Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι ΗΠΑ και οι «μοσχοβίτικες ανοησίες της Μέρκελ»

Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι δείχνουν αμερικανοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και διπλωμάτες με την ειρηνευτική πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η αμερικανική αποστολή στο Μόναχο για την 51η Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια, συγκεντρώθηκε σύσσωμη στον έβδομο όροφο του Hotel Bayerischer Hof το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, με μοναδικό θέμα την οργή για την στάση της Γερμανίας στο Ουκρανικό.

Οπως σημειώνει η Russia Today επικαλούμενη την γερμανική εφημερίδα, αμερικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε «ηττοπαθή» την γερμανίδα υπουργό Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «επειδή δεν πιστεύει πλέον στην νίκη του Κιέβου».

Πιο σκληρή εμφανίστηκε η - γνωστή αθυρόστομη - υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, η οποία σχολίασε περιφρονητικά την επίσκεψη Μέρκελ στη Ρωσία, μιλώντας για τις «μοσχοβίτικες ανοησίες της Μέρκελ».

Ενας άλλος αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε «μοσχοβίτικες ανοησίες» την στάση των ευρωπαίων γενικότερα, ενώ ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν σχολίασε για την επίσκεψη στο Κρεμλίνο: «Η ιστορία έχει δείξει πως οι δικτάτορες πάντα θα διεκδικούν όλο και περισσότερα, ανάλογα με το πόσο τους επιτρέπεται... Η καταχρηστική συμπεριφορά τους δεν αλλάζει, όσες διπλωματικές επισκέψεις και εάν γίνουν στη Μόσχα...».

Οπως σημειώνει ο γερμανός δημοσιογράφος, οι ΗΠΑ είναι έντονα δυσαρεστημένες με τη διπλωματική πρωτοβουλία Μέρκελ, καθώς θεωρούν πως χωρίς ισχυρές πιέσεις, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να υποχωρήσει στη συμφωνία που θέλει ο Λευκός Οίκος και οι ευρωπαίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να εντείνουν τις πιέσεις.
«Φοβούνται πως τα αντίποινα της Ρωσίας στις κυρώσεις θα επιφέρουν σημαντικές ζημιές και στην αμερικανική οικονομία και είναι διατεθειμένες να σκληρύνουν κι άλλο τη στάση τους» γράφει η Bild.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στην πιθανότητα προμήθειας αμερικανικών όπλων στο Κίεβο. Πολλοί αμερικανοί πολιτικοί διατηρούν αμφιβολίες για το κατά πόσο πρόκειται για πραγματική προοπτική, ή πρόκειται για άλλη μια τακτική πίεσης προς τους ευρωπαίους προκειμένου να πιέσουν με τη σειρά τους τη Μόσχα.

Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ απαντά πως δεν πρόκειται για έμμεση πίεση προς την Ευρώπη, ενώ συμπληρώνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δε πρόκειται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία – όπως το φοβούνται οι Ευρωπαίοι – αλλά συζητούν την παροχή αντιαρματικών όπλων.

Στην ερώτηση μέλους του Κογκρέσου «ναι, αλλά τι θα πούμε στους Ευρωπαίους, αν πραγματικά λάβουμε απόφαση υπέρ της παροχής όπλων;» , ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ απαντάει: «Εμείς δεν θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε τόσα όπλα στην Ουκρανία ώστε να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία. Αλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Θα πρέπει όμως να δυσχεράνουμε το “πεδίο μάχης” για τον Πούτιν, ώστε οι κυρώσεις και τα άλλα οικονομικά μέτρα να εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ισχύ και να λάβουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα αποκλεισμού». 
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Βλέπε ακόμη:
...Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται μετά τη συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ στην Ουάσινγκτον, βασικό θέμα της οποίας ήταν η κρίση στην Ουκρανία και λίγο πριν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων στο Μινσκ μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

Διακομματική υποστήριξη στην παροχή όπλων υπόσχεται το Κογκρέσο

Στο μεταξύ, λάδι στη φωτιά ρίχνουν αμερικανοί γερουσιαστές σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Οπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik η ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Κέλι Αγιότε, ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ευρεία διακομματική υποστήριξη στην παροχή αμυντικών όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου, εάν αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ: «Νομίζω πως αν και αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ αποτύχουν... κάτι που θεωρώ πιθανό καθώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για τις διαπραγμετεύσεις...ε, μετά από αυτό, εάν ο πρόεδρος αποφασίσει να στηρίξει στρατιωτικά το Κίεβο, θα έχει ισχυρή διακομματική υποστήριξη από το Κογκρέσο».
-Κανένας έλληνας "αντιμερκελιστής" να μας διαφωτήσει για την θέση του στα παραπάνω;
-Τι λέει ο Κοτζιάς; Ακούει ο Δελαστίκ;

2 σχόλια:

  1. Σαν να τους ακούω: "Προβοκατόρικο ποστ, γιατί αναγκάζεις (περίπου) τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει ανάμεσα στην Μέρκελ και στην συνέχιση του πολέμου που κάνουν οι φασίστες.
    Τι θα κάνει κύριε TRASH ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Μέρκελ μετά, ή τι θα κάνει άμα φανεί ανοικτά ότι στηρίζει έναν φασιστικό πόλεμο (έμμεσα ή άμεσα); Θέλεις την εθνική προσπάθεια να αποτύχει;;;"
    Από όπου και να το πιάσεις βρομάει σοσιαλσωβινισμό πάντως...
    Ευχαριστώ για το σημαντικό ποστ!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Δεν φταίω εγώ που το να ψάχνεις για "καλό" ιμπεριαλιστή είναι πιο αδιεξοδικό από το να ψάχνεις γωνίες στα δεκάρικα, που λέγαμε και παλιότερα....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.