Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

-Οργανώνονται τα φράικορπ της νέας σοσιαλδημοκρατίας;

Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν


Συντάκτης: Ντίνα Δασκαλοπούλου

Χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και πολλοί ακόμα σε Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά, ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους στις 17 του μήνα, ή όποτε άλλοτε αποφασίσουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν, ενθουσιασμένοι αυτήν τη φορά και αποφασισμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Το κάλεσμα ξεκίνησε από τον Κώστα Πουλή και τον Περικλή Δανόπουλο, όταν την προηγούμενη Τετάρτη δημιούργησαν στο facebook μια σελίδα, καλώντας σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
[...]
Γρήγορα η πρωτοβουλία τους βρήκε πρωτόγνωρη απήχηση: μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν δηλώσει συμμετοχή 10.000 πολίτες και την επομένη ξεπέρασαν τις 13.000. Σήμερα φτάνουν τις 40.000.
[...]


Πρόκειται για ένα κανονικό κάλεσμα Αγανακτισμένων: δεν αναφέρεται στον τίτλο ή στην περιγραφή της εκδήλωσης, αλλά ο συνειρμός είναι άμεσος, αφού η φωτογραφία της σελίδας είναι από την πλατεία Συντάγματος του 2011.
[...]
Το μέγεθος που αποκτά η κινητοποίηση οδήγησε τους εμπνευστές της να αποφασίσουν να «παραδώσουν την ηγεσία στα ίδια τα μέλη του event»: έτσι, όποια απόφαση χρειαστεί να πάρουν από εδώ και πέρα θα τη λάβουν ψηφίζοντας, με τη χρήση του δημοσκοπικού εργαλείου του Facebook. Αλλωστε, η άμεση δημοκρατία ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά των Αγανακτισμένων. Γίνεται σαφές πως δεν πρόκειται για ένα συλλαλητήριο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για μια κινητοποίηση των πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες, με ξεκάθαρη διάθεση στήριξης, αλλά ταυτόχρονα διεκδίκησης από την κυβέρνηση.

[...] η οργάνωση Youth Business Network καλεί σε συγκέντρωση στις 15 του μήνα στο Σύνταγμα, γιατί: «Πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς μας πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση! Καλούμε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανεξαρτήτως του κόμματος που ψήφισαν». Η οργάνωση, που έχει ως σκοπό την «ανάπτυξη επιχειρηματικής συνείδησης σε νέους ηλικίας 18-30 ετών», είναι δημιούργημα του Νίκου Κωστόπουλου, συνδιοργανωτή με τον Θάνο Τζήμερο ημερίδας με θέμα «Φοιτητικές παρατάξεις - πόσο τις χρειαζόμαστε;». Μέχρι ώρας 1.000 άτομα έχουν δηλώσει πως θα ανταποκριθούν.

Ζύμωση στα Τρίκαλα
 
Ταυτόχρονα, από τα Τρίκαλα ξεκινάει μια άλλη πρωτότυπη πρωτοβουλία, αφού εκεί οργανώνεται η πρώτη «Επιτροπή Στήριξης της Κυβέρνησης». Οπως διαβάζουμε στο http://trikkipress.gr, "αυτή η κίνηση δεν έχει ξαναγίνει, αφού ποτέ άλλοτε η Αριστερά δεν ήταν στην εξουσία..." (σ.σ. ασχολίαστο...)
[...]
Την ίδια ώρα, πολίτες συλλέγουν υπογραφές διαδικτυακά ώστε να συγκροτήσουν «Κίνημα Λαϊκής Υποστήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης». Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε πριν από τέσσερις μέρες και μέχρι χθες το βράδυ είχε φτάσει τις 22.000.
[...]
Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ
Βλέπε και το προηγούμενο άρθρο του Fadomduck2 για το "κίνημα" ..."ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Ο Μάκης Βορίδης ως "αγανακτισμένος πολίτης" το 1985
Σε αυτό το σημείο και ενώ συλλέγουμε ακόμη τα κομμάτια του παραπάνω άκρως ανησυχητικού παζλ, θα κάνουμε μια μικρή υπενθύμηση στο τι ακριβώς σημαίνει "αγανακτισμένοι πολίτες" στην υπηρεσία μιας αστικής κυβέρνησης:
Και ας προβληματιστούμε για το που είναι ικανές να φτάσουν οι παρακρατικές συμμορίες που οργανώνονται για "την υπεράσπιση της κυβέρνησης", αλλά και το κυριότερο.
-Από ποιόν ακριβώς σκοπεύουν να "υπερασπίσουν" την συγκυβέρνηση;

21 σχόλια:

  1. -Να ρωτήσουμε αθώα εάν "η κατάργηση των κομμάτων" (εκτός αυτών της συγκυβέρνησης φυσικά) "και των συνδικάτων" εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στην αντζέντα των αγανακτισμένων;

    Όχι τίποτε αλλο δηλαδή, αλλά για να ξέρουμε και το τι θέση θα πρέπει να πάρει στην δική μας αντζέντα η υπεράσπιση της (αστικής έστω) δημοκρατίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε λήγει το 18μηνο προφυλάκισης των στελεχών τής εγκληματικής φαισιστοναζιστικής συμμορίας ονόματι Χρυσή Αυγή....;;;

    Τώρα το τι βρωμάει, δεν χρειάζεται ερωτηματικό...
    Ολίγον από Αίγυπτο και Ουκρανία βρωμάει, ώστε να διαλέξουμε αποτελεσματικό δήμιο...

