Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Ουκρανία


Οι τραμπούκοι του «Δεξιού Τομέα»
που τιμούν τους συνεργάτες των ναζί

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο, με προκλητική νομοθεσία, επιβάλλει την ανιστόρητη ταύτιση του σοσιαλισμού με το φασισμό και ποινικοποιεί τη δράση των κομμουνιστών


Με συνοπτικές διαδικασίες στις 9 Απρίλη, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας (προϊόν των εκλογών βίας και νοθείας μετά την απροκάλυπτη επέμβαση ΕΕ και ΗΠΑ, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία) ψήφισε μια σειρά νόμων, που προχωράνε στην απαράδεκτη και ανιστόρητη ταύτιση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό. Η ταύτιση αυτή, βέβαια, είναι επί της ουσίας και η επίσημη γραμμή της ΕΕ που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με αυτήν την αντιδραστική νομοθεσία, διώκεται ποινικά η «δημόσια άρνηση του εγκληματικού χαρακτήρα του κομμουνισμού και του φασισμού, καθώς και η αναπαραγωγή, η μετάδοση και η δημόσια χρήση των συμβόλων τους».

Στόχος η δράση των κομμουνιστών και η ουσιαστική αναγνώριση των φασιστών


Ο ιδρυτής και ηγέτης
του UPA
Στεπάν Μπαντέρα
στην κατοχή...
Βέβαια, σκοπός της νομοθεσίας είναι να εμπεδωθεί η αντικομμουνιστική τρομοκρατία, να ποινικοποιηθεί η δράση των κομμουνιστών και όσων αγωνιστών αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, οι σημερινοί φασίστες, υμνητές των συνεργατών των ναζί που πολέμησαν τον Κόκκινο Στρατό, όπως ο «Δεξιός Τομέας» αναβαθμίζονται, ο αρχηγός τους Ντμίτρο Γιάρος διορίστηκε πρόσφατα σύμβουλος ασφαλείας στο Υπουργείο Αμυνας, ενώ τα ουκρανικά τάγματα SS, όπως και ο λεγόμενος «ουκρανικός αντάρτικος στρατός» (UPA), που δρούσε ενάντια στη Σοβιετική Ενωση, ανακηρύσσονται σε εθνικούς ήρωες.
Η νέα νομοθεσία αναμένεται να επικυρωθεί και από τον αντιδραστικό Πρόεδρο Ποροσένκο, και όταν μπει σε ισχύ προβλέπεται οι «παραβάτες» να διώκονται με ποινές κάθειρξης έως και δέκα χρόνια. Οι απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τη σημαία και τον Υμνο της ΕΣΣΔ και των ναζί, μνημεία, ακόμη και τοπωνύμια, ονόματα δρόμων ή επιχειρήσεων που αναφέρονται στην σοβιετική εποχή. Ηδη το Σάββατο, στο Χάρκοβο, αντιδραστικά στοιχεία, με τη στήριξη των κυβερνητικών αρχών, αφού παρατηρούσαν αμέτοχες, γκρέμισαν άγαλμα του Λένιν.


«Μύηση» κομμουνιστή στα θρησκευτικά μυστήρια
από «αντιολοκληρωτιστές δημοκράτες»
στο Λβιβ της Δ.Ουκρανίας
Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, της πρόσφατης ανάκρισης στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου του Πέτρο Σιμονένκο, για «συμμετοχή σε ποινικά αδικήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την υποστήριξη των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας και δράσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή του συνταγματικού καθεστώτος και ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Επίσης, για την υποτιθέμενη «εκλογή του στο προεδρείο του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας», με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο κόμματα συμμετέχουν στο λεγόμενο ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης - Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων, που συσπειρώνει κόμματα από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Το ίδιο το ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε τη σύλληψη και απαιτεί την απελευθέρωση του Αλεξάντερ Μπόνταρτσουκ, αγωνιστή πρώην μέλους του, που εκδίδει το περιοδικό «Εργατική Τάξη» και διώκεται με το πρόσχημα ότι «παραβιάζει έμμεσα την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας» με την αρθρογραφία του. Το ΚΚ Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα του παράσχει στήριξη και νομική βοήθεια.

