Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Nατάλια Ποκλόνσκαγια: Η γενική εισαγγελέας της Κριμαίας μιλά για το Μαϊντάν, το δημοψήφισμα και τις κυρώσεις

Ната́лья Влади́мировна Покло́нская
Ανήμερα της επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας στην Ρωσία, η Γενική Εισαγγελέας της Κριμαίας Νατάλια Ποκλόνσκαγια μίλησε για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ουκρανία: Από τις αιματηρές ταραχές στο Μαϊντάν, στην εγκληματική σιωπή, το ιστορικό δημοψήφισμα και τις δυτικές κυρώσεις. Στη συνέντευξή της στα τηλεοπτικά κανάλια NTV και Zvezda η 35χρονη νομικός δηλώνει χαρούμενη και περήφανη που το όνομά της περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ – ΕΕ. Η RBTH εξασφάλισε και σας παρουσιάζει μερικά αποσπάματα από τη συνέντευξη:

Για το Μαϊντάν: «Τη χώρα την κατέλαβαν οι φασίστες»

Την χώρα απλά κατέλαβαν οι φασίστες. Και να υπηρετεί τους φασίστες, που σκότωσαν τους βετεράνους μας, τους ήρωές μας, τους στρατιώτες μας, δεν έχει δικαίωμα όχι μόνο ένας αξιωματικός, αλλά ούτε ένας απλός άνθρωπος δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα.

Όλα αυτά συνέβησαν κάτω από τα παράθυρά μου, και τα είδα όλα. Σαν τρελοί οι άνθρωποι κροτούσαν τα τυμπάνα τους, άναβαν αυτές τις κακότυχες φωτιές. Σαν διάολοι σηκώθηκαν απ΄τις στάχτες και χόρευαν εκεί τους άγριους χορούς τους. Αλλιώς δεν μπορώ να το περιγράψω.
Το υφιστάμενο προσωπικό του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, το οποίο έπρεπε να επιβλέπει την τήρηση του νόμου, περίμενε αυτή τη στιγμή ανατροπής της κυβέρνησης. Μπερδευόμενοι με τη σκέψη, ότι η Ευρώπη θα τους βοηθήσει. Η ανεξάρτητη Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ενωση - καλό ξεκίνημα στη νέα ζωή!

Για την μετακόμιση στην Κριμαία: «Ημουν αηδιασμένη, δεν μπορούσα να σιωπήσω»

Έχω ήδη αποφασίσει ότι θα απολυθώ. Δεν θα δουλεύω εκεί. Ήμουν τόσο αηδιασμένη, ένιωθα τόσο προσβεβλημένη! Όταν ήμουν 100% σίγουρη ότι είχα δίκιο, και οι φίλοι μου έλεγαν «μη λες, ξέρουμε ότι έχεις δίκιο, αλλά να είσαι σιωπηλή. Μη λες τίποτα, είναι καλύτερα να περιμένουμε». Αλλά δεν πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Είναι επίσης ένα έγκλημα. [...] Πολλοί άνθρωποι έλαβαν στο τέλος καλές θέσεις και ένιωσαν καλά. Δεν ξέρω, τι νιώθουν τώρα. Ίσως τη νύχτα τους τύπτει η συνείδηση.

Για το δημοψήφισμα: «Ποιός μπορεί να μην ακούσει το λαό;»  

Έχει άραγε ο λαός το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης; Φυσικά, έχει, αυτό υπάρχει μεταξύ άλλων και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πρώτα απ΄όλα! Ποιος μπορεί να στερήσει σε ανθρώπους αυτό το δικαίωμα; Κανείς δεν μπορεί να στερήσει. Έτσι, θα πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του λαού στην αυτοδιάθεση.

Για τις κυρώσεις: «με τιμά η μαύρη λίστα!»  

Είμαι ακόμη χαρούμενη που έχω μπει στον κατάλογο αυτών των κυρώσεων. Έτσι, βλέπουν την ενεργή θέση μου. Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν εκεί. Κάπως ούτε δεν ενδιαφέρομαι. Επειδή δεν σκοπεύω να πάω στο εξωτερικό, δεν το χρειάζομαι. Έχει πολλή δουλειά εδώ, και πολλές υπέροχες θέσεις για διακοπές. Καλύτερα να έρθουν σε εμάς!
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.