Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ζητούν αποκατάσταση της μνήμης και του έργου του μεγάλου Ι.Β.Στάλιν

Εκατοντάδες κομμουνιστές, πιστοί στον Ιωσήφ Στάλιν έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αναβίωσης της μνήμης του ρώσου ηγέτη ενόψει της 70ης επετείου της Ημέρας της Νίκης της Σοβιετικής Ενωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Οι προτάσεις εγκατάστασης μνημείων, αγαλμάτων, προτομών και αναμνηστικών πλάκων καθώς και η αίτηση μετονομασίας οδών πληθαίνουν σε δεκάδες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι περιφερειακές αρχές γενικά αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, αλλά σε ορισμένες περιοχές η άδεια έχει ήδη δοθεί. Στην προεδρική διοίκηση δηλώνουν ότι οι αποφάσεις αυτές εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των περιφερειών. Από την πλευρά τους οι "υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" πιστεύουν ότι «ορισμένες περιφερειακές αρχές βλέπουν την αλλαγή της ατμόσφαιρας στην κοινωνία και την τροφοδοτούν».

Μια αναμνηστική πλάκα για τον Στάλιν θα τοποθετηθεί στο Ουσσουρίσκ (Πριμόρσκι Κράι της ρωσικής Άπω Ανατολής) με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου των βετεράνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kommersant ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν μνημείο του Στάλιν και στο Οριόλ.
Στην περιοχή Κρασνογιάρσκ υπεγράφη έκκληση προς τον δήμαρχο Βίκτορ Τολοκόνσκι με την αίτηση να διατεθεί χώρος για την εγκατάσταση της προτομής του Στάλιν για την 70η επέτειο της Νίκης όχι μόνο από το κομμουνιστικό κόμμα αλλά και από τους εκπροσώπους του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία». Η προτομή ήδη δημιουργήθηκε «από τα χρήματα του λαού». Κομμουνιστές του Νίζνι Νόβγκοροντ και της Μαχατσκαλά έκαναν έκκληση προς τους διοικητές και τους δημάρχους των πρωτευουσών για την εγκατάσταση μνημείου προς τιμήν του Στάλιν, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση.

Στην προεδρική διοίκηση δηλώνουν ότι δεν επηρεάζουν την αυξανόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προσωπικότητα του Ιωσήφ Στάλιν στις περιφέρειες της Ρωσίας.

Κατά καιρούς τα κέντρα δημοσκόπησης και σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης διεξάγουν έρευνες σχετικά με τη στάση των Ρώσων πολιτών απέναντι στον Στάλιν: Το 2013, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε στο VTsIOMu ότι ο Στάλιν έκανε εξίσου καλές και κακές πράξεις. Σε δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου ερευνών Levada τον Ιανουάριο του 2015 τέθηκε η ερώτηση: «Ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο ρόλος του Στάλιν στη ζωή της χώρας μας;» Το 52% των ερωτηθέντων εξέφρασαν θετική στάση απέναντι στον Στάλιν, ενώ το 30% εξέφρασε αρνητική άποψη.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία *(ο τιτλος δικός μας)


Υ.Γ.
"Δεν υπάρχουν κάστρα άπαρτα για τους Μπολσεβίκους"! (Ι.Β. Στάλιν)

7 σχόλια:

  1. Φασίστες και οπορτούνια ακούστε το καλά/
    η (εργατιά) μάνα του Στάλιν είναι έγκυος ξανά!/

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επιμείνω σε μια απόψη που εξέφρασα και παλιά. Μακάρι όλα αυτά να οδηγήσουν στην επάνοδο του κομμουνισμού και όχι στην τόνωση του εθνικιστικού αισθήματος, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν στον καπιταλιστικό πόλεμο που έρχεται.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Παρά το γεγονός πως οι απανταχού εθνικιστές είναι "ψεκασμένοι", δεν νομίζεις πως είναι λιγο ζόρικο να χρησιμοποιηθεί ένας Γεωργιανός επαναστάτης από τους Ρώσους εθνικιστές;

      Διαγραφή
  3. TRASH. Συντροφε υποβαλω ταπεινα τα Σεβη μου στον μεγαλο Γεωργιανο και σε εσενα για την Αναρτηση 62 χρονια μετα τον θανατο του και το αισχος της Αποσταλινοποιησης η μνημη του ειναι ζωντανη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σαι καλά σ/φε TRASH για την ωραία είδηση!
    -Ο Στάλιν, ζει, και σπέρνει εφιάλτες, σε οπορτουνιστές και αντεπαναστάτες!!!-
    ;)

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στάλινγκραντ ξανά. Σο σιμπ-λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Ρωσία: Υπογραφές για τη μετονομασία του Βόλγκογκραντ πάλι σε Στάλινγκραντ
      http://www.zougla.gr/kosmos/article/rosia-ipografes-gia-tin-metonomasia-tou-volgogrant-pali-se-staligrant

      -Θέλουν και πάλι το Βόλγκογκραντ να μετονομαστεί σε Στάλινγκραντ
      http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6465.html

      -Βολγκογκράντ: Θα ονομάζεται Στάλινγκραντ για έξι ημέρες το χρόνο
      http://gr.rbth.com/society/2013/03/02/bolgkogkrant_tha_onomazetai_stalingkrant_gia_eksi_imere_to_xrono_20299.html

      -Το Βόλγκογκραντ να λέγεται πάλι Στάλινγκραντ ζητά ο ρώσος αντιπρόεδρος
      http://www.onalert.gr/stories/volgogrand-na-legetai-pali-stalngrad/34902

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.