Αντιδράσεις από τη Ρωσία


Κόκκινοι στρατιώτες απελευθερώνουν κρατούμενους
από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τους
νέους Ουκρανικούς νόμους, η αναφορά στο γεγονός
αποτελεί προφανώς ...ποινικό αδίκημα!
Η ρωσική κυβέρνηση κατηγόρησε την ουκρανική ηγεσία ότι «ξαναγράφει την Ιστορία» και χρησιμοποιεί «πραγματικά ολοκληρωτικές μεθόδους». Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Το Κίεβο χρησιμοποιεί μεθόδους αληθινά ολοκληρωτικές, οι οποίες επιτίθενται στην ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της συνείδησης, διχάζει την κοινωνία και προωθεί "μια εθνικιστική ιδεολογία"». Επίσης, προστίθεται ότι «παραβιάζει διεθνείς δεσμεύσεις του, "εξυμνώντας" τους μαχητές του αμφιλεγόμενου Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA), ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Κόκκινου Στρατού και είχε συνεργαστεί με τους ναζί πριν στραφεί εναντίον τους».

«Τοποθετώντας στο ίδιο επίπεδο τους φασίστες επιτιθέμενους και τους στρατιώτες οι οποίοι πολέμησαν το φασισμό (...), οι ουκρανικές αρχές προδίδουν εκατομμύρια βετεράνους» και ταυτόχρονα «προσπαθούν να διαγράψουν τη συλλογική μνήμη εκατομμυρίων Ουκρανών», επισημαίνει η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας. Βεβαίως, και η ρώσικη ηγεσία επιχειρεί να καπηλευτεί την ηρωική προσφορά και συμβολή των σοβιετικών λαών στην νίκη ενάντια στο ναζισμό και να «θάψει» κάθε μνήμη της κοινής σοσιαλιστικής πατρίδας, κάθε κατάκτηση που έφερε ο σοσιαλισμός στα λαϊκά στρώματα.
Πηγή: Ριζοσπάστης (η εικονογράφηση και η επεξεργασία του κειμένου είναι δικές μας)

Με τις κραυγές "δολοφόνε" και "φασίστα" υποδέχτηκε τον Ποροσένκο η Οδησσός


Αντιφασίστες διδηλωτές στην Οδησσό στις 10/4/15
Τις κραυγές "δολοφόνε" και "κάτω ο φασισμός" αντιμετώπισε ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο κατά την επίσκεψη του στην Οδησσό στις 10 Απρίλη, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά και ρουμάνικα στρατεύματα κατοχής.

Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στην "πλατεία της δόξας"και το μνημείο του "άγνωστου ναύτη", κρατούσαν αντίγραφα της "σημαίας της νίκης", κόκκινες σημαίες και πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η προεδρική πομπή του Ποροσένκο κατάφερε να φτάσει στο μνημείο με μισή ώρα καθυστέρηση, όπου ήρθε συνοδευόμενος από κρατικούς υπαλλήλους της πόλης και φρουρούμενος από παρακρατικούς "μαϊντάν" με στρατιωτικές στολές, ώστε να καταφέρει να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο.

Μετά την αποχώρηση του Ποροσένκο, οι υποστηρικτές του προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντίγραφο της "σημαίας της νίκης" από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επισόδεια, τα οποία τελικά κατεστάλησαν από την αστυνομία.
Πηγή: Novorossia today

10 σχόλια:

  1. Δεν είναι αυτός ο Μπαντέρα. Λάθος φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λεζάντα λέει Stepan Bandera και η φάτσα του είναι η ίδια με αυτή που βγαίνει σε όλες τις φωτό με την αναζήτηση "Stepan Bandera".
      -Πως δεν είναι αυτός;

      Διαγραφή
  2. Τελικα ο φασισμος στην Ουκρανια ειναι παραδοση. Ισος να φτενε οι σοβιετικοι νταβαριτσ που δεν τον ξεριζωσανε. Και στη βουργαρια εγινε συνεργασια με τους ναζι αλλα μονο με την ηγεσια, ο λαος ειταν απεναντι.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Ο αντιφασισμός είναι επίσης παράδοση για όποιον γνωρίζει την ιστορία της χώρας.
      Στον Β'ΠΠ στην Ουκρανία βρίσκουμε το μαζικότερο αντιφασιστικό αντάρτικο και τον μαζικότερο δωσιλογισμό της Ευρώπης ταυτόχρονα.
      Ήταν πάντα μια βαθειά διαιρεμένη χώρα.

