Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Γαλλία: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών για «εσωτερικές» και εξωτερικές απειλές

Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 3,8 δισ. ευρώ την τριετία 2016-2019, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, εν μέσω αναφορών για κινδύνους, τόσο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Η Γαλλία αντιμετωπίζει απειλές στο εσωτερικό της και στο εξωτερικό. Η ασφάλεια, η προστασία, η ανεξαρτησία είναι μη διαπραγματεύσιμες αξίες». Με λόγια όπως τα παραπάνω, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπερασπίστηκε, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, την απόφαση της κυβέρνησής του.

Ο Ολάντ εξήγησε μάλιστα ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η ικανότητα του γαλλικού στρατού να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές απειλές, αλλά και να αντεπεξέλθει στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. 

Οι ανακοινώσεις είναι διπλά επικίνδυνες για το γαλλικό λαό. Αφ' ενός γιατί προμηνύουν ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής στο εσωτερικό της χώρας, μηχανισμών που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να στραφούν και κατά του λαϊκού κινήματος όπως έχει αποδείξει η πείρα, αλλά και όπως ρητά προβλέπεται σε μια σειρά ντοκουμέντα της ΕΕ. Επιπλέον, η προετοιμασία για βαθύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στις στρατιωτικές επεμβάσεις όπου Γης επιφυλάσσει νέα δεινά στο λαό, που καλείται να στοιχηθεί πίσω από την «ανάγκη αντιμετώπισης των τζιχαντιστών» και να στηρίξει τα σχέδια των «δικών του» μονοπωλίων απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Αφ' ετέρου, οι αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών ουσιαστικά προαναγγέλλουν νέες μειώσεις σε «δημόσιες δαπάνες», ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» που θα προκύψει στον προϋπολογισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που το Παρίσι προσπαθεί να συγκρατήσει τη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους και ελλείμματός του, με βάση και τις αποφάσεις, αλλά και «συστάσεις» που συνδιαμορφώνονται στις Βρυξέλλες.

Την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας επιβεβαίωσε και η επισήμανση του Ολάντ ότι οι στρατιωτικές περίπολοι που τοποθετήθηκαν σε «ευαίσθητα» σημεία της χώρας, μετά τις επιθέσεις του Γενάρη, θα είναι πλέον μόνιμες. 
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.