Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αναπροσανατολισμός

Και οι πλέον… ρομαντικοί έχουν αντιληφθεί πλέον ότι η συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές έχει κατά βάση κλειστεί (άντε να μένουν κάποιες λεπτομέρειες) και η μόνη διαπραγμάτευση που γίνεται πλέον είναι εσωτερική. Είναι το γνωστό πολιτικό «μασάζ», ώστε να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το σοκ της μεγάλης κωλοτούμπας και να βαδίσει ενωμένος (για όσο καιρό μπορέσει).

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δε διστάζουν να κάνουν και την κάλπικη αυτοκριτική τους, μιλώντας για «ψευδαισθήσεις» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουν (όσο μπορέσουν) να κρατήσουν μια επαφή με τα λαϊκά στρώματα που τους στήριξαν στις εκλογές, κρατώντας τα εγκλωβισμένα στη λογική πως έξω από την ΕΕ και το ευρώ υπάρχει η απόλυτη καταστροφή.

Μπορούν να ειπωθούν (και θα ειπωθούν) πολλά γι’ αυτή την κάλπικη αυτοκριτική. Για το ότι τάχα αλλιώς τα περίμεναν κι αλλιώς τα βρήκαν. Και πρέπει ασφαλώς να ερωτώνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πώς συνέβη κι αντί να χορεύουν οι αγορές και η Μέρκελ πεντοζάλη με λυράρη τον Τσίπρα, βρέθηκαν ο Τσίπρας και οι υπουργοί του να χορεύουν σαν μεθυσμένοι αρκουδιάρηδες στον εφιαλτικό χαβά της Μέρκελ και των «θεσμών».

Αν σταματήσουμε εκεί, όμως, χάθηκε το παιχνίδι. Θα περιοριστεί στην πολιτική απατεωνιά των συριζαίων και στις μεγάλες ή μικρές διαπραγματευτικές τους ικανότητες. Κι όταν τελειώσει το τζέρτζελο και οι αγανακτισμένοι πολίτες αποσυρθούν για ν’ αράξουν στους καναπέδες τους, θα μείνει το σαρδόνιο χαμόγελο του Σαμαρά, η ελπίδα του Βενιζέλου ότι μπορεί ν’ αναστηθεί πολιτικά και ο Θεοδωράκης έτοιμος να ρυθμίσει τις ε(γ)κρεμότητές του με την Ιστορία.

Σημασία έχει να κάνει την «αυτοκριτική» της η εργατική τάξη. Οχι να ζητάμε αυτομαστίγωμα απ’ όσους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι μαζί να εντοπίσουμε τις μεγάλες αλήθειες που πρέπει να νοηματοδοτήσουν την πολιτική μας στάση και συμπεριφορά στο εξής.

Για μας η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη. Οχι γιατί ήταν άπειροι και κακοί διαπραγματευτές οι συριζαίοι, αλλά γιατί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αστικών κρατών δεν γίνονται με όπλα το δίκιο, την ηθική, τη λαϊκή εντολή και άλλα τέτοια ηχηρά, αλλά με όπλο τη δύναμη του κεφαλαίου που κάθε πλευρά διαθέτει. Και οι συριζαίοι, όπως και οι προκάτοχοί τους στους κυβερνητικούς θώκους, διέθεταν την κακομοιριά του ελληνικού καπιταλισμού, ο οποίος για να παραμείνει στο κλαμπ της Ευρωζώνης (στρατηγική επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης, την οποία πρέπει να υπηρετήσουν όλες οι κυβερνήσεις της) χρειάζεται δάνεια από τους ιμπεριαλιστές και τις τράπεζές τους.

Δεν αλλάζουν, λοιπόν, με εκλογές τα πράγματα. Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε, τώρα που είδαμε πως και η «πρώτη φορά Αριστερά» δε διαφέρει στην ουσία (αλλά μόνο στο στιλ) από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο των σκληρά μνημονιακών ΜΜΕ υμνεί σήμερα τον Τσίπρα και τους λοιπούς «νουνεχείς» και «ρεαλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εναπόθεση των ελπίδων σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, στην οποία προσδίδεται μεσσιανικός χαρακτήρας, οδηγεί στην υπέρβαση των αδιεξόδων του συστήματος και στο ψήλωμα των αδιεξόδων του λαού. Γι’ αυτό χρειάζεται συνολικός πολιτικός αναπροσανατολισμός, που θα οδηγεί στην ταξική ανασυγκρότηση και διεκδίκηση. Αλλιώς, το σύστημα θα συνεχίσει να κανιβαλίζει τις σάρκες μας.
Πηγή: Κόντρα

11 σχόλια:

  1. Ψηλα το Κεφαλι σε ολους. Ειναι η ωρα που πεφτουνε οι Μάσκες για τα Εγγονια του Παρτσαλιδη και Παιδια του Κυρκου. Για αυτην την δουλεια ετοιμαζοντουσαν 25 χρονια το λιγοτερο. Ειναι το χειροτερο το ποιο υπουλο και καταχθονιο προσωπο του Καπιταλισμου. Συνεχιζουμε με σθενος μπροστα. Το ΚΚΕ ευτυχως ειναι εδω ο λαος μας χρειαζεται στην λαιλαπα που ερχεται. Επαγρυπνηση στο Νεο Οπορτουνιστικο αναχωμα που θα φτιαχτει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Και πάλι μεγάλη τιμή τιμή τους κάνεις να τουε λες "Εγγονια του Παρτσαλιδη και Παιδια του Κυρκου", και αναρωτιέμαι γιατί τους εξωραΐζεις έτσι συνεχώς.

