Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το καινούριο κοσκινάκι του ΝΑΡ

Το καινούριο κοσκινάκι του ΝΑΡ είναι η επίθεση προς το ΚΚΕ πως τάχα δεν επιθυμεί την έξοδο από την ΕΕ.

Αρκούντως εξωφρενικό και αρκούντως ΝΑΡίτικα κουτοπόνηρο, αφού το ΚΚΕ ήταν ενάντια στην ΕΕ από τότε που αυτή ονομάζονταν «Ένωση Άνθρακα-Χάλυβα» και το ίδιο το ΚΚΕ ήταν ακόμη ...παράνομο!

Στα μάτια του ΝΑΡίτη όμως, εφόσον το ΚΚΕ συνδέει την έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με την λαϊκή εξουσία, είναι το ίδιο με το να μην θέλει την έξοδο από την ΕΕ, για τον απλό λόγο πως ...το ίδιο το ΝΑΡ δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για λαϊκή εξουσία και σοσιαλισμό.
Στα πλαίσια της παραπάνω επίθεσης κινείται (αν και αρκετά ραφιναρισμένα είναι η αλήθεια) και το παρακάτω κείμενο του «Πριν» με τίτλο «ΚΚΕ: “Ο κόσμος έχει ψηφίσει την παραμονή …”» που θα σχολιάσουμε στην συνέχεια.

Το κείμενο αυτό είναι εμβληματικό και όχι μόνο για παντελώς αυθαίρετους συλλογισμούς σε σχέση με το ΚΚΕ, αλλά και για τον τρόπο σκέψης του ΝΑΡ.

Αρχικά λοιπόν σχολιάζεται ο ΓΓ του ΚΚΕ που δεν λέει τίποτε παραπάνω από το αυτονόητο. Πως η κυβέρνηση ψηφίστηκε μόλις δύο μήνες πριν έχοντας δώσει τις πιο ρητές διαβεβαιώσεις για την παραμονή της χώρας σε ΕΕ-€ (και φυσικά και στο ΝΑΤΟ).

Και για να χοντρύνουμε και ακόμη περισσότερο εμείς, θα σημειώσουμε πως οι ευρωενωσιακές δυνάμεις προτιμήθηκαν αθροιστικά από το 94% περίπου των ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις δύο μήνες πριν. Δεν ξέρω αν ο κύριος Μαυροειδής θεωρεί το 94% των ελλήνων βλαμένους που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, εμείς πάντως καμμία τέτοια εντύπωση δεν έχουμε.

Και πραγματικά θα πρέπει να μας εξηγήσουν από το ΝΑΡ τι τους κάνει να πιστεύουν πως ένα δημοψήφισμα θα άλλαζε την αντίληψη όλων αυτών των ανθρώπων για την φύση της ΕΕ και μάλιστα με δεδομένο τον προπαγανδιστικό βομβαρδισμό που θα προηγούνταν ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Και πρέπει εν συνεχεία να βρουν και μια πειστική απάντηση στο πόσο θα προήγαγε την αντι-ΕΕ πάλη ένα δημοψήφισμα με αποτέλεσμα ένα 90+% π.χ. υπέρ της παραμονής στην λυκοσυμμαχία. Γιατί η λογική λέει πως κάθε κριτική στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ θα χαντακώνονταν και με την ... «λαϊκή» βούλα. Αυτά για το ποιού η πολιτική αβαντάρει τελικά στην ουσία την ΕΕ.

