Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στο Κίεβο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ και στέλνονται στο Μέτωπο του Εμφύλιου Πολέμου!

Παρακάτω, η είδηση και ο σχολιασμός της από ρωσικές και ουκρανικές πηγές:

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ευρέως στην Ουκρανία για την καταστολή των εργατικών αγώνων. Όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους: οι διαδηλωτές εργάτες στέλνονται στο μέτωπο σαν κρέας για τα κανόνια.

Τα μέλη της εργατικής συλλογικότητας, που είχε οργανώσει το (σ.τ.μ. πρόσφατο) αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στο Κίεβο, έλαβαν φύλλα κατάταξης στον ουκρανικό στρατό (σ.τ.μ., που πολεμάει στα ανατολικά). Μια συνήθης προσέγγιση: «Κανένας εργάτης - Κανένα πρόβλημα».

«Την τελευταία εβδομάδα, στις 21 Μαΐου, οι εργάτες του εργοστασίου οικοδομικών υλικών Nova-Kakhovka διαδήλωσαν μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο: απαίτησαν από το μέλος του κοινοβουλίου, και πρώην γενικό διευθυντή της επιχείρησης, Ivan Vinnik, να πληρωθούν τους μισθούς τους. Την ίδια μέρα, στην επιχείρησή τους, έφτασαν 63 φύλλα κατάταξης από το υπουργείο άμυνας (military Commissariat)”, αναφέρει το μέσο "Ukrainian news", με αναφορά στο συμβούλιο του σωματείου.

«Χρησιμοποιώντας τη θέση του ως βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια και άμυνα, ο Vinnik αποφάσισε να μην πληρώσει το ενάμισι εκατομμύριο σε καθυστερούμενες πληρωμές και οργάνωσε την αποστολή των φύλλων κατάταξης στους εργάτες», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Φύλλα κατάταξης έλαβαν ακόμα και ανάπηροι εργάτες, όπως και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι χωρίς τους οποίους το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.»

Ρεπορτάζ: Ukrainian media LB.ua/Η πηγή στα Ρώσικα
Πηγή: Δύκτιο "Σπάρτακος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.