    Εγγόνια του Τσακαλώτου, παιδιά του Καραμανλή (του Α') και αδερφάκια του ΓΑΠ είναι.
    Ο Κύρκος και ο Παρτσαλίδης θα ήταν "κομμουνισταράδες" σε σχέση με δαύτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε ο Κύρκος, ούτε ο Παρτσαλίδης θα έτρεχαν ποτέ γονατιστοί στο αμέρικα για να παρακαλέσουν για την δημιουργία και άλλων(!!!) αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα ας πούμε.
      Ο δε Παρτσαλίδης, οπορτουνιστής-ξεοπορτουνιστής, ούτε υπερ της ΕΟΚ τάχθηκε ποτέ, καν.

      Τι τους μπλέκεις τους ανθρώπους με τούτους εδώ τους απροκάλυπτους λακέδες του ιμπεριαλισμού;
      -Δεν καταλαβαίνεις πως έτσι μόνο χάρη κάνεις στους ΣΥΡΙΖΑίους;

      Διαγραφή
    2. TRASH. Το ποσο τους αγαπαω δεν μπορω να στο περιγραψω με λογια. Οσο για τον Παρτσαλιδη και την ΕΟΚ μην εχεις αμφιβολια οτι ητανε σαν τα μουτρα αυτων εδω. Απλα τοτε δεν ητανε ακομα η ωρα. Ολα σταδιακα γινανε. Οσο για τον Κύρκο θα σου θυμισω τον Μαρκεζινη. Την καλημερα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εγώ επιμένω Παναγιώτη πως τους δικαιολογείς.
      Απόγονοι των νικητών του εμφύλιου είναι οι σημερινοί ΣΥΡΙΖΑίοι.
      Δεν θα τους εντάξουμε στην κινηματική εξιστόριση εξισώνοντας τους με τους οπορτουνιστές.
      Υ.Γ.
      Καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες για νεκρούς.
      Ούτε ο Παρτσαλίδης ήταν υπέρ της ΕΟΚ, ούτε ο Κύρκος υπέρ της παραμονής της χώρας στο ΝΑΤΟ.
      Έχεις να τους καταλογίσεις τα μύρια όσα που ήταν αν θέλεις, δεν χρειάζεται να τους πολεμάς για αυτό που ΔΕΝ ήταν.

      Και φυσικά οπορτουνισμός είναι η εισχώρηση της αστικής ιδεολογίας εντός του εργατικού κινήματος.
      Τι δουλειά έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι με το εργατικό κίνημα (έστω και ως αστική ιδεολογία εντός του) και τους μπλέκεις με αυτό;
      Εκπρόσωποι της αστικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι.

      Δεν είναι "ζουζούνι" εντός των γραμμών μας.
      Εχθρός ξεκάθαρος απέναντι μας είναι.

      Γιατί να τους παρουσιάζεις ως κάτι που έχει την παραμικρή σχέση με εμάς τάχα;
      Δεν είναι αυτό εξωραϊσμός του ρόλου τους, και μάλιστα πλήρης;

      Διαγραφή
    4. TRASH. Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι δεν προλαβανε ο Κυρκος με τον Φαρακο. Αν ζουσανε σημερα υπουργειο θα ειχανε σιγουρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. TRASH εικασιες για νεκρους δεν κανω. Οτι δουλεψανε σταδιακα και μεθοδικα λεω και ολοι καταλαβαινουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Παναγιώτη, το "εάν ζούσαν, θα είχαν κάνει" είναι ο ορισμός της εικασίας. Και ειδικά για νεκρούς, προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να κάνουμε εικασίες.
      Όταν πέθανε ο Κύρκος είχα γράψει ένα κείμενο, που πολύ το βρήκαν και εξεραιτικά "σκληρό" για την περίσταση. Αναφέρονταν όμως σε αυτά που είπε και έκανε.
      Όχι σε αυτά που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει πει και να έχει κάνει:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/08/blog-post_29.html

      Διαγραφή
  3. TRASH. ΟΚ Σύντροφε. Στην Κυβερνηση ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ παντως ηθελε να μπει. Μενω σε αυτο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      και πάλι ο Τσίπρας είναι πολύ μπροστά.
      Πρόπερσι είχε προτείνει τον γιό του Μαρκεζίνη για ...πρόεδρο Δημοκρατίας!

      Για αυτό σου λέω, χάρη κάνεις στους Τσιπραίους με αυτές τις συγκρίσεις...

      Διαγραφή
  4. TRASH. Λες να μου εχει μεινει κανενα Οπορτουνιστικο κουσουρι απο τοτε με την Περοστροικα και να μου εμφανιστει τωρα. ΩΧ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.