Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία

Τη λίστα με τις "μεταρρυθμίσεις" που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους "θεσμούς", αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων σε τέσσερις τομείς με την Αθήνα να περιμένει ότι θα κλείσει τη συμφωνία με το Brussels Group το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα γιατί κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό άμεσα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα «θα φέρουν 3 δισ. ευρώ» στα κρατικά Ταμεία, κάτι που «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιτύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι γερμανικά δημοσιεύματα, όπως αυτός της FAZ, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμη λίστα, αν και αυτό διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές.

Κατά τον απεσταλμένο του Bloomberg στην Αθήνα Marcus Bensasson, οι δεσμεύσεις της Ελλάδας που περιλαμβάνονται στη λίστα καλύπτουν τέσσερις τομείς:

1. Δημοσιονομικές Μεταρρυθμίσεις

Ρε τι μου θυμίζει...
Το πρακτορείο αναφέρει ότι στη λίστα περιλαμβάνονται:
  • ο εξορθολογισμός των πωλήσεων με τους φορολογικούς συντελεστές, με προοπτική τη μείωση των εξαιρέσεων,
  • η εφαρμογή μιας συνολικής αναθεώρησης των κρατικών δαπανών σε όλους τους τομείς,
  • η χάραξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών,
  • η αναμόρφωση των δαπανών για την υγεία,
  • η αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων,
  • η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και
  • η καταπολέμηση της διαφθοράς, στην οποία περιλαμβάνονται οι καμουφλαρισμένοι φοροελεγκτές, όπως τουρίστες, φοιτητές κλπ
2. Δημοσιονομική Σταθερότητα

Η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να τακτοποίηση το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων «με τρόπο που να λαμβάνει πλήρως υπόψη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». «Το νομοσχέδιο που για την προστασία της α' κατοικίας κατατίθεται εντός της εβδομάδας κέντρισε την προσοχή της ΕΚΤ» αναφέρει το Blomberg το οποίο επισημαίνει και την κυβερνητική επιλογή να περάσει τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, χωρίς πρώτα να το έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς.

3. Πολιτικές Ανάπτυξης 

Στις ελληνικές δεσμεύσεις περιλαμβάνονται επίσης:
  • άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό
  • μείωση της γραφειο-κρατίας για τις επιχειρήσεις
  • οριστικοποίηση ενός κτηματολογίου
  • μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και
  • άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
Επίσης, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί, αναφέρει το πρακτορείο, να μην ματαιώσει τις η συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις.

Πάντως, όπως αναφέρει ο Bensasson, οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις μπορεί να αποτελέσουν ένα σημείο «ανάφλεξης».

4. Ανθρωπιστική Κρίση

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτέλεσε «στοιχείο-κλειδί με το οποίο κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου» επισημαίνει το πρακτορείο. Σύμφωνα με το Bloomberg τα εργαλεία για την αντιμετώπισή της περιλαμβάνουν την επιδότηση:
  • της ηλεκτρικής ενέργειας
  • της σίτισης και
  • ενοικίου
Και πάλι επισημαίνεται από τον απεσταλμένο του Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς την έγκριση των δανειστών.
Πηγή: Ημερησία

13 σχόλια:

  1. Δηλαδη απο οτι καταλαβα χτιζουμε Σοσιαλισμο με τους Καπιταλιστες στην Εξουσια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ή χτίζουμε τον καπιταλισμό με την "αριστερά" στην κυβέρνηση.
      Όπως θες πάρτο....

      Διαγραφή
  2. TRASH. Αρησταιρει δηλαδη απο οτι εχω καταλαβει ειναι και οι Καμμενος Νικολοπουλος και η Μακρη. Σκεψου μονο οτι ο Δραγασακης για 4 ψηφους θα ητανε Γ.Γ του ΚΚΕ. Καταπληκτικο δεν ειναι πως σου φαινεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      έβαλε ο ...Λένιν το χέρι του

      Διαγραφή
    2. άλλοι βάλαν κ χέρι κ πλάτη σύντροφοι....δυστυχώς,δεν τα πρόλαβαν όλα,μιας κ κείνη η μετακόμιση που οι σημερινοί κυβερνώντες κάναν μια νύχτα απ τη "Μπουμπουλίνας",έγινε στα μουλωχτά..... Α.Κ

      Διαγραφή
    3. @ Α.Κ:
      "δυστυχώς,δεν τα πρόλαβαν όλα,";

