Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Απελευθερώθηκε και το Τσερνούχινο

Ο λαϊκός στρατός απελευθέρωσε το Τσερνούχινο 


19.02.2015 Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Η σημαία της Λ.Δ. Λουγκάνσκ κυματίζει στο Δημαρχείο. Συγκινημένοι οι κάτοικοι.

Οι ντόπιοι συνάντησαν τον στρατό των αυτονομιστών μαχητών της πολιτοφυλακής με λόγια ευγνωμοσύνης. Ο στρατός της ΛΔ Λ.ΝΤ. συνεχίζει να περιορίζει τα σύνορα της λεκάνης του Ντεμπάλτσεβο.

Σήμερα, υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτοφυλακής ήταν το Τσερνούχινο, αφού οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού τράπηκαν σε άτακτη φυγή από την περιοχή. Η λαϊκή πολιτοφυλακή έθεσε υπό τον έλεγχό της αυτή τη πόλη μετά από μάχες ενός μηνός. Σήμερα ήταν σε θέση να κρατήσουν τις θέσεις τους μέσα την πόλη δημιουργώντας μια ασπίδα διαβίωσης για τους κατοίκους της περιοχής.


Δικό μας σχόλιο:  "...και ο φρούραχος του Αρτεμίβσκ, τραβούσε τα μαλλιά του..."

 

Σχεδόν 3.500 στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ντεμπάλτσεβο

 

Περίπου 3.500 στρατιώτες του Κιέβου που παγιδεύτηκαν στο Ντεμπάλτσεβο στην ανατολική Ουκρανία σκοτώθηκαν χθες, σύμφωνα με τον ηγέτη της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. «Έχουμε ολοκληρώσει μια επιχείρηση για την εκκαθάριση του Ντεμπάλτσεβο. Δυστυχώς, οι ουκρανικές αρχές απέτυχαν να ακούσουν τη λογική και να καταθέσουν τα όπλα», είπε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

«Οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμώνται σε περίπου 3,000-3,500 άνδρες», σημείωσε ο επικεφαλής της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.Η διαδικασία της επιστροφής των σορών στις οικογένειες τους στο Κίεβο αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα. «Ας πάρει το Κίεβο τους νεκρούς άνδρες του. Είχαμε προσκαλέσει εκεί τους γονείς και τις μητέρες. Τότε ήταν ακόμη ζωντανοί», σημείωσε ο Ζαχαρτσένκο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αρχές του της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ σχεδιάζουν να απελευθερώσουν εκείνους που δήλωσαν αιχμάλωτοι πολέμου. «Τώρα θα παραδώσουμε τους αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι έχουν ήδη παραδοθεί και θα συνεχίζουν να παραδίδονται», είπε ο ίδιος.

Σε μια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι συνολικά 2.475 Ουκρανοί στρατιώτες και σχεδόν 200 οχήματα και κομμάτια πολεμικού στρατιωτικού υλικού αποσύρθηκαν από το Ντεμπάλτσεβο. Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από εκατό τραυματίστηκαν.

Το Ντεμπάλτσεβο είναι μια πόλη 70 χιλιόμετρα μακριά από το Ντονιέτσκ στην ανατολική Ουκρανία και ένα σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος που συνδέει το Λουχάνσκ και το Ντόνιετσκ. Σκληρές μάχες πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Ντεμπάλτσεβο εν μέσω αμφιλεγόμενων αναφορών ότι περίπου 5.000 στρατιώτες παγιδεύτηκαν στην πόλη από τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Ελληνας Δήμαρχος στο πολύπαθο Ντεμπάλτσεβο

Ελληνας δηλώνει ο νέος Δήμαρχος του κατεστραμμένου από τις μάχες, Ντεμπάλτσεβο, στην Ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Αφέντικωφ. Ο τελευταίος, ο οποίος αμέσως μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης από τους εξεγερθέντες στην Ανατολική Ουκρανία, τοποθετήθηκε Δήμαρχος με άμεση αποστολή του την ανοικοδόμησή της, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε έχοντας στο αριστερό μπράτσο του το εθνόσημο με την ελληνική σημαία. Όταν ρωτήθηκε γιατί φέρει το συγκεκριμένο εθνόσημο, απάντησε πολύ απλά ότι και ο ίδιος είναι ελληνικής καταγωγής.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, Ελληνας έκτης γενιάς. Σημείωσε δε, ότι στην Ουκρανία, και ειδικά στη Μαριούπολη, ζούν πάνω από εκατό χιλιάδες Ελληνες. Το Ντεμπάλτσεβο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, έχει πολλά θύματα, ενώ εκτιμάται ότι το 50% τοπυ πληθυσμού έφυγε για να γλυτώσει από τις μάχες. Εχει λοιπόν, μεγάλη ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. Μέρος του πληθυσμού, όπως και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της περιοχής, είναι Ελληνες.
(σ.σ. -"Ρώσοι εθνικιστές", ε;)

6 σχόλια:

  1. Τα Ελληνοαμερικανάκια 3ης γενίας έχουν τέτοια εθνική συνείδηση.Είναι που οι Σοβιετικοί προχωρούσαν σε εθνοκαθάρσεις και που διεθνιστής σημαίνει πολέμιος του έθνους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=BwBb_Gz89jo

    όλα τα λεφτά η απάντηση σε αγγελάκα Πανούση!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις διάβασα στο TASS οτι υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία "εξόριστης κυβέρνησης" της Ουκρανίας.
    http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1783920

    Decadent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent:
      -Yπό τον Γιανουκόβιτς να υποθέσω;
      Θεαματική και ουσιαστική κίνηση, όπως και να έχει...

      Διαγραφή
    2. Την δήλωση την έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αζαροφ ο οποίος είχε παραιτηθεί κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.
      Όντως ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ειδικά σε περίοδο που ο Ποροσένκο φαίνεται να έχει σοβαρά προβλήματα.

      Decadent

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.