Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ αρνήθηκαν να καταδικάσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Κάλεσμα στους φοιτητές να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να βάλει χέρι στα ταμεία των σχολών τους, απευθύνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Παράλληλα με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ που καταψήφισαν όλοι μαζί την πρόταση της ΠΚΣ να καταδικαστεί η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και να πάρουν απόφαση οι διοικήσεις των σχολών να μην πειθαρχήσουν, να γίνουν συνελεύσεις σε Συλλόγους και Έτη για την ενημέρωση των φοιτητών και να γίνει κινητοποίηση των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων στο υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κάτω τα χέρια από τα ταμεία των σχολών μας! Όλοι στην κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 13.30. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα, τα αποθεματικά, τις καταθέσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλων των δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. Στις 5 Μάη τελειώνουν τα λιγοστά λεφτά που έχουν μείνει στα ταμεία των Ιδρυμάτων! Μετά όλα είναι "στον αέρα"!!!

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα ταμεία των σχολών μας!

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας προτείναμε στα Διοικητικά Συμβούλια:
- Να καταδικαστεί η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και να πάρουν απόφαση οι διοικήσεις των σχολών να μην πειθαρχήσουν.
- Να γίνουν συνελεύσεις σε Συλλόγους και Έτη για την ενημέρωση των φοιτητών.
- Να γίνει κινητοποίηση των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων στο υπουργείο Οικονομικών.
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ καταψήφισαν ΟΛΟΙ μαζί!

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ: Αιώνια πιστοί ενάντια στους φοιτητές:

Φιλοσοφική:"Δεν υπάρχει λόγος να γίνει Γενική Συνέλευση"!!!Πανεπιστήμιο Πειραιά:"Να μη γίνει κινητοποίηση τώρα, αλλά όταν έρθει στη Βουλή". Αλλά πότε; Όταν θα έχουν κάνει «φτερά» τα λεφτά;
Δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Η δικιά τους συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λήστεψε 187 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των ΑΕΙ - ΤΕΙ και τώρα η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρπάζει ό,τι απέμεινε.

ΑΡΕΝ: Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης:

Πολιτικό: "Τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν με τόκο". Όπως επιστράφηκαν και τα προηγούμενα; "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι...". Αν είναι έτσι γιατί τα δεσμεύουν υποχρεωτικά; Αν θέλουν να "βοηθήσουν" τα Πανεπιστήμια γιατί δεν επιστρέφουν τα "κλεμμένα";
Ηλεκτρολόγοι ΕΜΠ: "Τα λεφτά αυτά σώζουν τη χώρα και θα πάνε σε μισθούς - συντάξεις". Γιατί δεν δεσμεύουν τα 500 εκατ. δολάρια που δόθηκαν στο ΝΑΤΟ για πολεμικό εξοπλισμό αντί να βουτάνε τα λεφτά των σχολών μας; Η κυβέρνηση "σώζει τη χώρα" ή τους δανειστές και τους τραπεζίτες; "Σώζει" ή χρεοκοπεί το λαό για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος;;
Μήπως να ξαναφτιάξουν και το "Λογαριασμό αλληλεγγύης για το δημόσιο χρέος" του ΓΑΠ (Γ. Παπανδρέου) και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;;;

ΕΑΑΚ: Κομπάρσοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
 

Ιατρική: "Η κινητοποίηση είναι τουφεκιά στον αέρα". Η δική τους απραξία τι είναι;
Φυσικό: "Είναι διαχειριστικό το αίτημα για απειθαρχία στην απόφαση της κυβέρνησης". Μάλλον το να μην κάνουμε τίποτα είναι πράξη αντίστασης!
Μαθηματικό: "Δεν μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να γίνει πρώτα Γενική Συνέλευση". Σκέτοι γραφειοκράτες. Να αδειάσουν τα ταμεία των ιδρυμάτων και όταν γίνει Γενική Συνέλευση βλέπουμε…
Στη Φιλοσοφική, το Γεωλογικό και αλλού πρότειναν για την ίδια ώρα άλλη κινητοποίηση, σε άλλο μέρος, για άλλο λόγο!

Όλοι μαζί με την στάση τους απέδειξαν ότι δεν τους καίγεται καρφί για τη ληστεία των ιδρυμάτων. Δεν θα περιμένουμε "να πάρουμε την άδειά τους" για να αγωνιστούμε για τις σχολές μας!
Να τους ξηλώνουμε από τα Διοικητικά Συμβούλια! Δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές και τις ανάγκες τους. Δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιους "εκπρόσωπους".
Στις 13 Μάη στήριξε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ».
Πηγή: Rev-now!

5 σχόλια:

  1. Παρεμπιπτόντως με το νέο νόμο ανοίγουν και τα προγράμματα μπάτσελορ μόνο για... μη Έλληνες.
    Αργότερα να φανταστώ θα ακούσουμε πως είναι κρίμα να χάνεται τόσο εισόδημα έξω και με τις ελλείψεις που υπάρχουν καλό θα ήταν να πληρώνουν και οι ντόπιοι φοιτητές. Δε θα είναι μπάτσελορ. Θα είναι συνέπεια του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου για να συνεχίσουν οι σπουδές και τα ερευνητικά προγράμματα.


    Κάτι σαν την ευελφάλεια. Σε απολύω αλλά με το γάντι. Ή σαν την κινητικότητα των γιατρών. Όπου με μια απλή κίνηση κλείνουν κρατικές κλινικές που δούλευαν λεφτά από το λαό και πληθαίνουν οι ιδιωτικές, για να ΞΑΝΑπληρωθεί το αγαθό της υγείας ακόμα ακριβότερα. Είναι μεν υγεία, αλλά όχι και τόσο. Ή σαν τα vouchers-mini jobs-stagε κλπ. Που είναι δουλειές αλλά όχι και τόσο.


    οπότε... αριστερά. Παιδεία - υγεία σε πρώτο πλάνο. Μισθολογικά - εργασία αυτονόητα.


    Μπράβο λοιπόν στα φυντάνια των σχολών αει-τει, που σε ένα μαζικό χώρο που δε θα έχουν ιδιαίτερες συνέπειες αν αντισταθούν, σκύβουν και δίνουν κωλαράκι. ...με το αζημίωτο βέβαια όλα τα πασόκεμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπόρ τουτούρκι:
      Απλώς ευελπιστώντας για το αζημείωτο, θα έλεγα.

      Διαγραφή
    2. Υπονοώ κάποιους συνασπισμένους ή εαακίτες (έτυχε να γνωρίσω συνασπισμένους), που όταν κυριαρχούσαν ΔΑΠ - ΠΑΣΠ μέσα στα ΔΣ, ψήφιζαν και αυτοί αυτά που έπρεπε και τελικά έκαναν (εντελώς τυχαία) ακαδημαϊκή καριέρα. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ. ΠΑΣΟΚ σκέτο. Ξέρουν τι κάνουν από μικρά.

      Θυμήθηκα τώρα και μια εαακίτισσα που κάνει ραδιοφωνική καριέρα. Οχετός.

      Διαγραφή
    3. (σε καθόλου τυχαίο ραδιοφωνικό σταθμό)

      Διαγραφή
  2. Προκλητικοί για άλλη μια φορά οι Συριζαίοι..
    https://www.youtube.com/watch?v=ro7HyWEdCwQ&feature=youtu.be
    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.