    Απλά το "παιχνίδι" ξεκινά γρηγορότερα απ' ό,τι οι υποψιασμένοι υπολόγιζαν. Κι είναι σαφέστατα σικέ το ...παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γνωστο σκηνικο με αγκαλια οπορτουνιστες και φασιστες στο εγκλημα που ετοιμαζει ο οπορτουνισμος. Με την αμεριστη συμπαρασταση τμηματων της αστικης ταξης και του αριστερου ΟΜΠΑΜΑ. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βέβαια ΝΑΙ, από ποιούς νομίζω το ξέρουμε,από αυτούς που δεν μπόρεσαν να λιώσουν εκλογικά: τους κομουνιστάς βεβαίως βεβαιώς...Δεν τολμώ να φανταστώ αν θα μπορούσαμε να σταθούμε σε περίπτωση πολύ αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος... το χειρότερο είναι ότι οι συμμορίες αυτές των παρακρατικών δεν θα φέρουν αγκυλωτό ή κέλτικο σταυρό, ρούνους κλπ, αλλά αστερι μπορεί και σφυροδρέπανο και σίγουρα το γράμμα Α, το χρώμα θα είναι κόκκινο (έστω και απαλό) και όχι τόσο μαύρο, οι μαύροι φέροντες κέλτικο και αγκυλωτό σταυρό θα είναι συμπλήρωμα ή οπισθοφυλακή, ίσως δε να μην βγουν καν από το περιθώριο. Χαλάνε το δημοκρατικό-αριστερό προφίλ βλέπεις....Το φαίοκοκκινο(;) -ίσως με ελαφρύ κόκκινο - ή φαιοροζ μέτωπο είναι εδώ.....

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5.01 Και βεβαια θα μπορουσαμε να σταθουμε και με διαφορετικο αποτελεσμα. Το θεμα ειναι να κρατησουμε την φλογα αναμενη μην εισαι απαισιοδοξος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι απαισιόδοξος όμως το αποτέλεσμα του 2012 μας κόστισε. Θυμήσου αντιμετώπιση τον πρώτο καιρό και για ενάμιση περίπου χρόνο τι τραβήξαμε...Ίσα ίσα είναι στα θετικά γιατί ξεκινάμε από μία καλύτερη βάση, έχοντας συσπειρώσει ένα τμήμα κόσμου που θέλει να παλέψει και δεν περιμένει σωτήρες να του λύσουν τα προβλήματα ...απλώς μυρίζει Μαιντάν και αυτό με ανησυχεί....Θα δείξει...
      Έτσι κι αλλιώς τα πάντα είναι ρευστά...

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
  6. Το σχέδιο είναι να μας παραδώσουνε σιδηροδέσμιους στην Χρυσή Αυγή... όταν αυτοί θάχουνε χρεοκοπήσει.
    Ενα έργο, που τώχουμε ξαναδεί.
    Αλλά ξεχνάνε το Μελιγαλά...., και πως αυτή τη φορά δε θάχει Βάρκιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Nομίζω πως είναι αρκετά πιο περίπλοκος ο σχεδιασμός.
      Η ΧΑ από μόνη της απέτυχε ήδη στον ρόλο αυτό, και το πλήρωσε κιόλας θα έλεγα.

      Πιο πολύ κάτι σαν Σύνταγμα 20/10, αλλά στο κάπως πιο οργανωμένο έχω κατά νου.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου TRASH

      Διαγραφή
    3. TRASH,
      Επειδή λόγω της δουλειάς μου μιλάω με εργατόκοσμο, από αυτόν, που δεν εκφράζεται σε κανάλια-εφημερίδες-δίκτυο, σου λέω να μην κοιμώμαστε καθόλου ήσυχοι. Η ΧΑ ούτε απέτυχε, ούτε έχει πληρώσει τίποτε.
      Την κρατάνε στο μούσκιο.
      Αμα αρχίσει να στραβώνει η δουλειά με το τσύριζα θα ανακληθεί από την εφεδρεία.

      Διαγραφή
    4. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Η ΧΑ απέτυχε να καταλάβει τον δρόμο από τους κομμουνιστές, και φυσικά και το πλήρωσε, πολιτικά μιλώντας.
      Και όχι τυχαία.
      Το Κόμμα έχει δείξει εδώ και 97 χρόνια μια αξιοθαύμαστη ικανότητα στην αντιμετώπιση των φανερών εχθρών και στην δυνατότητα "απορόφησης πληγμάτων" από αυτούς.
      Εξού και οι εκ πρώτοις "απολιτίκ" -και στην ουσία τους φασιστικοί- όχλοι με τρομάζουν πολύ περισσότερο, ιδιέταιρα όταν φοράνε και "αριστερό" μανδύα.
      Εμπειρία πλέον υπάρχει, και αποκτήθηκε και πολύ επώδυνα...