      Διαγραφή
  3. Αυτός είναι ο Ράινχαρντ Γκέλεν επικεφαλής των ναζιστικών μυστικών υπηρεσιών στην κατεχόμενη ανατολική Ευρώπη. Μετά τον πόλεμο έθεσε το δίκτυο του στην υπηρεσία της CIA και αμνηστεύθηκε. Ο Μπαντέρα (που του μοιάζει λίγο) ήταν δίπλα του στη φωτογραφία και από εκεί προέρχεται το επαναλαμβανόμενο σφάλμα. Γκουγκλάρισε για φωτογραφία Γκέλεν και θα σου εμφανιστεί ο υποτιθέμενος "Μπαντέρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο για την φωτογραφία, βρήκα αρκετές παραπομπές με την περιγραφή Μπαντέρα, αλλά βρήκα πράγματι τις ίδιες φωτό και με αναζήτηση για Γκέλεν.

      Το ενδιαφέρον είναι πως στην wikipedia η φωτογραφία υπάρχει τόσο με την περιγραφή Γκέλεν όπως γράφεις ( https://en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Gehlen ), όσο και με αυτή του Μπαντέρα ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stepan_Bandera_in_high-ranking_German_officer_uniform.jpg ).

      Το μυστήριο γίνεται μάλλον μεγαλύτερο από την ομοιότητα των δύο καθηκιών, παρά λύνεται.

      Όπως και να έχει, δεν μπορώ να πω ποιά από τις δύο περιγραφές είναι η σωστή, πολύ περισσότερο που κάποιοι έχουν αρκετούς λόγους να "εξαφανίσουν" τις φωτό (δεν είναι η μόνη) του Μπαντέρα με την γερμανική στολή, που είναι γνωστό πως την φόρεσε.
      Υ.Γ.
      Αν είναι τελικά ο Γκέλεν, τότε ο Μπαντέρα δεν βρίσκεται πουθενά στην φωτογραφία (κοίτα την ολόκληρη επάνω από wiki).
      Υ.Γ.2
      Χρησιμοποίησε αν θες ένα ψευδώνυμο ώστε να μπορούμε να σου απευθήνουμε τον λόγο.

      Διαγραφή
  4. Είμαι εν γνώσει του γεγονότος πως υπάρχει μπέρδεμα των φωτογραφιών των δύο καθαρμάτων στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, λόγω ενασχόλησης μου με το θέμα επί πολλά χρόνια, σε διαβεβαιώνω πως η σωστή φωτογραφία του Ουκρανού ναζιστή είναι αυτή.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0d/SBandera.jpg/220px-SBandera.jpg
    Έχει επίσης ενδιαφέρον να βρεις τις λεπτομέρειες για την εκτέλεση αυτού του κτήνους στο Μόναχο το 1959 από «ειδικό απεσταλμένο».
    Όσο για τον Γκέλεν απελευθερώθηκε από τους Αμερικανούς το 1946, συνεργάστηκε με την CIA κατά της ΕΣΣΔ και το 1956 ο Αντενάουερ τον τοποθέτησε επικεφαλής της Γερμανικής «ΚΥΠ», δηλαδή της BND. Πέθανε το 1979 συνταξιούχος και της BND και της CIA.
    Αν θες ψευδώνυμο, ας είναι το B. Stashynsky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @B. Stashynsky:
      Την φωτό που δίνεις, την γνωρίζω και είναι η πιο κλασσική του Μπαντέρα.
      -Κάποια φωτό του Μπαντέρα με στολή, έχεις όμως;
      Γιατί από ότι βλέπω, κάποιοι προφανώς έχουν εκμεταλλευτει την ομοιότητα με τον Γκέλεν για να μετονομάσουν και τις εν στολή φωτογραφίες του Μπαντέρα (που είναι υπαρκτές).
      Παρότι δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω πως έχεις ασχοληθεί με το θέμα, άκρη -προσωπικά- αδυνατώ να βγάλω ακόμη.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ακόμη και αυτή (https://hvodinali.files.wordpress.com/2014/05/011.jpg) με διαφορετική στολή(!!!!), είναι πολύ διαδεδομένη στο νετ, αλλά δεν κόβω και το χέρι μου πως δεν πρόκειται για φοτοσοπιά

      Διαγραφή
    3. Επίσης έχω βρει την παρακάτω φωτό στην αναζήτηση για "Γκέλεν" (http://historia.org.pl/wp-content/uploads/2014/10/bandera.jpg), που την χρησιμοποιούν και οι σύγχρονοι μας "Μπαντεριστές" (https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlCyYYatE7DdRJXm5EwhZ4qqkfEIu0g77LPphBYCh51-BNqaMm) και που δεν μπορεί να είναι απλή ομοιότητα με αυτή (http://worldwar2database.com/sites/default/files/wwii0217.jpg) που φαίρεται ως φωτό του Γκέλεν....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.