Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

"Ειδησούλες" από την γειτονιά μας

ΠΓΔΜ: Διήμερο πένθος για το θάνατο των πέντε αστυνομικών - Προειδοποίηση από Σερβία


H αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολύωρων ένοπλων συγκρούσεων με «τρομοκρατική ένοπλη ομάδα» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος για σήμερα και αύριο εξαιτίας του θανάτου πέντε αστυνομικών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ένοπλους Αλβανούς στην πόλη Κουμάνοβο. Κατά το διήμερο πένθους, οι σημαίες στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολύωρων ένοπλων συγκρούσεων με «τρομοκρατική ένοπλη ομάδα» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.

Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Alsat μεταδίδει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Βαθιά ανησυχία για τα επεισόδια εξέφρασε ο επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν. Κάλεσε όλους τους πολιτικούς ηγέτες, καθώς και τους ηγέτες των (εθνοτικών) κοινοτήτων να συνεργαστούν για να αποκατασταθεί η ηρεμία και ζήτησε να διερευνηθούν πλήρως τα γεγονότα κατά τρόπο αντικειμενικό και διαφανή.

«Καλώ όλους τους παράγοντες σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα πρέπει να αποφευχθεί, αν μη τι άλλο προς όφελος της συνολικής σταθερότητας στη χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Χαν.

Εξάλλου, ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς εξτρεμιστικούς κύκλους να μην προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ένοπλες συγκρούσεις από το Κουμάνοβο στο έδαφος της Σερβίας.

«Η Σερβία επιθυμεί να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα και να μην διανοηθεί κανείς να απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας, διότι η απάντηση θα είναι άμεση, αποφασιστική, δυναμική και αποτελεσματική, πολύ περισσότερο αποτελεσματική απ' ό,τι αλλού», επεσήμανε.

Απευθυνόμενος στον αλβανικό πληθυσμό της κοιλάδας του Πρέσεβο διεμήνυσε ότι «το σερβικό κράτος τους αντιμετωπίζει ως ισότιμους πολίτες, σέβεται τα δικαιώματα τους αλλά δε θα ανεχθεί πράξεις επιθετικότητας, βίας και τρομοκρατίας».

Ο Βούτσιτς τόνισε ακόμη ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά μήκος της συνοριογραμμής με την ΠΓΔΜ, για να αποφευχθεί επέκταση των συγκρούσεων στη νότια Σερβία. Ανέφερε επίσης ότι στη Σερβία, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, ζήτησαν καταφύγιο 397 Αλβανοί από το Κουμάνοβο οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην πόλη Πρέσεβο.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες να μην επισκέπτονται την ΠΓΔΜ ενώ για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα – προτείνεται η Βουλγαρία ως εναλλακτική οδός.
Πηγή: ΚτΠ

Εικόνα καταστροφής στο Κουμάνοβο μετά τις αιματηρές συγκρούσεις

 

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η αλβανόφωνη συνοικία στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, όπου τις προηγούμενες δύο ημέρες διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλων Αλβανών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.

Σπίτια κατεστραμμένα από εκρήξεις, αυτοκίνητα καμένα ή γαζωμένα από σφαίρες, αίματα και κάλυκες ήταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της συνοικίας που την εγκατέλειψαν και επέστρεψαν σε αυτήν αργά χθες το βράδυ, μετά την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Χθες το βράδυ το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τις μάχες στη συνοικία του Κουμάνοβο σκοτώθηκαν 14 ένοπλοι, τους οποίους οι αρχές χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτες, και οκτώ αστυνομικοί, ενώ 37 ακόμη αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε μετά τη λήξη των συγκρούσεων ότι «τρομοκρατική ομάδα», αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα», την οποία δεν κατονόμασε, και βρήκε καταφύγιο στο Κουμάνοβο, απ' όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα σε κυβερνητικά κτήρια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εμπορικά κέντρα. Απώτερος στόχος των «τρομοκρατών», σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ.

Ο Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η ομάδα αυτή των ενόπλων που εισήλθε στη χώρα και εξουδετερώθηκε από την αστυνομία της χώρας του θεωρείται «η πιο επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα στα Βαλκάνια», ενώ επισήμανε ότι οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο δεν είχαν διεθνοτικό χαρακτήρα, καθώς η ομάδα αυτή των «τρομοκρατών» δεν είχε την υποστήριξη του αλβανικού πληθυσμού της χώρας.

Αντίθετα, κάποιοι Αλβανοί κάτοικοι της συνοικίας στο Κουμάνοβο στην οποία σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, ανέφεραν ότι αγνοούν την ύπαρξη «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» στην περιοχή τους και σημείωσαν ότι η επιχείρηση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ ήταν υπερβολική και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει άλλες «σκοπιμότητες».
Πηγή: ΚτΠ
Βίντεο με συληφθέντες στο Κουμάνοβο. Διακρίνονται καθαρά τα εμβλήματα του UCΚ


Eικόνες από τις μάχες στο Κουμάνοβο


Βλέπε ακόμη:


4 σχόλια:

  1. Το μεγάλο ενδιαφέρον εδώ:
    "... ο επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν. Κάλεσε όλους τους πολιτικούς ηγέτες, καθώς και τους ηγέτες των (εθνοτικών) κοινοτήτων να συνεργαστούν για να αποκατασταθεί η ηρεμία και ζήτησε να διερευνηθούν πλήρως τα γεγονότα κατά τρόπο αντικειμενικό και διαφανή. ..."

    Ίσες αποστάσεις από την υστερική σε θέματα "τρομοκρατίας" ΕΕ, όταν μπουκάρουν βαριά οπλισμένες στρατιωτικές δυνάμεις σε μια χώρα και καίνε χωριά ολόκληρα.

    Προς γνώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε βρε και στα δικα μας......(ειρωνια φυσικα) και οποιος νομιζει οτι το ανθρωποκυνηγητο περισυ των αλβανων απο την κορινθο μεχρι τα συνορα ηταν απλα για εγκληματιες ισως πρεπει να το ξανασκεφτουν.
      επισης πρεπει να ξανασκεφτουν καποιοι με ποιους κατεβαιναν σε πορειες απο την εποχη γρηγοροπουλου..
      οι ιδιοι "καποιοι" κραταγαν ισες αποστασεις και στο πολεμο της γιουγκοσλαβιας

      Διαγραφή
    2. @modesto:
      "οι ιδιοι "καποιοι" κραταγαν ισες αποστασεις και στο πολεμο της γιουγκοσλαβιας "
      Μόνο στα λόγια ήταν "ίσες" από ότι θυμάμαι εγώ. Στην πράξη το σύνολο της ΝΑΤΟΐκής προπαγάνδας περί του "εγκληματία και δικτάτορα" Μιλόσεβιτς, το είχαν ιυοθετήσει πλήρως.

      Διαγραφή
    3. Πολύ εύστοχη παρατήρηση.
      Σε συνδυασμό, βέβαια, και με τον τρόπο ''ενημέρωσης'' στο θέμα από τα αστικά μέσα. Ως πρόκληση συγκρούσεων, δηλαδή, σχεδόν ''τυχαία'' και χωρίς συγκεκριμένες στοχεύσεις ή υπόβαθρο.

      Κ.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.