Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

"Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚKE"...

Αν ο λαός ήθελε ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ, τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, δίνοντας απάντηση στα κυβερνητικά στελέχη που κάνουν λόγο για ρήξη με τους εταίρους.

Μετά από τα λεγόμενα των Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αναφέρθηκαν σε ρήξη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αντίθετη θέση. «Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές» είπε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Πηγή: iefimerida
Update:
H "δεξιά" εκδοχή του παραπάνω:

5 σχόλια:

  1. Σεχτάρ ο Τρομερός28 Μαρτίου 2015 στις 9:45 μ.μ.

    Σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τώρα, βέβαια, ο ίδιος (και βασικά οι ψηφοφόροι του) ας εξηγήσει, πως μπορεί να γίνει "διαπραγμάτευση" και μάλιστα ...."σκληρή"(!), χωρίς την εναλλακτική της ρήξης, δηλαδή του ΚΚΕ.
    Τι μπορεί να διαπραγματευτεί το αγκιστρωμένο ψάρι;
    ;.....!......;.....!.....
    Αλλά, πάλι, δεν μπορεί τόσοι πολλοί να είναι γαντζωμένοι σε τέτοια μπαρούφα-ανοησία. Κάτι άλλο θα εννοούν.
    Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ καλά από την (κοινή) μεταγλώσσα των ποικίλων καιροσκόπων.

    Πάμε, λοιπόν:
    Το πιθανότερο είναι πως λέγοντας "διαπραγμάτευση" εννοούν καιροσκοπικά παιχνίδια ισορροπιών μεταξύ των λύκων της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας.
    Μια τέτοια στρατηγική έχει δύο προϋποθέσεις:
    1. Ενα αρραγές εσωτερικό μέτωπο προσανατολισμένο σε αυτή τη στρατηγική.
    2. Εναν σοβαρό βαθμό αποδιοργάνωσης των ιμπεριαλιστών, με έντονες αντιθέσεις, που μπορείς να εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.

    Εδώ εγείρεται ήδη το ερώτημα, που κανονικά θα έπρεπε να έχει προηγηθεί: Ποιό είναι το ταξικό υποκείμενο, που διεκδικεί ό,τι μπορεί, για την πάρτη του, με αυτή τη στρατηγική;
    Προφανώς πρόκειται για κάποια ομάδα ντόπιων κεφαλαιοκρατών η και το σύνολο της ντόπιας αστικής τάξης, πάντως όχι για την εργατική τάξη και τον Λαό της Ελλάδας, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί.
    Σε αυτή τη βάση, και γι αυτή την τάξη, έχει νόημα και ρεαλισμό αυτή η στρατηγική;
    Ως προς το (1) μπορούμε να πούμε πως αυτή η προϋπόθεση σε σημαντικό βαθμό υπάρχει. Πράγματι αυτή η πολιτική συγκεντρώνει περίπου, με διάφορους βαθμούς πεποίθησης, την επιδοκιμασία του ~95% του ελληνικού Λαού και του ~100% της ντόπιας αστικής τάξης.
    Ως προς την δεύτερη (2) προϋπόθεση δεν μπορώ να αποφανθώ με βεβαιότητα γιατί δεν κατέχω βαθειά τα της διεθνούς πολιτικής. Βλέπω πολέμους, άρα υπάρχουν έντονες αντιθέσεις, όμως πόσο μπορεί να ξανοιχτεί η ελληνική αστική τάξη χωρίς τον κίνδυνο να έχει την τύχη άλλων, που το αποπειράθηκαν; Και άραγε, έχει, (ξαναγυρνώντας στο προκαταρκτικό ερώτημα) τους απαιτούμενους βαθμούς αυτονομίας, να σηκώνει δικές της παντιέρες, έστω και για τυχοδιωκτικές ενέργειες;
    Νομίζω, πως όλη η πολιτική πάλη, που εξελίσσεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και δώθε, που τέθηκε σε αμφισβήτηση η πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου με τα γνωστά αποτελέσματα, ψηλαφεί την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, και κωδικοποιείται με την έκφραση "διαπραγμάτευση".
    Και δυστυχώς ο ελληνικός Λαός σκέφτεται με τους όρους της αστικής του τάξης.
    Κακό του κεφαλιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Για τον βαθμό αποδοχής της μπαρούφας από τον ελληνικό λαό αρχίζω και αμφιβάλω κάπως.
      Παρά τα όσα λένε τα γκάλοπ, βλέπω ανθρώπους στις εξορμήσεις που κάνουμε να τα λένε πολύ διαφορετικά. Και εννοώ πολύ μεγάλο ποσοστό για να είναι τυχαίο.
      Είδομεν....

      Διαγραφή
  2. Σεχτάρ ο Τρομερός,κακό του κεφαλιού μας,να λες,εκτός κ αν τον υποκειμενικό παράγοντα τον αφήνεις να αρμενίζει στη τύχη του κ όπου βγει..αυτό το λαό έχουμε,με αυτόν θα πρέπει να να κάνουμε δουλειά....καλημέρα σύντροφοι,έχει πολύ κόπο ακόμα μέχρι να περάσουμε απ το βασίλειο της αναγκαιότητας σε αυτό της ελευθερίας,κ πολλοί από μας πιθανά να μην αντέξουν,αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος29 Μαρτίου 2015 - 9:12 π.μ.:
      Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν γίνεται δεκτός στο μπλογκ.

      Διαγραφή
  3. 9.12 Κατι εχεις μπερδεψεις. Κακο του Κεφαλιου του λαου που στηριζει κατα 95% καπιταλισμο με διαφορους τροπους και νομιζει οτι θα μπορεσει να ζησει καλυτερα.Οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στην Αστικη Ταξη ασπρη μερα δεν υπαρχει. Ανθρωπινος Καπιταλισμος δεν υπαρχει.Εκτος αν ξερεις καμμια χωρα που να εγινε αυτο ειμαι ολος αυτια να το ακουσω Περιμενω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.