Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εναντίον του καπιταλισμού ένας στους τρεις Γερμανούς

Κρίμα! Τόση προπαγάνδα σε σχολεία, πανεπιστήμια και ευρωενωσιακούς θεσμούς, τόσες οσκαρικές ταινίες, τόσα "ντοκιμαντέρ", τόσοι αριστεροί ακαδημαϊκοί να εξορκίζουν τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" και το "τείχος της ντροπής", και αυτοί οι πεισματάρηδες οι ανατολικογερμανοί (αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό των δυτικογερμανών) να επιμένουν ακόμα ότι "ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας" και πως "τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία." Ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Κρίμα! Schade!

"Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με μια έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%."
Πηγή:Ενικός  via Αγκάρρα (Εδώ στα Γερμανικά)

3 σχόλια:

  1. To 20% μάλιστα απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις και θεωρεί την επανάσταση ως μόνη διέξοδο.

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      Θα είχε ένα ενδιαφέρον να μάθουμε τα αντίστοιχα ποσοστά απόψεων κάτι εξυπνάκηδων που κατοικούν στο νότιο άκρο της βαλκανικής...

      Διαγραφή
  2. Fav. και στο αρχείο για μελλοντικό πασάλειμμα σε αριστεροδεξιά αντιυπαρκτοσοσιαλιστικά ρεφορμιστικοσιχαμερά μούτρα!

    Thanx!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.