Προκειμένου να τα μπαλώσει όπως-όπως βέβαια, μας λέει και κάτι άλλο ο Μαυροειδής:
«...Ο κόσμος δεν διάλεξε το ΣΥΡΙΖΑ, για να του εξασφαλίσει ότι θα μείνει στο ευρώ. Αν ήταν έτσι θα διάλεγε τη ΝΔ και τους λοιπούς. Επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ διότι πίστεψε ότι θα μπορούσε να λύσει κάποια ζωτικά προβλήματά του, παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέλεγε μια ρήξη με την ΕΕ...»
Εδώ έχουμε την αυθαιρεσία στο τετράγωνο. Δεν μπορείς να λες πως ο κόσμος επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ «παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέλεγε μια ρήξη με την ΕΕ», καθώς αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ακριβώς γιατί υποσχέθηκε ως δυνατή την λύση των προβλημάτων εντός της ΕΕ και του €! Αυτό ήταν το πακέτο που πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό ακριβώς το πακέτο υπερψηφίστηκε από όσους υπερψηφίστηκε. Για όποιον ήθελε έξοδο από την ΕΕ υπήρχε το ΚΚΕ. Δεν είναι γίδια οι ψηφοφόροι να μην γνωρίζουν τι ψηφίζουν...

Η παραπλάνηση βεβαίως υπάρχει. Μόνο που δεν είναι αυτή που μας λέει το ΠΡΙΝ, πως δηλαδή η συγκυβέρνηση τάχα «υποτάχθηκε» κάπου. Πουθενά δεν υποτάχθηκε, το πρόγραμμα της για πάση θυσία παραμονή σε ΕΕ-€ εφαρμόζει και με βάση αυτό το πρόγραμμα ψηφίστηκε.
Η παραπλάνηση βρίσκεται ακριβώς σε αυτό που επισημαίνει ο ΓΓ του ΚΚΕ. Σε σχέση δηλαδή με την αντίληψη του κόσμου για την φύση της ΕΕ ως «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού μας» και όχι ως ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας. Είναι δυνατόν να έχει αλλάξει κατά κράτος αυτή η αντίληψη σε μόλις δύο μήνες; Η στοιχειώδης λογική λέει πως όχι. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ...

Και οι ΝΑΡίτικες σοφιστείες δεν βοηθάνε ιδιέταιρα επάνω στο ζήτημα αυτό. Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν σπρώξει τα προηγούμενα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλες τις αυταπάτες που σκόρπιζε για την φύση της ΕΕ, όσο περισσότερο μπορούσαν.

Ενδιαφέρον είναι και το κομμάτι που ο Μαυροειδής ξαναβάζει στην κουβέντα το ζήτημα της «αριστερής πίεσης» στην «ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Μας λέει:
«Ερώτημα: ποιος πρέπει να στριμωχτεί σήμερα; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχέθηκε άρση της λιτότητας και των Μνημονίων και δεν το κάνει επειδή δε θέλει να τα σπάσει με την ευρωζώνη και την ΕΕ, ή οι ψηφοφόροι του που πίστεψαν την αυταπάτη ότι αυτά μπορεί να γίνουν με παραμονή στο λάκκο των λεόντων;

Το ΚΚΕ προτιμάει, δίνοντας άφεση αμαρτιών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στη βάση του.»
Χαρακτηριστικό εδώ το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που «σπάει» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποσχέθηκε μόνο «άρση της λιτότητας και των Μνημονίων» ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε και παραμονή σε ΕΕ και ευρώ και δεν μπορεί να κανείς να κάνει πως το «ξεχνάει» αυτό.

Πως λοιπόν να «στριμωχτεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» όταν απλά εφαρμόζει το πρόγραμμα της; Και πολύ περισσότερο που η λογική του «εξ αριστερών στριμώγματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» δεν πατάει επάνω σε καμμία απολύτως υπαρκτή πολιτική βάση.

Εδώ αρχίζουν και οι χοντρές κουτοπονηριές. Το ΚΚΕ λέει «επιτίθεται» στην «βάση» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω για ποιό μυαλό το να προσπαθείς να διαλύσεις τις αυταπάτες ενός κόσμου για την φύση της ΕΕ, θεωρείται κάποιας μορφής «επίθεση» στον κόσμο αυτό, αλλά προφανώς πρέπει από το ΝΑΡ να κάνουν έναν κόπο να μας εξηγήσουν την καταπληκτική αυτή πολιτική σύληψη.

