη ηγεσια", αλλά το ποιά τάξη είναι στην εξουσία.
      -Αλλιώς γιατί να μας ενδιαφέρει το ποιό κόμμα θα είναι στην εξουσία; Θα πηγαίναμε με τους κυρίαρχους και θα καθαρίζαμε κιόλας...

      Διαγραφή
    2. @eagainst crew:
      Υ.Γ.
      Είσαι εξαιρετικά αφελής εάν νομίζεις πως οι παρελάσεις έχουν οποιαδήποτε σχέση με την επείδειξη οπλικών συστημάτων προς πώληση. Ο Νο1 εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, οι ΕΠΑ, δεν διεξάγουν στρατιωτικές παρελάσεις.
      Άλλο είναι που σας ενόχλησε χθες και το πάτε γύρω-γύρω. Η υπενθύμιση του ποιός ακριβώς γονάτισε το θηρίο....

      Διαγραφή
  6. TRASH. Χαρη στο Μολοτωφ Ριμπεντροπ δεν τις την πεσανε ολοι μαζι και καταφερε και τους διεσπασε. Να θυμισω π.χ την κυβερνηση του Λαικου Μετωπου στην Γαλλια που εκλεισε τα συνορα στην Ισπανια το 1936 παρεδωσε την Τσεχοσλοβακια στον Χιτλερ το 1938 και βοηθησε τους Φιλανδους το 1938. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Για το σύμφωνο Ρίμπερντροπ-Μολότωφ

      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5420.html

      Διαγραφή
    2. TRASH. Τα ειδα σωστα τα λες. Εκανε προτασεις σαν ελιγμους Συνεχως. Δεν το θελανε με τιποτα γιατι θελανε να επιτεθουνε ενιαια. Και με το Μολοτοφ Ριμπεντροπ τους διεσπασε και βρεθηκανε σε πολεμο μεταξυ τους πριν χτυπησει ο Χιτλερ την ΕΣΣΔ. Ποτε δεν ειπα να μει κανεις ελιγμους αναμεσα στους Καπιταλιστες ειναι απολυτα σωστο. Τα παρεπομενα ειναι που βαραινουνε σε σχεση με την Θεωριτικοποιηση των ελιγμων.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η θεωρητικοποίηση τακτικών επιλογών, είναι παλιά αμαρτία του κομμουνιστικού κινήματος...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.