Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Περί συγκεντρωτισμού…

Ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η εσωτερίκευση από πλευράς Αριστεράς της ταξικής ήττας του 90′. Αυτό όμως είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Κυπριακή Αριστερά.

Λοιπόν, επειδή σήμερα εγέμωσεν το feed μας σχόλια για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Τα πράγματα δεν κρίνονται ως φαίνονται ή νομίζουν πως είναι αλλά ως είναι αντικειμενικά στην κοινωνική πρακτική. Δεν υπάρχει κόμμα/οργάνωση/σέχτα/φράξια/τάξη/κυβερνητική και ιδιωτική εταιρία που να μην χρησιμοποιεί κάποιον είδος συγκεντρωτισμού. Πλανώνται οικτρά όσοι νομίζουν πως η ροή της πληροφορίας στον σημερινό κόσμο περνά αδιαμεσολάβητα/αδιάφθορα/διάφανα. Αυτά είναι φιλελεύθερα ιδεολογήματα, όπως για παράδειγμα η επιλογή σε μια ελεύθερη οικονομία.
-Νομίζουμε ότι ο συγκεντρωτισμός επί της αρχής είναι το χειρότερο πράμα; 
-Πιο συγκεντρωτικό/όργανο επιτήρησης τζαι αδιάφανο πράμα που το διαδίκτυο τζαι το facebook δεν έσιει!
 Άμαν χάνεται η ουσία όμως, φταίει τζαι ο αέρας που αναπνέουμε. Αυτό που πραγματικά λείπει από την εργατική τάξη σήμερα είναι η ταξική συνείδηση και όχι η ανάγκη για selfies στο instagram για να δείξουμε πόσο κοντά στην τεχνολογία είμαστε.

Ας ξεκινήσει ο διάλογος για την ουσία λοιπόν, την στρατηγική αλλά και τακτική οργάνωση της εργατικής τάξης με σκοπό την ανατροπή και όχι το σώσιμο του συστήματος των αφεντάδων.
___________
*Στην φώτο ένας server, πιο συγκεντρωμένη και ιεραρχημένη πληροφορία και πρακτική δεν υπήρχε ποτέ ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Με εταιρίες να ελέγχουν τόσες πολλές υποδομές που κυριολεκτικά έχουν ιδιωτικοποιήσει την ροή της πληροφορίας. Αλίμονο αν η σκέψη της Αριστεράς σήμερα σταματά στην διαφθορά/διαφάνεια ή αν έσιεις πρόσβαση στο facebook να νομίζεις πως είσαι ελεύθερος εσύ ή αυτά που γράφεις. 
Πηγή: Αγκάρρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.