Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ντονιέτσκ: Το Κίεβο βομβάρδισε 20 φορές μέσα σε μία ημέρα

Συνολικά 20 φορές το τελευταίο 24ωρο βομβάρδισαν την αυτόνομη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR) τα στρατεύματα του Κιέβου, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Ντονιέτσκ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, (ουκρανικές) δυνάμεις βομβάρδισαν 20 φορές οικισμούς της Δημοκρατίας. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Δημοκρατίας κατέγραψαν και πάλι την χρήση βαρέων όπλων από τον εχθρό» ανέφερε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Ντονιέτσκ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ 2 φορές με το πυροβολικό, 12 φορές με όλμους, μία φορά από τανκ, μία φορά από οχήματα του πεζικού και τέσσερις φορές από εκτοξευτές χειροβομβίδων και όπλων μικρού διαμετρήματος.

Οι δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν το Ντόνιετσκ, ιδίως το αεροδρόμιο και το Κέντρο Volvo, μαζί με τους οικισμούς της Γκορλόβκα, Σπάρτακ, Ζαμπιτσεβο, Σταρομιχαϊλοβκα και Καλινοβκα.

Η κατάσταση είναι ήρεμη αυτή τη στιγμή, σημείωσε το γραφείου του δημάρχου του Ντονιέτσκ. Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για απώλειες πολιτών ή μελών της αυτοάμυνας.

Η κατάπαυση του πυρός είναι ένα από τα βασικά σημεία των συμφωνιών του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Άλλα σημεία περιλαμβάνουν την απόσυρση βαρέων όπλων, την ανταλλαγή κρατουμένων, τις τοπικές εκλογές στο Ντονμπάς και τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ουκρανία.

Οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν στις 12 Φεβρουαρίου, μετά από διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου «Κουαρτέτου της Νορμανδίας» στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Οι συνομιλίες διήρκεσαν για περίπου 14 ώρες. Ταυτόχρονα, μια συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις αυτοάμυνας των αυτόνομων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ έχουν επανειλημμένως αλληλοκατηγορηθεί για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και άλλων σημείων των συμφωνιών του Μινσκ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.