Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

-Ποιός κυβερνάει αυτό τον τόπο;

Ο Νίκος Φίλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ...κυβέρνηση(!!!!) για επιστροφή στον μεσαίωνα!
________

Φίλης: «Εμπόριο λειψάνων» η μεταφορά του σκηνώματος της Αγ. Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα»


Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε το πρωί της Δευτέρας σε πάνελ του Mega, η επικείμενη μεταφορά των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», «ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πρόκειται για εμπόριο λειψάνων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» και συμπλήρωσε ότι «αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς», επειδή τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «μορφή λαϊκισμού».
 
Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους την Κυριακή και κατά τη μεταφορά του στον «Αγιο Σάββα» τις επόμενες μέρες παρών αναμένεται να είναι και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνεχίζοντας τα επικριτικά σχόλιά του ο Νίκος Φίλης είπε πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική» και προσέθεσε το ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.

Αυτές οι αναφορές του προκάλεσαν την αντίδραση των υπόλοιπων παρισταμένων στο πλατό του Mega.

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε «να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης είπε ότι πρέπει «να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών».

«Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον "Αγιο Σάββα"», απάντησε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον "Αγιο Σάββα"», είπε.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του για τις τιμές αρχηγού κράτους με τις οποίες έγιναν δεκτά τα ιερά λείψανα την Κυριακή.

«Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, για να προκαλέσει και πάλι την αντίδραση των συνομιλητών του:

«Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό», ήταν το σχόλιο του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που του θύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης: «Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο Καμμένος μέλος της κυβέρνησης;»


«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει;»


Αργότερα, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε την κριτική του για το θέμα της υποδοχής των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους.

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει;» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι όμως να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Αγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας!» τόνισε.
 
Και κατέληξε: Με τις αποφάσεις που πήρε τώρα με τα λείψανα και με το Άγιο Φως (ο κ. Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας) ακολουθεί την πολιτική και την αισθητική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτό με ενοχλεί εμένα, εκτός των άλλων. Δεν πιστεύω ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής μας ψηφοθηρούν με τα λείψανα. Είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται - σε αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε - σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή, να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. Να σεβόμαστε και σωστά την ευλάβεια, τη θρησκευτική αντίληψη των ορθοδόξων που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά να μην καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και τζαμί για να μπορούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να λατρεύουν τον δικό τους θεό και οι μουσουλμάνοι, είναι λίγο μεροληπτικό, δεν είναι;»
Πηγή: Τα Νέα
Βλέπε ακόμη:

5 σχόλια:

  1. Οριστε βρεθηκε η θεραπεια του Καρκινου. Θα παμε να προσκυνησουμε τον Αγιο. Κατα τα αλλα στην Κορεα εχουνε λαθος που θεοποιουνε τον Αρχηγο του Κρατους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραφανώς και δεν ακούσατε τον ... Μιχελογιαννάκη !

    Τον γιατρό ...
    Που σώζει ζωές με την ... θρησκεία !!!!!!

    Εμ, τι νομίζετε ; Έτσι βγαίνει ο κόσμος βουλευτής ;
    Ή και κυβέρνηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν το κανουνε οπως τον Μεσαιωνα να καινε τους Γιατρους στην πυρα ως μαγους και να τους στελνουνε στους Παπαδες. Τελικα με κυβερνηση πρωτη φορα ΑΡΗΣΤΑΙΡΑ θα καταργησουνε και την Γαλλικη Επανασταση χοχοχοχχοχοοχοοχοχ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...κοσμοπλυμηρα για τα κοκκαλα ρε παιδια.. Πως να προχωρησει αυτος ο λαος ? Σκετη ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ... Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.