Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Κοινή ανακοίνωση των ΚΚ Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μάλτας, για τις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ για τους μετανάστες

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τα Κομμουνιστικά Κόμματα από 4 ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλουν την πολιτική τής ΕΕ, και καταδεικνύουν τις αιτίες του προβλήματος, καθώς και την κατεύθυνση της πάλης των κομμουνιστών σ' ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα. Η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όχι στις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ για τους μετανάστες

Το ΚΚ Ελλάδας, το ΚΚ Ιταλίας, το ΚΚ Λαών Ισπανίας και το ΚΚ Μάλτας, μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες των χωρών μας, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η συνεχιζόμενη τραγωδία έχει "ονοματεπώνυμο". Είναι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής. Η τραγωδία αυτή έχει τη "ρίζα" της στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται η φτώχεια, η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση της εργατικής τάξης, των λαών, από τα αντιδραστικά καθεστώτα, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που προκαλούν ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι που διεξάχθηκαν σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Μάλι και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, έχουν σοβαρή επίδραση στους λαούς αυτών των χωρών, που αναγκάζονται να βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, και ξεσπιτώνονται περιπλανώμενοι σε άλλες περιοχές.
Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων, δεν λύνεται χωρίς την αντιμετώπιση των αιτιών που τα δημιουργούν. Οι "φράχτες", η Frontex, και τα άλλα μέτρα καταστολής, το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Οι κυβερνήσεις του λεγόμενου "Νότου" της Ευρώπης, "δεξιές" κι "αριστερές", έχουν τεράστια ευθύνη γιατί συμμετέχουν σ' αυτό το έγκλημα, συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις εδώ και τώρα να εξασφαλίσουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν.

Επιπλέον, τονίζουμε πως το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξέχωρα από τις αιτίες που το προκαλούν. Απαιτείται να δυναμώσει η πάλη των λαών μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στο ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.