Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βραζιλία: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της Ρούσεφ οργάνωσε η κεντροδεξιά αντιπολίτευση

Από τις διαδηλώσεις κατά της Ρούσεφ
Πάνω από 1 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι συμμετείχαν την Κυριακή στις κινητοποιήσεις στο Σάο Πάολο και σε άλλες πόλεις, για να απαιτήσουν την αποπομπή της κεντροαριστερής προέδρου της χώρας, ανακοίνωσε η αστυνομία της οικονομικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας.

Στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στη Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία επανεξελέγη στα τέλη του 2014, συμμετείχαν περίπου 1,5 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ένας αριθμός συγκρίσιμος με τον όγκο των κινητοποιήσεων που είχαν καταγραφεί τον Ιούνη του 2013.

Οι διαδηλωτές, κυρίως υποστηρικτές της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν την επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας, τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, τα φαινόμενα διαφθοράς κι αξίωσαν να αποπεμφθεί η Ρούσεφ.

Η πρόεδρος Ρούσεφ είναι αντιμέτωπη με το τέλμα της οικονομίας για πέμπτη χρονιά και το σκάνδαλο στην κρατική επιχείρηση του κλάδου της ενέργειας, της «Petrobras». Οι προοπτικές της οικονομίας της Βραζιλίας είναι δυσμενείς και πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα καταγράψει ύφεση φέτος. Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο δεκαετίας, ενώ το ρεάλ, το βραζιλιάνικο νόμισμα, έχει χάσει πάνω από 22% της αξίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου φέτος.

Πηγή: 902
Και ένα σχόλιο για την διαχρονική σοσιαλδημοκρατία, από παλιότερη ανάρτηση στο Lenin reloaded, που μου ήρθε αμέσως στο μυαλό διαβάζοντας για τις παραπάνω εξελίξεις στην Βραζιλία:
"...Μύθος και υποσχέσεις προς τα κάτω και προς τα πάνω: προς εργάτες και μισοκατεστραμμένους μικροαστούς οτι θα τους λυτρώσουν απο τη διαφθορά αστών πολιτικών και προς τους αστούς οτι θα κυβερνήσουν καλύτερα απ' τους καθαρόαιμους εκπροσώπους των (κι αν τελικά κυβερνήσουν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αστών με μεγαλύτερο ζήλο απο δαύτους).
Το οτι ποτέ, δεν κυβερνούν καλύτερα απ' τους αστούς είναι και ο λόγος για τον οποίο επιστρέφουν οι αστοί, σαν θρίαμβος του ορθολογισμού εναντίον της μαζικής ψύχωσης..."

2 σχόλια:

  1. Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βρουν... κανα νέο επαναστατικό υποκείμενο; OEO!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κώστας:
    Έχουν βρει ήδη:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ομπάμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ..."συριακή αντιπολίτευση" (τους τζιχαντιστές δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.