Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ANTAΡΣΥΑ: "the perfect 10" #2

Μεγάλη τσαντίλα στο "Βαθύ κόκκινο" για κείμενο του "Πριν" (κομματικό όργανο του ΝΑΡ) το οποίο φέρεται να είναι "ευνοϊκά διακείμενο" προς το ΚΚΕ.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση από το "βαθύ", μαζί με τον σχολιασμό της στην εισαγωγή, καθώς καταδείχνει και την μεγαλειώδη κωλοτούμπα του ΝΑΡ, αλλά είναι και χαρακτηριστική για τις άκρως ρεφορμιστικές αντιλήψεις του τάχα "παναριστερού" αυτού σάιτ:
____________
Του Γ. Γ.

Αξιοσημείωτο, αν όχι εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο η εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ –το «Πριν»- αντιμετωπίζει την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα.
Όχι απλώς δεν υπάρχει ίχνος κριτικής στα όσα είπε ο γ.γ του ΚΚΕ αλλά εκφράζεται και η άποψη ότι «Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε ορισμένα βήματα σε πιο μετωπική κατεύθυνση, μια θετική προσαρμογή που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο».

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι μέχρι τώρα το «Πριν» μιλούσε ότι το ΚΚΕ απέφευγε να συνταχτεί και να παλέψει μαζί με τις άλλες δυνάμεις τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Και σ’ αυτό είχε απόλυτο δίκιο.
Κάθε συλλογικότητα, κάθε λαϊκή κινητοποίηση που δεν ελεγχόταν από το κόμμα του Περισσού αντιμετώπιζε την κριτική κάποιες φορές και την πολεμική από το ΚΚΕ. Αυτά έγραφε μέχρι τώρα και το «Πριν».
Πώς έτσι ξαφνικά η εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ έχει διάθεση «να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο» και στο μόνο που επικρίνει τον γ.γ του ΚΚΕ είναι ότι παρέλειψε να κάνει "ονομαστική αναφορά στην πρόταση της λαϊκής συμμαχίας";

Όπως και να είναι πάντως το ΚΚΕ δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού την χαρακτηρίζει κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τι την ενδιαφέρουν αυτή την συλλογικότητα οι πιθανες προτάσεις για μέτωπα από το ΚΚΕ;

Να κάνουμε μια πρόβλεψη. Την επόμενη Κυριακή το «Πριν» θα έχει κείμενο που θα εκφράζει διαμετρικές αντίθετες απόψεις από το σημερινό του άρθρο που παραθέτουμε παρακάτω:

ΚΚΕ: Επιδιώκει να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια


Να αποδείξει στην πράξη ότι είναι κόμμα «παντός καιρού» επιχείρησε το ΚΚΕ την Παρασκευή, με χιλιάδες ανθρώπους να παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση κατά της νέας συμφωνίας αψηφώντας τη βροχή. Προμετωπίδα της συγκέντρωσης ήταν: «Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του Μνημονίου, άμεση κατάργηση Μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». Η συγκέντρωση έγινε έναν ακριβώς μήνα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή νόμο κατάργησης των Μνημονίων, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου Μνημονίου και των προβλεπόμενων εξ αυτού δεσμεύσεων.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή αυτή την 4μηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα αρνείται να πράξει. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε ότι ο διαχωρισμός σε μνημονακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν ψευδεπίγραφος και απατηλός γιατί ουσία του Μνημονίου σημαίνει ΕΕ και καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο σε μια προοπτική σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, όπου θα γίνει πράξη και η «αποδέσμευση από την ΕΕ».

Το ΚΚΕ, τόσο με τις κινητοποιήσεις όσο και με την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την «κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων», φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της λαϊκής δυσαρέσκειας μπροστά στη δραματική διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε η κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο και ανέφερε το ΚΚΕ στην ομιλία του. Ο μουσικοσυνθέτης σε επιστολή του στον Δημήτρη Κουτσούμπα χαιρέτισε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
 

Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε ορισμένα βήματα σε πιο μετωπική κατεύθυνσή, μια θετική προσαρμογή που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο, όσο κι αν θεωρεί απατηλό αυτό το διαχωρισμό.

Στην ομιλία υπήρχε κάλεσμα για δυνάμωση των ταξικών αγώνων και του ΚΚΕ, χωρίς όμως ιδιαίτερη εστίαση ή ονομαστική αναφορά στην πρόταση της λαϊκής συμμαχίας.
________
*Οι υπογραμμίσεις δικές μας

2 σχόλια:

  1. Οι καμμια 10αρια Ανταρσυοι φιλοι μου που ηρθαν στην συγκεντρωση του ΚΚΕ προχτες (αντιστοιχα παραδειγματα εχουν κι αλλοι σ.) ,εξηγει και τις "αγκαλιτσες" του Πριν και τον πανικο του Βαθιου ..τα "κολαουζα " και τα αναχωματα φκιαχνονται για τις μαζες ...αν οι μαζες κλωτσαν ,παπαλα κι αυτα και ο σκοπος τους
    Η ταξικη παλη ειναι μεγαλο σχολειο ..μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Πράγματι, μόνο που οι ΑΝΤΑΡΣΥοι έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα για να κάνουν κωλοτούμπα χωρίς πρόβλημα.
      Για το "βαθύ" δεν το συζητάω καν, θα τους πάρει η μπάλλα μαζί με την αστική κυβέρνηση την οποία διάλεξαν να στηρίξουν "κριτικά".

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.