Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κοινή Διακήρυξη ΑΚΕΛ και Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για την δημοσιοποίηση Κοινής Δήλωσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας


Από καιρό το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το ΚΚ Τουρκίας, ανταλλάσοντας απόψεις σε διάφορα ζητήματα της διεθνούς μας δραστηριότητας. Έχουμε από κοινού καταλήξει σε κοινές θέσεις σε σειρά ζητημάτων. Θεωρούμε χρήσιμο να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη στις χώρες μας γι΄αυτά.

Θέλουμε να εξάρουμε την τόλμη και την ειλικρίνεια καθώς και τη διεθνιστική αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, που παρά το μικρό του μέγεθος, δεν διστάζει να συγκρούεται με υπέρτερες, πολύ αντιδραστικές καταστάσεις και δυνάμεις στη χώρα του.

Θεωρούμε μεγάλης σημασίας το γεγονός ότι τα δύο κόμματα τοποθετούνται στη βάση αρχών στο Κυπριακό όπως και σε άλλα διεθνή θέματα της περιοχής.

Υπογραμμίζω τη συμφωνία των δύο κομμάτων ως προς την ανάγκη λύσης του Κυπριακού προβλήματος και των βασικών χαρακτηριστικών της λύσης. Ανάμεσα τους η απαλλαγή από την κατοχή, η αποστρατιωτικοποίηση, η κατάργηση μονομερών εγγυητικών δικαιωμάτων, η δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια.

Ακόμη, άξια ειδικής αναφοράς, είναι η καταδίκη των επεκτατικών επιδιώξεων της κυβέρνησης της Τουρκίας όσο αφορά στην οδηγία NAVTEX στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΑΚΕΛ διατυπώνουμε τη θέση ότι οι δύο λαοί, ο Κυπριακός και ο Τουρκικός, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Είναι τα ιδιοτελή συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων, των ιμπεριαλιστικών και εθνικιστικών κύκλων που διαβρώνουν την ανάγκη για φιλία και συνεργασία των λαών. Τα κόμματα μας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση· εκείνη της ειρήνης, της ισότητας της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προόδου.
____________

Κοινή Διακήρυξη ΑΚΕΛ και Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας



Ας υψώσουμε την σημαία του
Προλεταριακού Διεθνισμού!!
Τα δύο κόμματα συζήτησαν τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία και στο Ιράκ, τις στρατιωτικές και άλλες παράνομες επεμβάσεις δυνάμεων του ΝΑΤΟ καθώς και τον αντιδραστικό ρόλο φανατικών, τρομοκρατικών οργανώσεων και τη γενικότερη αστάθεια. Επιπρόσθετα, συζήτησαν την κατάσταση στην Παλαιστίνη και επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη τους με τον Παλαιστινιακό λαό.

Τα δύο κόμματα εξέφρασαν την άποψη ότι τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για μια «νέα Μέση Ανατολή», την αποσταθεροποίηση και την διανομή του φυσικού πλούτου της περιοχής, είναι η βασική αιτία των πολέμων και των συρράξεων. Αυτή τούτη η αποσταθεροποίηση, παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και οδηγεί στη σφαγή των λαών και στην καλλιέργεια του εθνικισμού και του μίσους. Συγκρούεται με τον στόχο της ειρήνης, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, περιλαμβανομένων του Κυπριακού και του Τουρκικού λαού. Τα κόμματα μας, αγωνίζονται για το δικαίωμα των λαών στην κυριαρχία, την ελευθερία και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Τα δύο κόμματα αντιτίθενται στην στρατιωτικοποίηση της Μεσογείου, απαιτούν μια Μεσόγειο ελεύθερη από στρατεύματα και πυρηνικά όπλα, με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία κάθε κράτους. Καλωσορίζουν τη δράση των φιλειρηνικών κινημάτων σε Κύπρο και Τουρκία καθώς και την σημαντική δράση των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών ταξικών συνδικάτων τα οποία αναπτύσσουν τη δράση τους σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Τα δύο κόμματα συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα. Θεωρούν ότι το αδιέξοδο στις συνομιλίες είναι επιβλαβές. Επιπρόσθετα, εκτιμούν ότι οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκικής κυβέρνησης ειδικά όσον αφορά στην οδηγία NAVTEX εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα της νέο-οθωμανικής επεκτατικής της πολιτικής. Τα δύο κόμματα καταδικάζουν τον συνεχιζόμενο εποικισμό ο οποίος είναι επιβλαβής τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

Τα δύο κόμματα θεωρούν ότι η λύση του Κυπριακού προβλήματος είναι επείγουσα. Μια λύση δια μέσω των συνομιλιών που θα καταλήξουν σε συμφωνία για μια Κύπρο ελεύθερη χωρίς κατοχή, αποστρατιωτικοποιημένη, χωρίς εγγυητικά επεμβατικά δικαιώματα, μια Κύπρο επανενωμένη στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά υπό τον ΟΗΕ ψηφίσματα.
Πηγή: Αγκάρρα

6 σχόλια:

  1. Trash αυτό το κόμμα είναι το TKP μετά την διάσπαση?

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      -Δεν έχω ιδέα!
      Και εγώ αυτό το σύμβολο πρώτη φορά το βλέπω.
      Ίσως γνωρίζουν κάτι περισσότερο τα παιδιά από το Αγγάρρα...

      Διαγραφή
    2. Πάντως από ότι ξέρω πρέπει να είναι αυτό που λέει ο Decadent.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_(Turkey,_2014)

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Σύντροφοι, αν δεν σφάλω, πρόκειται για τον κομματικό φορέα "Κομμουνιστικό Κόμμα", με χρήση των αρχικών "ΚP". Φαίνεται πως με αυτόν το φορέα αναπτύσσει συνεργασία το ΚΚΕ. Δε θυμάμαι, ακριβώς, από ποια πηγή το παρατήρησα - πιθανότατα από από το portal. Λ.χ., μεταξύ των επικεφαλής είναι και ο Κ. Οκουγιάν. Έχει αποφασισθεί η συμμετοχή του και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Για τον άλλο πολιτικό φορέα που σχηματίσθηκε δε γνωρίζω κάτι σχετικό.

    K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @K.:
      Ναι, τώρα είδα και το λινκ που δίνει ο Κώστας παραπάνω.
      Αυτό είναι.

      Διαγραφή
  3. Στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων φαίνεται πως αυτό είναι το ΚΚ Τουρκίας που συμμετέχει.

    http://initiative-cwpe.org/en/participating-parties/

    Σεβέκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.