Και φυσικά η επιτομή της κουτοπονηριάς βρίσκεται στην αποστροφή που λέει πως:
«Το ΚΚΕ δεν θεωρεί το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ άμεσο πολιτικό στόχο. Κάθε φορά που τίθεται ευθέως το ερώτημα το ροκανίζει δεόντως ή και το αρνείται ρητά.»
Και εδώ θα πρέπει να κάνουν το κόπο από το ΝΑΡ να μας εξηγήσουν δύο πράγματα παραπάνω, μια και στην πολιτική δεν μπορείς να λες ότι νά’ναι.
Όχι μόνο για την καταφενέστατη πλαστογράφηση των θέσεων του ΚΚΕ (που "αρνήθηκε ρητά" -κιόλας- την έξοδο από την ΕΕ το ΚΚΕ;)
Αλλά και γιατί όταν το ΝΑΡ μιλάει για «άμεσο πολιτικό στόχο» αποσυνδέει την έξοδο από την ΕΕ από οποιεσδήποτε άλλες προϋποθέσεις. Πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν χωρίς υπεκφυγές:

-Αρκεί από μόνη της η αποδέσμευση από την ΕΕ για να καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο ενός λαού; Είναι η Αλβανία που είναι εκτός ΕΕ-€ π.χ. σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα; Είναι οι Τούρκοι εργαζόμενοι σε καλύτερη μοίρα από τους Έλληνες;
Και για να το πάμε και παρακάτω.
-Πιστεύουν στο ΝΑΡ πως εάν οι δυτικοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αποφασίσουν για τους δικούς τους λόγους ένα grexit, θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο του έλληνα εργαζόμενου; Ας το πουν καθαρά.
-Τι σημαίνει έξοδος από την ΕΕ αποκομμένη από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις και με το μεγάλο κεφάλαιο στην εξουσία;
-Πως θα ξαναστηθεί στα πόδια της η παραγωγική βάση της χώρας χωρίς κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία;
-Πως θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας με τις όποιες «επενδύσεις» να επαφίωνται στην καλή θέληση των διψασμένων για κέρδη καπιταλιστών;
-Πως θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο σε μια καπιταλιστική οικονομία που για να επιβιώσει ως τέτοια θα πρέπει να είναι «ανταγωνιστική» με τους μισθούς της Κίνας, της Βουλγαρίας, κλπ;

Για όλα τα παραπάνω από το ΝΑΡ τηρούν σιγή ιχθύος.

Εάν έκαναν τον μισό από τον κόπο που κάνουν για να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, προκειμένου να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό δικό τους πρόγραμμα, θα ήταν πολύ χρησιμότεροι στον ελληνικό λαό και τους ίδιους.

4 σχόλια:

  1. Τα πραγματα ειναι απλα. Το Ναρ προσπαθει να εξελιχθει σε νεο Οπορτουνιστικο Αναχωμα.Παρεα με τον Αλαβανο που ψηφισε το Μααστριχτ και μετα την Δαμανακη εγινε αρχηγος του Συνασπισμου. Συνασπισμος που υποτιθεται οτι διαφωνησανε με την δημιουργια του το 1989.Οπως και με την κυβερνηση Τζανετακη. Σημερα 25 χρονια μετα στηριζουνε με χερια και ποδια τον Τσυριζα που συμμετεχει σε αστικη κυβερνηση με τον καημμενο. Οποιος παρακολουθησει την Παρουσια Δελαστικ Ρουση Μπιτσακη δεν μπορει να ξεχωρισει σε ποιο κομμα ανηκουνε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι όλα αυτά ενώ κατεβαίνουν σχεδόν παντού στα ίδια ψηφοδέλτια με τις δυνάμεις του σύρριζα που διακηρύσσουν τη θέση τους για παραμονή στην εε ! Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω ειλικρινά πως να τους χαρακτηρίσω.Λυπάμαι τα ζωντανά που τους διαβάζουν τίποτα άλλο.
    Τέτοιο δούλεμα ούτε παιδί δημοτικού δεν το ανέχεται.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα παραμυθιάζονται νέα παιδιά από χυδαία αντιΚΚΕδίλα και αντικομμουνισμό κάποιων !

    Ειλικρινά, δεν μπορώ να το καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.