      Διαγραφή
  3. TRASH. Σωστο. Και ο Μουστακιας. Οσες φορες φερνω στην μνημη μου τα γεγονοτα μου φαινεται απιστευτο με τα ματια του σημερα. Ζαχαριαδης και ΔΣΕ τους καταστρεψανε.Πολυ γερες παρακαταθηκες. Αυριο ειναι και η Επετειος του Μπελογιαννη. Αλλο ενα Οπορτουνιστικο εγκλημα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.03 Εγω τα εχω ζησει συντροφε. και το δανειο της ΕΑΡ για την Κουμουνδουρου Και τα χρεη της Εφημεριδας ΠΡΩΤΗΣ το 1986. Οταν ανοιξαμε τα γραφεια του κομματος το 1991 στην περιοχη μου λες και ειχανε περασει ακριδες. Την εχω ζησει ολη την δεκαετια του 80 που να παρει ο διαολος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το κτηματολόγιο έχει ενδιαφέρον. από τα λίγα που έχω διαβάσει θα έχει επιπτώσεις στην εκκλησιαστική περιουσία, ίσως. ξέρει κάποιος περισσότερα;
    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      To κτηματολόγιο έχει μπει μπροστά εδώ και χρόνια και κανονικά θε έπρεπε να έχει τελειώσει ήδη, καθώς από ότι γνωρίζω πρέπει να είμαστε η μοναδική πολιτισμένη χώρα που δεν διαθέτει.
      Και αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, δεν θα μπορεί πράγματι, να διεκδικεί δημόσιες (και ιδιωτικές) εκτάσεις η εκκλησσία επικαλούμενη φιρμάνια του ...Μωάμεθ του Πορθητή!
      Αν θέλεις την γνώμη μου, για αυτό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και ποτέ κιόλας.

      Διαγραφή
    2. @ΑΧΠ:
      Ένα δεύτερο πρόβλημα με το κτηματολόγιο είναι πως οι λεγόμενες "εθνικές γαίες" έχουν ήδη μπει ενέχυρο για τα δάνεια που πήρε το νεαρό ελληνικό κράτος (και ουδέποτε ξεχρέωσε) πριν την ολοκλήρωση ακόμη της επανάστασης του 1821. Οπότε και κανείς δεν ήθελε να τις προσδιορίσει με ακρίβεια.
      Δεν γνωρίζω τι έχει απογίνει με το ζήτημα αυτό.

      Διαγραφή
    3. ναι συμφωνώ. Και ειδικά γα την καθυστέρηση της δημιουργίας κτηματολογίου, πολύς κόσμος πιστεύει ότι οφείλεται σε ανικανότητα και όχι σε συγκρουόμενα συμφέροντα ...

      Η Αρβελέρ αναφέρει αυτό το περιστατικό:

      Μια μέρα έτρωγα με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και του λέω “ακούστε Μακαριότατε, είναι ευκαιρία να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος”. Με ρωτάει “γιατί το λέτε αυτό;”. Απαντώ “το λέω γιατί έχετε σχεδόν το 1/3 της Ελλάδας ως περιουσία χωρίς να πληρώνετε όλους τους φόρους που χρειάζονται και επιπλέον παίρνετε από το κράτος τους μισθούς, παρόλες τις κηδείες και τα ευχέλαια. Αν φύγετε τώρα θα μπορείτε να πείτε στο κράτος: αυτά είναι δικά μου. Να τα πάρετε και ας χάσετε τις πέντε πεντάρες του μισθολογίου. Αν περιμένετε, όταν θα γίνει το κτηματολόγιο, δεν έχετε χαρτώα δικαιώματα. Θα γίνουν εξελειμματικές στάσεις”. Εξελειμματικές στάσεις στο Βυζάντιο ήταν αυτές οι περιουσίες οι οποίες δεν είχαν χαρτώα δικαιώματα και κληρονόμους και τις έπαιρνε το κράτος. Μου απαντάει ο Χριστόδουλος “για αυτό δεν θα γίνει ποτέ κτηματολόγιο”.

      (σε συνεντεύξη εδώ http://maga.gr/2012/10/18/h-eleni-glikatzi-arveler-milise-sto-maga-gr/ )

      ΑΧΠ

      Διαγραφή
  6. TRASH Και να ητανε μονο Φιρμανια του Πορθητη καλα θα ητανε Μιλανε και για Χρυσοβουλα πολυ πιο πισω ακομα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.