      Διαγραφή
  7. Τωρα οι "αγανακτιστας " αφου μεταλλαχθηκαν σε "εθνικοενθουσιαζιστας" θα ποτισουν το δεντρο του φασισμου ...και TRASH καλε μου συντροφε η ΧΑ εχει ετοιμοπολεμα ταγματα (μην την υποτιμας ) και οχι λαπαδες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Την πλεμπα ,τον οχλο των παραπανω την θελουν για ηθικη υποστηριξη ,ο Σεχταρ εχει δικιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Και οι άλλοι έχουν μάχιμα τμήματα στρατηγέ μου, και οι άλλοι έχουν.
      Μπες καμμιά βόλτα στο ιντημήντια να δεις χαρά και ενθουσιασμό με την νέα κυβέρνηση...

      Όσο για το ότι ο όχλος θα χρησιμεύσει ως σημείο στήριξης και προβοκάτσιας, ούτε λόγος.

      Για αυτό μίλησα για πιο περίπλοκο σχεδιασμό, και είπα "η ΧΑ από μόνη της απέτυχε".

      Αυτά τα ψαράκια χρειάζονται πολύ θολά νερά για να αναπτυχθούν, και αυτά τα νερά τώρα κάποιοι τα προσφέρουν στο πιάτο. Ίσως γιατί δεν τα χρειάζονται λιγότερο από τους ναζί. Και οι δύο εξάλλου εντός αυτών μεγαλούργησαν.

      Οι προοπτικές που βλέπω εγώ είναι η μια πιο επικύνδινη από την άλλη...

      Διαγραφή
  8. Το αποτελεσμα τον ιουνη του 2012 ητανε αναποφευκτο δεν μπορουσε να γινει κατι διαφορετικο. Το θετικο ειναι οτι πλεον ειναι ξεκαθαρο σε οποιον εχει στηριξει ΚΚΕ οτι δεν θα υπαρξει καινουργια Βαρκιζα. Εμεις σταθερα στην πορεια μας με οικοδομηση και επαγρυπνηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι να μην δημιουργησουεμ μια σελιδα στο φατσοβιλβιο με τιτλο "σκιστε τωρα τα μνημονια και εηω απο την ΕΕ οπως λεγατετ ο 2012"?
    να δουμε τι κοσμο θα μαζεψουμε...........λεμε τωρα

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ταξικος:
      Ας είμαστε δίκαιοι. Ο ΣΥΝασπισμός "έξω από την ΕΕ" δεν είπε ποτέ. Είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο έχει δείξει μια αξιοθαύμαστη συνέπεια σε όλες τις μεταλλαγές του.
      Από τότε που ψήφιζε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ μαζί με το "ΚΚΕ" εσωτερικού, από τότε που ψήφιζε μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το Μάαστριχτ, ως τα σημερινά "ανήκομεν εις την δύσην" του Τσίπρα.

      Διαγραφή
  10. TRASH. Μαζι και ο Αλαβανος για να μην ξεχνιομαστε συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί αν κάνουμε τετοια σελίδα, εμείς που δεν έχουμε σπουδα'ια παρουσία στο φβ γιατί οι ΚΚΕέδες δε γουστάρουνε το fb, θα την γεμίσουνε δεξιοί και Χρυσαυγίτες σοβαροί ή χαβαλέδες και μετά καταλαβαίνουμε τι θα γίνει. Ας μην παίζουμε με όπλα που είναι δικά τους\. το φβ είναι το αγαπημένο και πιο ελεγχόμενο εργαλείο τους. Με τη δύναμη της "μαζας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παπουτσωμενος Γατος4 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:55 π.μ.

    Εν τω μεταξυ υπαρχει μαζικη μεταστροφη ''πατριωτικων'' βοθροσελιδων υπερ της συγκυβερνησης μετα τις εκλογες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Π.Γ απολυτα φυσιολογικο. Απο τα φασισταρια μεχρι τον βοθρο του αντικομμουνιστικου αγωνα. ολα στην υπηρεσια του Καπιταλισμου. Για το ΑΑΔΜ Ρε παδι μου οχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων
    Εμείς καθόμασταν τα βράδια
    Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ την αυριανή ευτυχία του κόσμου.
    Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας."

    Θα βάλουμε μπροστά την ΚΟΚΚΙΝΗ σημαία

    (Λειβαδίτης)

    https://www.youtube.com/watch?v=L2H7tPnO3R0

    Το τραγουδι μιλαει και για μια μαυρη σημαία... ειναι το ενα απο τα 2 μαύρα σημεια του κομματιου!
    Το αλλο μαυρο σημειο ειναι στην 3η στροφη!

    Ολο το υπολοιπο όμως ειναι ωραίο, δεν ειναι;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.